[]

furminator sadece ölü tüyleri mi alıyor yoksa kisaltma da yapıyor mu

5 aylık goldenim var bu ürünü kullandıktan sonra tüyleri kisaldı gibi geldi bana göz yanilsamasi mi bilemedim




 
Göz yanilsamasi olabilir. Kendi köpeğimde kisaltma yapmadı.
Ama haftada bir furminator gun asiri tarama.

  • logisticsmanager  (25.08.21 00:06:30) 
Furminator zorlayınca normalde kopmayacak tüyleri de topluyor. Çok abartmamak lazım yani furminator ile tararken. her bölgeden 2-3 defa geçmek yeterli. Sürekli furminator ile tarayayım, hiç tüy dökmesin etrafa diye bir şey zaten yok. Tüylerde kısalma değil de azalma olmuştur. Makas gibi kesmiyor ama o bölgede tüy azaldığı için size kısalmış gibi görünmüş olabilir.


  • himmet dayi  (25.08.21 00:12:53) 
Kısaltma yapmıyor.


  • veritaslibertas  (25.08.21 01:11:57) 
aynı şeyi ben de düşünmüştüm ama sonra tam da yukarda himmet dayının dediği gibi olduğumu anladım


  • rentts  (25.08.21 06:16:33) 
Golden’ım 3 yaşına girecek. 2,5 sene evvel ilk heves aldığım furminator’ü iki defa kullanıp attım. İyi ki de öyle yapmışım. Bebekken uzamamış tüylerini bile yolan bir alet, şimdi upuzun olan tüylere neler yapmaz… şimdi tarak başlıklı fırça kullanıyorum. Üşenip kendi saçlarımı taradığım fırçayı kullanıyorum bazen. Onun da çok hoşuna gidiyor, mayışıp kalıyor.


  • the she ronin  (25.08.21 08:46:08) 
@the she ronin, alet "yolan" ve uzun tüylere bir şey yapacak bir alet değil. furminatörün olayı dökülmeye yüz tutmuş ölü tüyleri toplaması. siz aleti yanlış kullanmış ya da sahtesini almış olabilirsiniz. furminatör piyasada neredeyse orijinalinden bile ayırt edilemeyecek kadar sahtesi bulunan bir ürün.


  • veritaslibertas  (25.08.21 09:03:10) 
@veritaslibertas Almanya’dan almıştım. Kısa tüylü köpeklerde daha başarılı olduğuna şahit oldum. Klinikte başkaları tarafından kullanımını da gördüm. Benim gözümde yüzeysel bir alet.


  • the she ronin  (25.08.21 09:52:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.