[]

Çok az alkol bile zararlı mı?

Haftada bir 1 tane 50 cl bira içmenin bile kümülatif bir etkisi olur mu vücut üzerinde?




 
Niye zararı olsun ki? Bir ara annemin sinirleri tabiri caizse harap olmuştu hekimin kendisi B vitamini eksikliği olduğu için anneme her akşam bira içmesini tavsiye etmişti.Sakıncalı olan kesim her gece şuursuzca içenler :)


  • e mice  (21.09.21 17:10:26) 
faydası olur :D


  • yeteramadenedimherseyi  (21.09.21 17:13:48) 
www.bbc.com
tinyurl.com

Özetle 600,000 kişi üzerinde yapılan bir çalışmaya göre cevap hayır.
  • archmage mahmut  (21.09.21 17:16:01 ~ 17:17:02) 
yaşadığın stres mi zararlı?
içtiğin alkol mü?

  • mikahakkinen  (21.09.21 17:17:56) 
Evet zararlıdır. Hatta şu an içme niyetinde olman bile senş zarara yaklaştırıyor ki hafta içilen 50cl bira hep haftalık 50 cl olarak kalmaz.
Zamanla -bana bir şey olmuyor ki gibi içten güven veren cümleler bu sayıyı katlamaya sebep olur. Sonrasında arkadaşlar aslanım koçum diye ısrar ederler hemen ardından shot.. fondip.. gider böyle.

Esas olan böyle konularda şüphe varsa uzak durmaktır.
Ayrıca b vitamini sadece birada yoktur.
  • Erva  (21.09.21 17:20:29) 
Türkiye'de bim/şok gibi yerlerden alacağın herhangi bir gıda ürününden fazla zararı olamaz.
Eğer bir biranin zararindan korkuyorsan tavsiyem süt ürünleri, et/şarküteri, şeker içeren ürünler hatta meyve sebze.
Zaten zararı olmadığı bilimsel olarak kanitla yazilmis, daha fazlasi fasa fiso.
  • logisticsmanager  (21.09.21 17:53:55) 
etiket okuma aliskanligi kazandiktan sonra marketlerde satilan paketli nerdeyse tum yiyecek icecegin tabiri caizse zehir oldugunu anliyorsun. yani kahvaltida nescafe pogaca, oglen aksam yemeklerinde fast food kola aralarda seker cikolata takilip, tutun mamulleri kullanip aksamlari cips ve haftada 1 de bira tuketeceksen o biranin etkisi devede kulak kalir digerlerinin yaninda :) ama muthis saglikli besleniyorsundur, karbonhidrat sayiyorsundur paketli hicbir sey tuketmeyip sigara icmiyorsundur, spor filan yapiyorsundur... o zaman bira da icmeyiver derim (tadini seviyorsan alkolsuzu de var bu arada.)

ha bence haftalik 1 50likten bir sey olmaz :) neredeyse 20 yildir sosyal iciciyim, hic oyle aa nasilsa bir sey olmuyor diyip alkolik olmaya kalkismadim :)
  • in vino veritas  (21.09.21 18:16:55) 
Alkol doğru oranda alınırsa zararlı olmaz o dinsel şeylerin uydurması


  • basond  (21.09.21 20:58:05) 
Yani doktor falan değilim de "zarar" çok geniş bir kavram değil mi? İlla ki bir şeylere zararı vardır da bu zarar senin üzerinde nasıl etki gösteriyor, göz ardı edilebilir bir şey mi o önemli. Zararı illa vardır dememin sebebi atıyorum patlıcanın da bir şeye faydası bir şeye zararı vardır. Zararın ne olduğu ve ne kadar etkilediği önemli bence o yüzden. Direkt zehir olmayan bir içeceği haftada bir 50 cl içmekle göz ardı edilemeyecek bir zarar geleceğini zannetmiyorum.


  • evandro roncatto  (21.09.21 21:49:07) 
Kola ve gazlı içeceklerin yanında çok masum kalır.


  • robin one persie  (22.09.21 13:03:58) 
@basond bu oran tamamen zararsız mı yani?


  • zalbarath  (22.09.21 19:36:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.