[]

170.000-180.000 civarına dizel otomatik araç mı

Yoksa daha uygun fiyata benzinli otomatik araç almak mı mantıklı sizce? Ben hep dizel baktım, korka korka binmeyeyim, yakıtı üzmesin diye. Ama yılda 20.000 km yapmayacaksanız dizel mantıklı değil diyor herkes. Muhtemelen yapamayız o kadar km, eşim de ben de haftaiçi çalışıyoruz zaten.
Şimdi ben dizel otomatik auris bakıyordum, 175.000 civarıydı fiyatlar. Km de düşük tabi. Ama bugün düşündüm de aynı ayarlarda 150.000’e herhangi bir benzinli otomatik araç alsam, aradaki 25.000’i de yakıta versem daha mantıklı değil mi? Çekeceğim kredi miktarı da düşer.

Var mıdır fikir vermek isteyen, şunu al şunu alma diyebilecek. Aklımdaki araçlar hatchback hepsi,
Opel astra
Ford focus
Toyota auris
Peugeot 308
Seat leon.

 
Hatchback egea düşünebilirsiniz. Ben olsam peugeot ve opel'den uzak dururdum.


  • dora  (04.10.21 17:08:00) 
Fiat ve renault hiç düşünmüyoruz malesef. Ailem yıllardır opel kullanıyor, hiçbir sorun yaşamadılar aslında.


  • hrvl  (04.10.21 17:09:08) 
Kesinlikle çok mantıklı düşünüyorsunuz. Ben de aynı düşüncede olduğum ve fazla km yapmadığım için asla dizellere bakmadım. Evden işe işten eve, ve yılda iki üç defa şehir dılına çıkma için dizel araç almak mantıklı gelmiyor bana. Dizelin kendine özgü masrafları ve partikul filtresi mevzusu gibi bakımları da var ayrıca. Benzinli motorda yağı suyu olsun zamanında servis bakımları olsun mutsuz etmiyor.

araç için fikir istemişsiniz, temiz bir ford b-max 1.6 titanium plus otomatik alırsanız üzülmeyeceğinize eminim.

Hem hatchback, hem görüş açıları çok iyi, hem de sürgülü kapılar hayat kurtarıyor. Ayrıca diğer alternatiflere göre oldukça donanımlı olmasına karşın daha uygun fiyatlı.
  • foolrules  (04.10.21 17:55:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.