[]

ailevi sorunlar

öncesinde diğer duyurudaki şu sorunlar oldu ancak çok bağlantılı değil. okumasanız da olur.

www.eksiduyuru.com

pandemiden dolayı aile evine döndüm. 2. katta oturuyorum ve 3. katta ablam ve kocası oturuyor. 1.5 yıldır buradayım. 1.5 yılda gördüm ki bu adam ablama çok kötü davranıyor. adam cahil biri ancak her şeyin en iyisini bildiğini düşünen, eleştiriye kapalı biri. ablamda ilişkileri kötü aslında ama toksik bir ilişki türü. seviyoruz meviyoruz ayağındalar ama sürekli kavgalılar. ben de rahatsız oluyorum.

bugün uyuyordum deli gibi bağırmaya başladı bu adam. sesinden uyandım. bekledim hala kavga etmeye devam ediyorlar. sonra çıktım birbirimize girdik. yumruklaştık dayak da yedim. daha sonra sakinleşince konuşmaya başladık ancak laftan anlayan biri değil. adam kendi kulaklarımla duyduğum şeyleri, kendi gözlerimle gördüğüm şeyleri inkar ediyor. ablama kötü davranıyor. ablamda biraz ezik ve fedakar olduğu için sineye çekiyor. o da bağırıyor ancak genelde haksız olan o adam oluyor. boşancaz falan diyorlar arada ama adım gibi eminim işler ciddiye binse ablam ağlamaya başlar, özür diler haklı olsa.

örnek mevzular şöyle. ablam pazara gidiyor mesela. 3. kata kadar 15 kilo pazar arabasını taşıyor. bu adam 1 kere bile yardım etmedi. 1.5 yıldır burdayım. 70-80 pazar geçti hep ablam taşıyor. yorulduğunu görünce ben de yardım ediyorum ama bu adam 1 kere bile yardım etmedi. ablam o kadar yardım istemesine rağmen yapmıyor. 1.5 yıldır bunu görüyorum ama laf kalabalığı yapıyor, inkar ediyor. 50 kilo kız pazar arabasını taşıyor kendisi evde oturuyor.

geçen pazar şöyle bir durum oldu. ablam 4 kere seslendi. "bakar mısın bir şey göstericem" dedi. 4 seslenmesine de cevap vermedi ve sonunda deli gibi bağırmaya başladı. 1 saat sonra kendisi seslendi ablama. ilkinde cevap vermedi ancak 2.sinde hemen bağırmaya başladı. diyorum ki şöyle şeyler oldu. o sana 4 sene sesleniyor sonra bağıran sensin, sen 1 kere seslenince cevap vermeyince yine bağıran sensin. laf salatası yapıyor hala ablamı suçluyor.

neyse ablamla da konuşucam. zaten ben max. 1 yıl sonra gidicem başka şehire. ya boşansın, ya terapiye gitsinler yoksa onunla da görüşmücem. yoksa ya bu adamla sonumuz iyi değil. ya ölücem ya öldürücem. benim çevremde böyle insanlar yok. artık ablam dolayısı ile de olsa böyle sıkıntılı tiplerle yakın olmak istemiyorum. bu adam normalde 5 dakika sohbet edeceğim biri değil.

sormak istediğim soru şu. oturduğumuz yer bir aile apartmanı. 1. kat ve 3. kat ablamın üzerine. 2. kat bu adamın üzerine. daha önceki duyuruda bahsettiğim gibi 3. kattaki terası daire yapmak için kredi çekicem diye benden habersiz üzerine almışlar. ablamdan 1. katın tapusunu isticem o adamdan da 2. katın tapusunu. bu çok maliyetli olur mu? vermezlerse ne yapabilirim? "dindar" bir adam zaten. islamdaki erkeğe 2, kıza 1 birim miras düşme konusundan giricem ki hakkımı helal etmediğimi söylediğim için biraz bozuldu. bu konudan dolayı verebilirler. benim de paraya ihtiyacım vardı ancak diyordum ki yarın full time bir işe girerim kirayı vs. ablama bırakırım ben maddi bir şey almam diyordum. ancak bu adamın evine benim hakkım olan para girsin istemiyorum. benim hakkım olan ev üzerinden ipotek yapıp kredi ödesin istemiyorum. bunu nasıl çözebilirim? o adamla tüm ilişiğimi kesicem ablamla da konuşucam onunla da duruma göre bakıcaz. saçma sapan bir tip. ne söylersen söyle üste çıkmaya çalışan bir cahil. kendi çevremi böyle insanlardan arındırdım artık ablam da olsa başkasının yüzünden böyle tiplerle muhattap olmak istemiyorum. normalde selam vereceğim bir tip değil.

artık hayata bakış açım şu. biriyle bir sorun yaşıyorsam 2-3 sefer şans tanıyıp çözmeye çalışıyorum. baktım olmuyor hayatımdan çıkarıyorum. amacım bu adamla her türlü olayımı bitirmek, ablamla da konuştuktan sonra karar vericem.

 
Olmazsa onunla da irtibatını keserim. Sıkıldım. Normalde selam vermeyeceğim bir adamla muhatap oluyorum.

Ancak fayda da sağlamak istemiyorum.

Bir de bağırdığı zaman polis çağırayım mı? Onun sesinden uyuyamıyorum derim. Rahatsız da oluyorum zaten.
  • nick bulamadim  (03.10.21 22:11:23) 
bu cahiller laftan, kanundan anlamaz. kendin gibi düşünme onu konuşarak-mantıkla ikna edemezsin. ya arkana sağlam 2-3 adam alıp bunu ciddi korkutacaksın. ya da çok büyük bir açığını bulup onu köşeye sıkıştıracaksın.


  • orpheus  (03.10.21 23:56:10) 
laftan anlayan biri değil zaten. boş boş laf salatası yapıyor. kulaklarımla duyduğum şeyi inkar ediyor. onu saldım zaten. selam vereceğim biri değil. ablam önemli bu noktada. artık ona da söylicem onun için de bu tiple muhattap olmam.


  • nick bulamadim  (04.10.21 14:45:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.