[]

python için laptop ve işletim sistemi

merhabalar,

yeni yeni python öğrenmeye çalışıyorum. amacım iyi bir şekilde öğrenip veri analizi yapmak.

bu işlerle uğraşan herkes ya mac ya da linux işletim sistemi olan bilgisayarları kullanıp windows'a hiç yanaşmıyor.

eldeki bilgisayardan olmamak adına hakikaten mac/linux şart mıdır onu sormak istedim.

alınması gerekiyorsa macbooklardan hangi model benim gibi biri için iş görür?

oyun oynamak vs gibi bir beklentim yok, işimi görsün yeter benim için. (bildiğimiz ofis, uzaktan eğitim için teams vb programları kullanıyorum.)

 
öyle bir şey yok 1. olsa bile eldeki bilgisayara linux yükleyebilirsin 2.


  • hlt1985  (28.09.21 08:29:10) 
Python çok az sistem kaynağı tüketen oldukça verimli bir dil, şöyle bir örnek vereyim 400 TL'ye alabildiğiniz Raspberry Pi 3 üzerinde çalışan python uygulamalarım var.

Orta halli bir PC ile sorunsuz çalışabilirsiniz hiç bir sorun yaşamazsınız. Yok illa ben bir makine alacağım derseniz macbook alın derim ama en düşük konfigürasyonlu macbook bile ortalama üstü bir notebook'dan daha pahalıdır haberiniz ola.

Not : Ofisimde iMac, Evde PC, dışarıda Macbook kullanıyorum hepsini birbiriyle kıyaslayabilecek deneyime ve bilgiye sahibim.
  • solo  (28.09.21 08:31:42) 
elinizdeki bilgisayara dual boot olarak linux kurup devam edin derim. hatta macbook için yapacağınız harcamanın küçük bir bölümüne eğer bilgisayarınız upgrade imkanı veriyorsa ram ve ssd upgrade yapın. öğrenme aşamasında size yeterli olacaktır.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (28.09.21 08:58:54) 
Öneriler için teşekkür ederim. Bir analiz programını windows ya da mac dışında çalıştıramıyormuşum.

O nedenle mac'e kalacağım gibi..
  • amuda kalkan solucan  (28.09.21 09:09:17) 
Yeni macbook air'lar güzel baya. Öğrenmek için çok canavar bir sisteme de ihtiyacınız olmaz zaten.

Ama kod yazmak için linux veya mac lazım. Windows'ta terminal yok, milyon tane işe yarar ufak güzel program var, onlar yok. Ben kanser oluyorum Windows'ta kod yazmam gerektiğinde. Data science için illa ki gerekli olmayabilir, ama verilen paraya değecek bir konfor bence.
  • plutongezegendegilmi  (28.09.21 10:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.