[]

yds için akıl

merhaba,

allah rızası için şu yds nasıl halledilir bir yol gösterin.
20 sene ingilizce görüyoruz ama bir ilerleme kaydedemiyoruz.
ben de bu gruba giriyorum. şimdi girsem tek tek soruları okusam 10 alamam yds'den.
zaman kısıtım yok, 2022 bahar ayı olmaz sonbaharı olur yeter ki şu dili öğreneyim, yds'den 70+ puan alayım istiyorum.

duyuru'dan ya da sözlük'ten okudum sınav ya da dil hakkında yazılanları ama güncel bilgi lazım :s

lütfen yol gösterin.

çok teşekkürler.

 
bi amerikalı hocadan duyduğum en güzel yorum; türkiyede insanlar dil bilmek değil belge almak istiyor. yani sınav sonucu aldığında yine bilmiyor olacaksan ne anlamı olacak nasıl biliyorum diyeceksin.

zaman kısıtınız yoksa gidin önce öğrenin; evet bu sınavlar dil ölçmüyor, ayrı bi mantığı var vs ancak seviyeniz gerçekten biliyorum diyeceğiniz hale ulaşırsa yeterli puanı fazlasıyla alırsınız.

günde min 2-3 saat ayıracaksınız,
kritik nokta HEEEERRRRR gün olması. gün atlamayacaksınız. gün atlarsam ölürüm gibi düşünün.
para varsa yabancı hocadan yoksa anadili ing olmayan hocadan özel ders alacaksınız. kitaptan ilerleyeceksiniz. bol bol dinleyip konuşacaksınız. paranız azsa preply gibi uygulamalardan hoca bulacaksınız.
dershane kafası kurslara boşuna gitmeyin.

1 yılda şahane yol alırsınız.
  • rewlack  (01.09.21 10:43:47) 
Sınava veya deneme sınavına hiç girdiniz mi? Seviyenizi bilmeniz önemli.

70'in üstüne çıkamıyorsanız büyük ihtimalle phrasal verb'lerin çoğunda (6 soru) ve paragraf tamamlamada (4) eksiğiniz var. Sözlükte phrasal verb'ler hakkında birçok faydalı entry var, onları bir gözden geçirip ezberlemeniz ve anlamanız gerekenlerden Anki uygulamasıyla test oluşturun kendinize.

Geri kalan her şey dümdüz kelime bilgisi ve anlama becerisi. Türkçe paragraf sorularına nasıl çalışıyorsanız bunlara da öyle çalışın. Her gün 10 soru bakın örneğin.
Çeviri sorularında soruyu tamamen okumadan önce eleme yoluyla gidin. ÖRNEĞIN "The most..." diye başlayan cümle gördüyseniz "Bazı" "Kimi" "Tüm" benzeri ifadelerle başlayan şıkların başına işaret koyun. Sonra tekrar bakın şıklara.

Hepsinden öncesi sınavda nerede takıldığınızı belirlemek. Bunu belirtirseniz nokta atışı öneriler gelir.
  • herzan  (01.09.21 10:53:22) 
@herzan
son yds'ye girdiğimde 20 almıştım. sallasam daha yüksek alabilirdim :) seviyem başlangıç ve daha altı olabilir :s bu bahsettiğiniz kısımları tam anlamıyla öğrenmek için tavsiye edeceğiz bir hoca ya da online kurum var mıdır ? yayın da olur. her şeye açığım.

@rewlack
öğrenmek istiyorum zaten, öğrenmek için kimi takip etmeliyim nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım ? pandemi dönemi hem yeni kapanma hem de covid yüzünden yüzyüze derse yazılmak pek mantıklı gelmiyor. tavsiyelerinize açığım.
  • haintospik  (01.09.21 11:58:35) 
Kurs tavsiyesi veremeyeceğim maalesef. Ben işim gereği bildiğim için çalışmadım hiç, ama girmeden önce YouTube'da Akın Dil'in geçmiş yılların soru çözümlerine bakmıştım ve kaliteli bir hava veriyordu.

Birkaç yıl önce şunları aldım, sadece ilkini kullandım ama:
-İrem Yayıncılık Exam Words In The Pocket YDS Sözlüğü (çok iyidir)

Gramer:
-Dilko'nun YDS English Grammar'ı (az kullandım, iyiydi)
-İrem Yay.: YDS Sınav Stratejileri (hiç bakmadım)
-İrem Yay.: Advanced English Tests (soru bankası)
Kaliteli yayınlardır. Epey yerde araştırmıştım.

Grameri önce YouTube'dan kavrayın, sonra kitaptan tekrar edip test çözün. Simple Present Tense ile başlarsınız. Tense'leri birbirine karıştırmadığınız zaman gramerin temeli yarılanır. Prepositionlar da önemli.

Başka bir tür olarak da ODTÜ'nün Reader At Work 2'si epey kaliteli, paragraf anlama becerinizi ölçecek. Önce kelime bilginizi artıracaksınız ama. Dediğim gibi Anki kişisel sözlüğünüz olarak iş görecek, her gün tekrar edeceksiniz kendi sözlüğünüzü. Bunun dışında Play Store'da çok iyi kelime uygulamaları var yine. En kalitelisini bulun.
  • herzan  (01.09.21 17:55:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.