[]

ailevi sorunlar yardım

sorunun öncesi şurası. siz ne yapardınız merak ediyorum. www.eksiduyuru.com

ben bu hafta eve gidicem konuşmaya. bir türlü gidemedim. siz olsanız ne yapardınız? benim rahatsız olduğum konular bana haber verilmemesi, izin alınmaması ve evin ipotek ettirilmesi. evi ne yapıyorlarsa yapsınlar ama evin ipoteği beni rahatsız ediyor. gittiğim zaman ortalığı ayağa kaldırıp hiçbir şey yaptırmayabilirim. ipoteği 1 hafta içinde kaldırmalarını ve krediyi kapatmaların isticem. yapmazlarsa alıp elime balyozu duvarları kırıp eski haline getirebilirim. onlara da huzur vermem. 1. seçenek bu. ya da olan olmuş deyip sadece kavga edip devam etmelerine izin vericem. annemi aradım bugün. birkaç tadilat yapılmış. paranın bir kısmı harcanmış. siz olsanız ne yapardınız? ipoteği kaldırtayım mı yoksa olan olmuş deyip devam etmelerine izin mi vereyim?

annem tam bir mal. anlatıyorum aman kiradan kurtulsunlar diyor sen istersen sana da yapardım diyor. 2 tane ev var hala bu lafı edecek kadar salak bir insan. iyi niyetli ama salak. derdi kiradan kurtulmak olan insan ucuz bir şey yapar 90 bin kredi çekmez diyorum lafı geveliyor. bu durumda annemin laflarını dinlemicem gerekirse terör estirip baskı yapıcam.

birkaç sorum daha var.
1- ablam evde maddi olarak hak iddia edebilir mi? arsa ve ev tapusu annemin üzerine. daha önce laf arasında hakkımı verin ev satın alıcam demişti. anneme baskı yaparım. ama ablamın dava açıp bir şey alabilme ihitmali yok değil mi?

2- 10 mayısta çekilmiş olan 89 bin liralık krediyi 2-3 ay sonra hepsini ödesek kapatabiliyor muyuz? bunun cezası ödemesi vs. ne olur?

3- bir miktarı harcanmış. başka bankadan kredi çekip kapatabilirler değil mi? 50 binini harcadık ödeyemeyiz derlerse başka ne seçeneğimiz olur? (böyle derlerse iyi o zaman deyip 1 haftada bulun parayı yoksa balyozla evi yıkıcam dicem.)

 
annesine tam bir mal, bu kadar da salak bir insan diye hitab edebilene yardım lazım değil ya, anneye üzüldüm ben.


  • koyusiyah  (23.07.19 14:31:38) 
doğrudan seni ilgilendiren herhangi bi şey göremiyorum. düşman başına bir kardeşmişsin, onu anladım sadece.


  • elorelia  (23.07.19 14:41:43) 
Ya olayı dava açma noktasına getirmene gerek yok. Öncelikle durumlardan tam olarak emin ol.

Eğer annen oturduğu evi eniştenin üzerine yaptıysa (neden kızına değil elin adamına yapıyorsa) o zaman sen de terası ya da 1. katı üzerine yaptır konu kapansın. Sonra da bırak kim ne kadar borç yapıyor ödüyor mu haciz mi geliyor, sal gitsin. Herkesin kendi malı mülkü hayatı.

Sadece annen eşit davranmalı. Ablanın üzerine ev yapıyorsa sana da yapsın, tek mevzu bu.
  • lcha  (23.07.19 14:50:26 ~ 14:50:56) 
Önceki duyuruyu okumaya üşenenler seni haksız buluyor şuan. Ben şimdi okudum, sen kesinlikle haklısın. Kimsenin hakkını yemeye çalışmadan herkes gücü yettiği kadarıyla geçinsin diyosun. Bence çok haklısın. Annen(dolayısıyla siz kardeşler) durduk yere evinizden oldunuz. Enişte kimdir ya? Tamam aileden biri olabilir ama evi üstüne yapacak kadar ne iyiliği oldu bu adamın, böbreğini falan mı verdi annene?
Annene kızma, salak deme, o her şeyin farkında ama klasik bir anne gibi düşünüyor. Onların yanında yaşıyor ve birlikte yaşayabilmek için elinden gelen bişey varsa fazlasıyla ortaya koyuyor kendini. Çünkü onlarla daima yüz yüze iç içe. Hastaneye gitmesi gerekse, çarşı işi vs. olsa onlarla görüyodur. Bu yüzden hayır diyecek gücü kendinde bulamaz. Bu da eşit davranmamasına sebep olmuş.
Sen balyozla kırsan vs. sanıyor musun ki ablan enişten yola gelecek? Hayır. Haklıyken saldırgan ve haksız konuma düşeceksin ve en çok annen ağlayacak, yapma bence.
Evi enişteden geri alabilirsiniz inş.
  • megalomaniac  (23.07.19 14:58:03) 
ya eniştene ayar oldum ama abla sonuçta kardeş bu bırak uğraşsınlar ama evi üstünüze geri alma işinin takipçisi ol. Onlara krediyi ödemeleri konusunda sürekli baskı yap. Enişten götüne güvenip girmiştir bu işe.. diğer evi sattırmak mantıklı değil.. ek iş yapsın ödesin krediyi.


