[]

ikinci kedi almak

selamlar,
dün yeni taşınacağımız evin orada bi yavru kedi buldum (bu hafta sonu taşınıyoruz). 2 aylık falan. orada esnaf bi bey bakıyor. annesi yok dedi. tekir, aşırı minnoş tam bi kucak kedisi erkek. öptüm sevdim, 15 dakika kucağımdan inmedi, inmeye yeltenmedi bile. aklım onda hep. bakan kişi de almak isterseniz veririm dedi.
yalnız bizim cadı bi kısır dişi kedimiz var. aslında usludur ama hem ürkek hem de biraz huysuz bi tip yani öyle herkesle anlaşamaz gibi geliyor. sokaktaki kedilere tıslar hep camdan bakıp bakıp.
bu minnoş da 2 aylık bir erkek. biz eve taşındıktan 1 hafta sonra tatile gidiyoruz ve 12-13 gün yokuz (1 hafta sonra döneceğiz 3-4 gün tekrar yokuz) biz yokken annem gelip ilgilenecek kediyle.
bu miniği çok istiyoruz zaten aklımızda uzun zamandır ikinci bi pisi vardı ama hem yokuz, yokuz diye alamayız ayrı tutmak falan lazım hem de dönünce almaya kalkarsak biz yokken gider diye korkuyorum. kalbim o minik kediyi alll diye çarpıyor resmen. napsak bilemedim akıl verin, onun o minik suratı gözümün önüne geliyorr :(((

 
alın, ayrı bir odada kapalı tutun.
zaten eve alsanız da öyle yapmanız gerekecek 10-15 gün, aynı şey yani aslında.
anneniz geldiğinde yanına girip ilgilenir biraz.
siz de o süreci o şekilde geçirmiş olursunuz.
  • blatta hiberna  (24.08.21 17:26:09 ~ 17:26:22) 
alın o zaman. ilgilenecek biri olacaksa ayrı odada dursun bu süreçte. birbirlerinin kokularına da alışırlar biraz. sonra bir araya getirirsiniz. ben de ikinci kediyi aldığımda bir kaç gün çok tısladı, benimki de sizinki gibi, diğerini bir iki dövdü falan ama sonra yanyana yatmaya başladılar birden.


  • veritaslibertas  (24.08.21 17:45:35) 
Anne gelip ilgilenecekse alın. Sıkıntı olmaz.

Yalnız bu kedilerin asla anlaşamama ihtimalleri de var. Bunu unutmayın.

Bizde bir kedi varken ben de ikinci kediyi çooook istiyordum. Kedisi olan bi arkadaş askere gidecekti. Bize de deneme olur, kedine biz bakalım dedik. Beş aydır uykumun bölünmediği gün sayılıdır. Bu arada öyle uyanıp uyumak şeklinde bölünme değil. Gece aynı odada asla durmuyorlar, birini alıyoruz, öbürü olay çıkarıyor, sonra yer değiştiriyoruz, kapılar tırmalanıyor, kapı açık kalsa mutlaka kavga ediyolar vs vs. Araştırdığımda ‘iki senedir aynı evdeler, hala kavga dövüş’ yazanlar vardı. Yani bunu göze alın diye söylüyorum. Bu misafiri sahibine teslim ettikten sonra ikinci kediye tövbeliyim.
  • elorelia  (24.08.21 17:55:14) 
Geçen kasım ayından beri iki kediliyiz, kediler hâlâ kavga dövüş evi birbirine katıyor, küçük olan hâlâ pis dayak yiyor, böyle de olabilir haberiniz olsun.

Bir de yetişkin kedinizde sorun yok ama yavru kedi daha çok ilgi ister. Yzık yavruya, bir odada kapalı kalacak, biri gelip mamasını suyunu temizleyip gidecek. İmkanı varsa siz yokken anneniz yavruya kendi evinde bakabilirse hem sürekli ilgilenen biri olur hem de siz eve dönünce kedileri kontrollü (ama yine en az bir hafta ayrı tutarak) alıştırabilirsiniz.
  • kobuzchu kiz  (24.08.21 18:19:04) 
Alın alın, bir odada kapalı kalması minicik haliyle sokağın türlü tehlikelerine maruz kalmasından iyidir.


  • hipopotamus  (24.08.21 20:54:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.