[]

Dogum gunumde ailemin yaptiklari

Dun dogum gunumdu. Benim icin zorlu bir yildi. Kanser tedavisi gordum/hala goruyorum youlm daha uzun. Eglenip parti yapabilecek bir durumum yok ama ailemle olmak istedim ve haftasonunu ailemle bahce evimizde gecirmeye karar verdim. Dun babamla sehre indik bana pasta almak icin. 5 pastane gezdim istedigim pastayi bulalim diye. Mum maytap aldik.

Aksam kutlayacagiz zannederken annem yarin 2 akrabasinin gelecegini o zaman kutlamamizin daha iyi olacagini soyledi. Belki abin supriz yapar esiyle gelir dedi. O akrabalarimizi seviyorum zaten dedim tamam.

Dogum gunu cok onemli degil ama sembolik de olsa mum falan uflenir, dilek tutulur sonucta. Dun bir suru arkadasim aradi kapina geldik nerdesin pasta aldik bilmem ne diye. Yokum dedim. Gitmedim kendi evime. Cogu telefona bakmadim.

Bugun oldu akrabalar geldi. Bahcede otururken babamin arkadasi ve arkadasinin esi geldi. Gubre getirmisler. Zorla gelin gelin diye darladilar insanlari iceri aldilar. Kahve kurabiye ikrami falan. Sonra annem cay koyuyor adamlar biz kalkalim dedikce kalkmayin diyorlar. Pasta var guzel diyorlar. Ben de baska odaya gittim. Sonra annem geldi pastani keselim hadi dedi. Dedim anne ne alaka. Tanimadigim insanlarla mum mu ufleyecegim. Mum uflemezsin canim soylemeyiz dogum gunun oldugunu dediler. Dedim siz yiyin madem pastayi ben istemiyorum. Bunlar cikardilar yediler. Bana da 1 dilim getirmisler sagolsunlar. Evde ikram edilecek milyonlarca yiyecek/icecek var. Sonra da cektim geldim evime.

Abim de geliriz demisti sonra esi bi pazarimiz var baska zaman kutlariz biz demis. Onlar da gelmediler. Bu durum beni uzdu sonucta. Soylesem ne var bunda cik artik hastalik psikolojisinden diyecekler. Cok garip insanlar. Sizce boyle bir seye uzulmekte haksiz miyim? Uzulmek bana iyi gelmez biliyorum ama uzuldum. Ailem hep baskalarinin ihtiyaclarini benim ihtiyaclarimdan daha onemli goren insanlardi zaten.
Ben mi abartiyorum?

 
sen haklısın. incitici evet, üzüldüm. incelik beklemişsin yapamamışlar maalesef.


  • veritaslibertas  (03.10.21 16:52:46) 
Haklısın sonuna kadar.


  • yankee jumping  (03.10.21 16:57:22) 
haklısınız, özel bir şey istemişsiniz ve cılkını çıkarmışlar. üzücü olmuş sizin için. bence çekinmeden söyleyin. anlasınlar hatalarını.


  • golgi aygıtı  (03.10.21 17:08:23) 
Abartmıyorsun, haklısın çok büyük bir düşünceizlik. Hastalığının eveliyatını bilmiyorum, ailen bu konuda nasıl ve ne kadar detek oldu diye ama ailen de olsa bu tür insanların yanında kalmaman için açık bir mesaj sana bu bana kalırsa. Bir an önce evin ayrı değilse ayır ve kendi hayatını kur.


  • e mice  (03.10.21 17:10:32) 
Sal gitsin ,
Tedavi sürecinde de ailen kadar yanında olan olmamıştır zaten .
Git 1 pasta al . Tekrar kes , üfle mumunu . Annen babanla beraber yap hatta .
Tedavi sürecin için diyorum , nereleri atlatıp gelmişin, bunlara takılma .
  • dunyatuhaf  (03.10.21 17:13:16) 
duyuruda bu hafta bu tarz 3. duyuru resmen aile terörü var

ne hissettiğini anlıyorum, sonra da pasta kesilir yenir daha görkemli kutlanır ama her şey zamanında güzel, özel bir şey de istememişsin sadece o pasta doğum günün olduğu akşam kesilecekti etrafındakilerle alkışlayıp sarılacaktın o akşam olacaktı istediğin bu kadar küçük bir şey
  • freebird5406_2  (03.10.21 17:20:43) 
Valla olaylar daha cok isin oncesiyle falan da baglantili bence. Eger aile daha onceki yillarda da dogum gunlerini cok onemsemiyorsa, bu sekilde bir durum cok da garip degil. Belki senin buna bu kadar deger verdiginin farkinda degillerdir ya da belki de her seye direkt normalmis gibi devam etmenin ve senin ustune cok dusmemenin daha iyi olacagini dusunmuslerdir. Bilinmez.

