[]

Covid ve havuz

Merhaba. 18 aydir hicbir sekilde tatile gitmeyi birak istanbul’dan disari cikmamis biri olarak sapanca’ya gitmeye karar verdim. Orada havuza girmeyi dusunuyorum ama bir yandan da covid’de havuz ne kadar mantikli cozemiyorum.2 doz asimi oldum, gidecegim otel hijyene dikkat ediyormus ama bir sikinti olur mu acaba. Hic girmemek daha mi mantikli? Covid’e yakalanmak istemem bu kadar korunmusken. Siz olsaniz gider miydiniz? Yoksa temiz temiz doga yuruyusu yeterli midir




 
NG ye gidiyorsan gitme (çok büyük, çok kalabalık, çok arap var)
Richmond'a gidiyorsan git. (daha küçük, daha pahalı, daha az insan var)

Bence ikisine de gitme. (Havuza girme)
  • Corc  (27.08.21 11:49:10) 
Ben olsam gitmezdim. Covid ortamında havuz çok saçma geliyor bana.


  • pispinti  (27.08.21 11:58:27) 
Havuz ne kadar temiz olursa olsun bi tanecik taşıyıcı varsa bulaşacak, o nedenle bu kadar dayandıysan bence bi süre daha havuza girme


  • photo85  (27.08.21 12:05:27) 
senede bir kere tatil hakkımız var ve bunu da yakmak istemediğimiz için geçen sene de bu sene de tatile gittik, havuza girdik. ikisinde de bi şey olmadı. ama tatil dönemleriyle alakasız pozitif olduk, bir kere eşim bir kere de ben.

ilk başlarda dikkat ediyorduk evet ama bu durum sürdürülebilir değil bence.

yani risk yok mu, evet var. ama ben olsam gider miydim. evet giderdim.
  • elorelia  (27.08.21 12:07:57) 
Ben de korkumdan sitenin havuzuna girmiyorum. Meğer yönetim periyodik olarak havuzdan su alıp test ettiriyormuş. Test sonuçları hep temiz çıkıyor. Muhtemelen oteller de böyle yapıyordur diye düşünüyorum.


  • suicides underground  (27.08.21 12:09:52) 
havuzdan covid bulaştığına dair bir kanıt yok. doğru klorlanmış havuzdan covid bulaşmaz. Kalabalığa girmediğin sürece problem yok.

kaynak: google
  • roket adam  (27.08.21 14:17:10 ~ 14:17:16) 
havuzda covidle ilgili bir problem yok. ama turkiye sınırları icinde halka acik ve bakimi duzgun yapilan, ehil kisiler tarafindan yapilan bir havuz oldugunu sanmiyorum. yani covid olmasa da havuza girmeyen bir insanim.

covid riski yol, otel ici, tatilin diger sureclerinde cok daha yuksek. 2 doz asi oldum, sirada muhtemelen cok hafif covid atlatmak var (long covid riski hala var - daha dogrusu bilinmiyor), havuzdan da tiksinmiyorum genel olarak diyorsan gidilir. şu delta varyantinin olayi bitsin, cok bulasici ama az zararli bir varyant domine etsin, covidin ne olacagi netlessin asili olsam da kapmak istemiyorum delta falan diyorsan tatile falan gitmem.

oraya kadar gittikten sonra ama kalabalik olmadiktan sonra havuza girmekte covidle ilgili bir problem olacagini sanmiyorum. risk diger aktivitelerde.
  • robokot  (27.08.21 16:08:42 ~ 16:11:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.