  • onikionikibinonalti  (23.07.19 15:31:11) 
diğer duyurunuza da aynısını yazdım ama:

bizim başımıza geldi ordan hareketle yazıyorum: Allah gecinden versin annen ölüp miras mevzusu başlayınca karşı taraf bu evi beleşe aldığını unutur, senin hakkının da olduğu unutur. bu ev zaten bizimdi diye çirkefe yatabilirler. veya ablam ve enişten dünyanın en iyi insanları bile olsa ilerde onların çocukları mevzuyu bilmedikleri için vay şerefsiz dayı bizim kendi tapulu malımızı iç etmek istiyor bile diyebilirler. bize dendi!

ilerde aile içi onarılmaz yaraların açılmaması için şimdiden yazılı, anlaşmalı hatta noter onaylı anlaşmalar yapıp kenara koyun.

aklıma şu geliyor en basitinden, orta katın değeri tak başına 1. katın veya son katın değerinden daha fazladır. siz 1. katı üzerinize yapın, teras katının da yarısını üzerinize yapın. böylelikle eşit değerde mal dağılımı yapılmış olur. miras mevzusu da olursa terasın geri kalan 1/2 'sini ablanla aranızda bölüşürsünüz. bu durumda ablanıza ara kat+terasın 1/4ü size de Giriş kat + terasın 3/4ü düşmüş olur.
  • yemrem  (23.07.19 15:50:57 ~ 16:35:57) 
yemrem +1
mal paylaşımını yapın, tüm resmi işlerle. kredisini ödeyemeyen kendi payına düşeni satıp ödesin.

bir de ileride ben senin hakkına düşeni de alabileceğini sanmıyorum, bu yazdığıma kızma. demek istediğim kredi vs. halollur ama sürekli bir şey çıkarırlar. bu borcu ödeseler, ödemelerini bahane eder tekrar kredi çekerler. şimdi önleyebilirsen önledin.
90 bin kredi çekiyorlar, ev ipotekli, haberin yok. iyi niyetli olsalar hep birlikte oturup hallederdiniz. herkesin herşeyden haberi olurdu. başka bir plan var bu işte.
  • Coma  (23.07.19 16:14:27) 
şu açıdan olaya bakabilir miyiz:
anneannemin dediğin de, iki buçuk kat dediğin de annenin evi yanılmıyorsam. babandan resmî olarak size kalan olduysa da az bir hakkın vardır. evler, özellikle de anneanneden kalan ev annenin. istediğini de yapar. hiçbir kan bağı olmadığı halde eniştene verebilir. satıp parasını maldivlerde yiyebilir. senin deyiminle "mal" olabilir. salak olabilir. iyi niyetli olabilir.

bir insan ölmeden onun malını nasıl yöneteceğine karar veremezsiniz. alkolle, kumarla da harcayabilir. gidip loto oynayabilir. "çoluğun çocuğun rızkını harcıyor" diyecek yaşı geçmişsiniz. kısının zor durumuna yardımcı olmak isteyebilir. açıkçası sizi haksız görüyorum.

ama, babanın mirası dolayısıyla size resmî olarak kalan bir hak varsa, onun peşinde koşun, alın tabi. gerisinde görünen, yani birinci soruda sorduğunuz şey, henüz anneniz hayattayken ablanız da siz de miras konusunda kafa yormuşsunuz. bu, yorucu bir kavgayı bağlatmış. normalde özel hayatınız hakkında yorum yapma hakkım yok elbette, ancak sordunuz diye görüşümü yazdım. soru cevaplarına gelince,

1-babadan kalan miras durumuysa ablanız da siz de bir şeyler alabilirsiniz. dava gerekir.
2-faiz durumuna bağlı. yine de yüklü ödeme yapmak, işi kolaylaştırır.
3-başka bankadan alıp ödeyebilirler.
  • lovemyself  (23.07.19 17:18:25) 
@koyusiyah annem ne yaptığını bilmiyor da ondan. başta tamam yapsınlar terası dedi. ben de tamam dedim annem tamam diyor diye. 1 yıl sonra bana diyor ki e baskı yaptılar ondan kabul ettim. e dedim ben senin arkandayım. bir öyle konuşuyor bir böyle. çıkıp açıkça net bir şey dese sıkıntı yaşamıcaz. kadını sokağa atsalar ses etmeyecek bir insan.