Ne olursa olsun bence pek takilma bu duruma, 'duygusalligim tuttu' deyip gec ve moralini yuksek tut. Gecmis dogum gunun de kutlu olsun bu arada.
  • j r r tolkien hayrani  (03.10.21 17:47:39) 
Haklısınız. Doğum günümü önemsemesem de insanı bi beklentiye soktuktan sonra böyle saçma bir hareket yapmaları beni de üzerdi. Hastalıkla falan alakası yok bence ama aileler "kusur"larınızı yüzünüze çarpmak için fırsat kaçırmıyorlar.

Umarım bir an önce sağlığınıza kavuşur ve aileden de yakın ilişkiler kurabileceğiniz insanlarla tanışırsınız.
  • eatpraylaw  (03.10.21 18:03:04 ~ 18:03:30) 
Haklısınız ama yinede babaniz sizinle beraber 5 pastane gezmiş. Size kıymet verilmiş demekki. Düşüncesizlik olmuş biraz sadece. Sadece abinizin eşi sıkıntılı ve onu dinleyen abiniz.

Arkadaşlarınız pasta alıp evinize kadar gelmiş. Seviliyorsunuz yeterince. Yeni yaşınız kutlu olsun.
  • meraklitursucu  (03.10.21 18:03:56) 
Haklısın ama yapacak çok bir şey yok gibi


  • all girls dream  (03.10.21 18:16:51) 
Haklisiniz ama canınızı sıkmayın. Üzerine çok düşünmeyin incelik gosterememisler yeni yaşınızın tadını çıkarın bunlar hiçbir şey :)


  • ddenizz  (03.10.21 18:57:37) 
Doğum günün kutlu olsun, nice senelere:) sen haklısın ama boşver. Düşünüp canını sıkmak pek mantıklı değil.


  • elorelia  (03.10.21 18:58:19) 
Geçmiş olsun öncelikle. Hastalığınızdan ayrı annem babam bana aynı şeyi yapacak o yabancıların yanında rezil ederdim omları çeker giderdim. Çok kötü yaptıkları.


  • Hallegadola  (03.10.21 19:08:57) 
Nice senelere bu arada allah daha güzel doğum günüleri nasip etsin size.


  • Hallegadola  (03.10.21 19:09:18) 
bu kadar kalın kafalının arasında hastalanmak doğal oluyor maalesef. "bir pazarımız var" lafını sana taşıyan kim, bunu kimden duyuyorsun merak ettim. Bunu söyleyen kişi terbiyesiz tamam da bunu senin duyanilmeni sağlayan kişi de ultra salak.
doğum günün kutlu olsun, mutlu olacağın nice senelere.

  • adivar  (03.10.21 19:22:46) 
Nice mutlu yaslara :)

Icinizde yasamayin,kirildiginizi iletin
  • turkuaz  (03.10.21 19:44:43) 
Dogum gunun kutlu olsun, butun dileklerin gercek olsun :)
Ben dogum gunu olayini sevmiyorum. Hic kutlamadim desem yeridir ama hislerinde haklisin. Abarti yok. O naktada ben olsam, ben bile uzulurdum. Gene de yapacak birsey yok dememelisin. Bunun hesabini sor. Ama yikarak degil, yaparak. Onlar senin ailen. Aile her seydir. Ilk firsatta anne, babayi ve kim gerekiyorsa topla alalede bir pasta kes ve mumlari ufle. Acik ve net bir sekilde tavirlariniza uzuldum de. Bir daha olmasin diye de ekle. O kadar.

  • Kirmizibavul  (03.10.21 20:51:55) 
Çok haklısın ama dunyatuhaf +1


  • osssy  (03.10.21 21:19:28) 
insan çok kolaylıkla yapılabilecek şeyler yapılmadığında çok inciniyor, haklısınız ama bunun bir önemi yok. hislerinizin, üzüntünüzün önemi var. kendinizi haklı çıkarmaya çalışmadan dümdüz direkt kırıldığınızı söyleyin ve içinizde tutup dert edinmeyin.

bu arada iyi ki doğdunuz. nice mutlu yıllarınız, nice mutlu yaşlarınız olsun.
  • evde liyakat kalmamis  (04.10.21 09:54:52) 
ailen ayip etmis - haklisin
bunlara uzulmeye gerek var mi? yok

insan ister istemez uzulur tabi haklisin ama umursamamaya calismak senin icin daha iyi olacaktir, belli ki toksik kisiler aile bile olsa.
nice mutlu senelere ve gecmis olsun.
  • bay b  (04.10.21 09:57:10 ~ 09:57:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.