[]

İlişkide çok tartışma

İlişkisinde çok tartışma yaşayıp sonra düzen tutturabilen var mı? Yoksa bitirmek mı gerekiyor?




 
Hiç bu tarz bir ilişkim olmadı ama gördüğüm kadarıyla kişilerin mizacı bu tarz ilişkilerdeki en önemli etken. Bazı insanlar kaos sever, bundan beslenir; bu tartışmalar onun için normaldir. Sürekli didişip arada büyük kavgalar edip ilişkisinden cidden memnun olan insanlar var. Eskiden "olmaz öyle şey, bırakamadıkları için ortada bi sorun yokmuş gibi yapıyorlar" derdim ama öyle olmadığını gördüm çevremde.

Mesela ben sakinlik insanıyım, tartışmayı sevmem. Benim için bu tarz bir ilişki sürdürülebilir değil. Ama senin için o kadar sorun değilse, genel baktığında mutlu bir ilişkideyim hissin varsa sorun değildir.

Öte yandan; genelde insanlar değişmez ama ilişkiye bakış değişir. Tartışma sebepleriniz birbirinizle olan çekişme kaynaklıysa, bir zaman sonra bu çekişmenin temeli ortadan kalkabiliyor. Atıyorum, kocası temizliğe yardım etmiyor diye sinir olan bir kadın bir zaman sonra bunu kabullenip sorun etmemeye başlayabiliyor. Ya bununla barışıyor ya da adam başka bir ev işini yüklenip dengeyi sağlıyor. Böyle değişimler mümkün, haliyle hep aynı devam eder demek zor.

Ama ciddiyete gidilecekse hep devam eder diye, en kötü ihtimal üzerinden hesap yapmak lazım. O senaryoda yok ben yapamam deniyorsa geriye yapacak pek bişi kalmıyor.
  • Bruce  (19.09.21 20:29:06) 
sen ayrıl turşucu sürekli tartışmanın öncesi sonrası olmaz. süreklisi olur.


  • andlee  (19.09.21 23:14:11) 
son kız arkadaşımla bir ilişkiyi güzel kılan pek çok konuda gerçekten muazzam bir uyumumuz vardı. yani hayatımda bir insanla bu derece keyif aldığımı hatırlamıyorum, kendisi de benzer bir noktadaydı.

fakat tek bir sorunumuz vardı; o da incir çekirdeğini doldurmayacak konularda bir anda ciddi patlama yaşıyorduk. kriz anlarında ne onun ne de benim geri vitesimiz olmuyordu ve o anlarda her seferinde sert tartışmalar kaçınılmaz oluyordu.

ikimiz de "bu yönümüzü törpülemeye çalışalım" dedik ama yok. bir oldu, iki oldu, üç oldu, dört oldu vs. 1 yıl içerisinde aralıklarla bu şekilde devam etti. iki tarafta da yutkunma refleksi olmayınca, birbirini frenleyen taraf olmayınca, bir çuval inciri berbat ettik ve devam ettiremedik.

kısaca sorunuza cevap; biz düzen tutturamadık. ve maalesef bitti.
  • jonas  (19.09.21 23:19:59) 
olmuyor.


  • selam  (20.09.21 09:52:48) 
tartışma sebeplerine ve tartışma şekline bağlı. kimi zaman çözümü yok, kimi zaman var. daha fazla detay vermeniz gerekli bence.


  • aweamadeus  (20.09.21 11:03:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.