@elorelia nasıl beni ilgilendiren bir şey yok? o evde ben yaşıyorum. üstelik annemi altından kalkamayacağı bir riske atıyorlar. yarın kadının başına iş açılsa ben koşturucam. annemi zor duruma düşüren bir durum neden beni ilgilendirmesin?

@Icha benim derdim üzerime ev almak vs. değil. saçma sapan borçlarla evi riske atmaları.

@megalomaniac telefonda evi yapmadık dediler. tam emin değilim ama gidince bakıcan. yok aslında annemin bir çıkarı yok. ablamla kavga ediyorlar. hatta bana dedi ki en güzeli alsın dairenin kirasını gitsin ilerde ev tutsun. ikisi sürekli kavga ediyorlar çünkü.

@onikioniki uğraşmaları da mantıklı değil ki. oturabilecekleri 2 farklı ev var. biri eski ama diğerine geçsin. ya da borca gireceklerse bütçesine göre girsin. 90 bin lira bunların boyunu aşar.

@lovemyself miras babamdan kalmamış sanırım. hepsi anneminmiş. annem klasik bir ev hanımı. yıllarca para işleriyle babam ilgilenmiş. pek hayat tecrübesi yok. üstüne insanlara hayır diyemeyen biri. bu noktada hakkını aramak zorundayım. anne istemediği şeylere bile baskı görürse evet diyor. geçen yıl terasa onay verdi bu yıl istememiştim baskı yaptı ablan diyor. komşuya gidip ağlıyormuş bazen. sessiz kalamam. ben miras, mal konusunda gerçekten kafa yormadım. ilerde ne olacağını umursamıyorum. ama babamın alın terini de, yıllardır yaşadığım evi de kimseye yedirmem.

son durum bildiğim kadarıyla şu. ev hala annemin üzerine ve bu salaklar 90 bin lira kredi çekmişler. eniştenin sağlam bir işi yok. ve bu evi yapmasalar bile oturabilecekleri 2 farklı daire var. üstelik bu gereksiz borç için ipotek yapılması gerekiyorsa eniştenin kendi babasının evi var, amcasının evi var, memur eniştesi var, abisi var. yani annemin evine gelene kadar kendi ailesinde bu riski alacak kaç insan var. lütfen eski duyuruyu okuyun. önemli ayrıntılar orada.

benim amacım şu. gidicem o krediyi kapattırıcam ve ipoteği kaldırtıcam. başka nereden para buluyorlarsa bulsunlar istediklerini yapsınlar. ama bu evi riske atmasınlar. haber vermedikleri için de kavga edicem. diğer seçenekse olan olmuş deyip krediyi ve ipoteği olduğu gibi bırakmak. bu konuda siz ne yapardınız?
  • nick bulamadim  (24.07.19 16:29:18) 
İpoteği annenizin evi üzerinden kaldırtmanız lazım. Bu borcu nasıl ödeyeceklerine siz karışmayın elbette ama ablanın da tenhada kullağını çekmekte fayda var.

Ev baştan beri annenin üzerineyse (babadan kalmadıysa) ablanın "hakkımı verin..." bıybıyları anne vefat etmeden olmaz. Girsin otursun, ona bir şey dediğiniz yok, ama bir yetişikin olsunlar. Bu yaşta anneye babaya güvenip iş yapmak nedir yahu.

Ablanızla yapıcı konuşun "yarın öbür gün enişteyle aranız bozulsa geleceğin yer yine bizim yanımız, sen bizim kanımızsın..." filan diyerek ablayı yanınıza almanızı öneririm.
  • SiyamkedisiZorro  (24.07.19 16:57:33) 
ipotek kesin kalksın değil mi? 20-30 bin bir şey olsa borç neyse de 90 bin lira ödemesiyle birlikte 180 bin yapıyor. ev hala annemin üzerine büyük ihtimalle. devir işlemi olmadı sanırım. şu an istersem zorlıcam. kredinin cezası vs. olcak, yeni para bulana kadar tadilat beklicek bir süre ama istersem zorlarım kapattırırım borcu. ama fikir alayım dedim bir de doğru mu yapıyorum diye.


  • nick bulamadim  (24.07.19 17:04:24) 
bir de banka işlerinden anlamıyorum. sağlam bir geliriniz varsa böyle bir durumda ipotek için bir şey ister mi? ipotek bankanın güvenmediğinin bir göstergesi midir?


  • nick bulamadim  (24.07.19 17:42:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.