[]

Bir ev depremde zarar görüp yıkılırsa DASK neye göre ödeme yapar?

Mesela 1 milyonluk daire vardır, 200 binlik daire vardır. DASK neye göre ödeme yapar. Sigortayı yaptırırken evin değeri nasıl belirleniyor?




 
""Deprem geçecek, hayat devam edecek…" diyen DASK her yıl inşaat maliyetlerindeki artışa göre belirlediği azami bir tutarda teminat sağlar. DASK tarafından verilen azami teminat tutarı, 01 Ocak 2021 tarihinden itibaren bütün yapı tiplerinde 268 Bin TL'dir."

Daha fazlasi icin ozel sigorta yaptirin diyor. Izmir depreminde sanirim ev ici hasar / hafif orta hasar alanlara 3000-5000 gibi komik rakamlar ateşlendi. Yıkılan yerler "dönüşüm"e girdi, evler kuculecek ve kalan miktar icin ev sahipleri cepten odeme yapacak.

Yani kimse "DASK" var evim yikilirsa da yapilir demesin. Hele istanbul ozelinde, deprem sonrasi gelecek olan sistemik cokusten (ekonomik, sosyal) cikilmasi seneler alacak. DASK falan karsilayamaz zarari. TLnin gorecegi deger kaybi sonucu zaten DASK azami limiti kuş kadar kalacak, evin bir odasina yetmez olacak. Devlet "yavas yavas yapacaz evleri" diyecek, iste sira gelecek de, DASK varsa bir tık daha önde hak iddia edebilirsin sag kaldiysan.

Sikayetler anlatsin: www.sikayetvar.com

www.sikayetvar.com
  • robokot  (28.08.21 01:59:07 ~ 02:02:52) 
Sizin bahsettiğiniz gibi beyana göre DASK yapılmıyor. Bir nevi belediyelerdeki rayiç bedeller üzerinden yapılıyor Ona da örnek vermek gerekirse, bugün İstanbul'da 1-2 milyon arasında fiyat biçilen dairenin DASK değeri 200bin falan...


  • malheiros  (28.08.21 02:00:35) 
Depremde yıkılan şey beton yapıdır. Beton yapının da maliyeti vb. bellidir. 1 milyonluk dairenin atıyorum 800 bini arsa değeridir, 200 bini beton yapının maliyetidir. Depremde arsaya bir şey olmayacağı için sadece 200 bin üzerinden işlem yapılır. Git arsana istersen yeniden inşaat yap derler.


  • cek  (28.08.21 08:03:05) 
gecenlerde sorulmustu, ordaki cevaplar isinize yarar belki
www.eksiduyuru.com

  • do you remember me  (28.08.21 13:21:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.