[]

kargolar aşağı çağırıyor sürekli

bugün 2 kez, daha önce de çok kez yaşadım. bugünküler mng ve trendyol express

arayıp "kargo getiriyorum aşağı iner misiniz" diyor.

ben de "kapıyı açıyorum 2. kat" deyip kapıma gelmesini kabaca söylüyorum ve getiriyor mecbur. Deminki ise karantinada mısınız tarzı bir şey dedi. uzatmak istemedim kısa kestim.

yukarı çıkarmaları mı gerekmiyor artık ne değişti?

asansör yok ama 2. kat ve asansör olup olmadığını bildiklerini sanmıyorum gelmeden binaya ve kargolar küçük şeyler

 
iş yükleri çok fazla arttığı için hem zaman kazanmak hem de daha az yorulmak için çıkmak istemiyorlar muhtemelen. ayrıca artık birçok kargo firması da kendi çalışanlarına değil birçok yerde taşeron, doblosu olan işsiz güçsüz adamlara yaptırıyor teslimat işlerini. haliyle bu adamların da pek umrunda olmuyor.


  • reanarchy  (25.08.21 16:01:55) 
Oturduğunuz yere ya da asansör olup olmamasına göre değişiyor olabilir. Geçen yaz sadece bir kere oldu, o da gece dokuz falandı, asansöre bıraksam alabilir misiniz diye rica etti. Mng idi, acelesi vardı biraz.


  • epitaf  (25.08.21 16:25:56) 
kargocu bir keresinde tutturdu aşağıdaki lokantaya bırakayım diye, dedim ben evdeyim neden oraya bırakıyorsunuz ısrarla lokantaya bırakayım deyip duruyor, usta tamam diyor bırakayım buraya dedi. ben de sinirlendim evdeyim ben ustayı tanımıyorum, getirin diye getirdi sonra. hizmetse eve hizmet tabii ki eve getirecek. kargocudan kargocuya çok değişiyor, ikea’dan bir şey alırsanız aşağıdaki dış kapıda bırakıp kapıya bıraktık diye haber verip gidiyorlar.


  • my name is ferdinand  (25.08.21 18:07:20) 
Normal kuralların 3 kat diye geçiyordu sanırım, iş yükü ve yokrgunluk sebepli diyebiliyorlar böyle bazen, binalarda asansör olup olmadığını gayet iyi biliyorlardır :)


  • atom karincanin torunu  (25.08.21 18:12:59) 
yoğunluk ve paket ağırlığına göre değişir sanırım. ben giriş katta oturduğum için hiç sorun yaşamadım :) ama pandeminin başından beri hala üst kattaki elemanların kargolarının geldiğini zile basıp haber verip girişe koyuyoruz deyip gidiyorlar.bi tek yemek, su ve tüp olanlar üst katlara çıkıyor.


  • e mice  (25.08.21 18:21:20) 
türkiye'de hiçbir şey doğru düzgün yapılmıyor. eskiden de böyleydi gerçi. esnaftan kurtulalım dedik online alışverişe yöneldik onda da böyle sıkıntılar oluyor. hem yorulmamak için hem de kısa sürede daha fazla kargo teslim etmek için. utanmasalar da kapıdan fırlatıp kaçacaklar.


  • black mamba  (25.08.21 19:02:02) 
Valla bize 4 kat çıkarıyor herkes. Kimse de asagi gelin demedi simdiye kadar.


  • chavezding  (25.08.21 20:23:33) 
@chavezding +1 bizde de 3 kat. evin yakınında her türlü alışveriş imkanım var, aşağı gelecek olsam gidip dükkanlardan alırım, niye 2 gün kargoda sürünsün.


  • trajikomix  (25.08.21 20:40:50) 
Bizde hizmet sektorune karsi garip bir tutum var. "Parasiyla degil mi essekler gibi yapacaksin" gibi bir tutum icindeyiz.

Oncelikle kargo konusu teknik olarak cetrefilli bir konu. Yani kargo hizmetini satin alan kim? Mesela kargoyu firma oduyorsa aslinda urunu musteriye ulastirmak icin hizmeti firma satin almis oluyor. Bu durumda bizim kargo firmasiyla bir alisverisimiz yok. Haliyle kargo sirketi ve urunu satan firma arasinda bir alisveris var. Bu durumda ben sikayet etsem bile aslinda kargonun musterisi degilim.

Kargo ucretini ben odediysem kargo firmasiyla dogrudan alisverise girdim. Bu durumda da kargonun belli kriterleri var. Bunlar belirtiliyor hangi paketlerin kac kat cikqrtilacagi genelde yazilidir sitelerinde.

Bazi durumlarda kargo calisani cikmama hakkina sahip. Mesela ben dambil soylemistim 70 kilo simdi bunu adama tasitmak harbi eziyet.

Ha bu arada hizmet sektoruyle ilgili soyle bir tuyo vereyim, genelde bu adamlarin size nasil hizmet verdigi sizin tavrinizla alakali oluyor. Genelde bolgenize bakan adamlar aynidir ve gayet iyi biliyordur binalarda asansor var mi yok mu?

Sonucta karsimizdakiler de insan muhtemelen bu tavriniza birkac kez denk geldiyse, gicik olup cikartmamaya da baslamis olabilir. Bir noktadan sonra "qdreste yoktunuz subeden teslim alabilirsiniz" e de donebilir:)

Empati her seyin anahtari gibi duruyor
  • anten  (25.08.21 22:13:18) 
şimdi yeni tip kargoculuk var mng 'yi bilmiyorum ama hepsiburada ve trendyol o şekilde.

ticari panelvan alıp bunlarla sözleşme imzalayıp kargocu oluyorsun ve paket başına ödeme alıyorsun. bunlar da en hızlı şekilde max. paket sayısına ulaşmak için muhtemelen vakit kaybı yaşamadan işi çözme peşindeler.

yedirebildiklerini aşağı çağırıp yoldan verip devam ediyorlardır.
  • jugador  (26.08.21 09:03:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.