[]

Kamu kurumundan gelen red cevabına dava açma süresi

Diyelim ki kamu personelisiniz ve haklı olan bir itirazınıza kamu kurumundan red cevabı geldi. Bunu dava etme için belli bir süre var mı? Ben iki ay süresince dava etmedim. Eğer süre varsa yeniden itiraz dilekçesi yazıp cevap mı beklmeme lazım?




 
yani ortada bir suç varsa bana göre 5 sene sonra da aynı suç işlenmiş demektir. bu konuda şikayetçi olma süreleri illaki vardır ama bu suçun işlenmediği anlamına gelmez. mesela biri sizin paranızı çaldıysa ve siz şikayetçi olmadıysanız 2 sene sonra paranızı çalmamış sayılmaz. ayrıca bu bahsettiğiniz süreler konudan konuya değişir. her biri devlet memurlar kanununda veya iş kanununda belirtilmiştir.


  • burty  (22.08.21 00:08:04 ~ 00:08:57) 
Mevzu hizmet puanı mevzusu. 2010 dan sonra atanan kişilere tanınan haktan 2010 dan öncekiler faydalanamıyor. Buna itiraz dilekçesi yazdım. Red cevabı geldi, ama henüz dava açmadım. Bunun bir süresi var mı diye sormuştum?
Bir de idare mahkemesine dava açanlar kazanmış ve emsal karar var.

  • Buddrick  (22.08.21 00:19:24 ~ 00:20:14) 
%100 bir şey demek zor bu konuda, yerleşik bir içtihat yok.

şu an yapılacak tek şey tekrar dilekçe verip 30 günü beklemek, ya açık ya zımnen reddedecekler. ret işlemine karşı dava açacaksınız. idare büyük olasılıkla önceki dilekçeye verilmiş yanıtı dosyaya sunacak ve "dava açma süresi kaçtı" diyecek. danıştayın genel içtihadı geçmiş dava süresi yeniden dilekçe ile ihya edilemez. ancak bunun önemli istisnaları var özellikle bir temel hak ve özgürlüğün kullanımı söz konusuysa. örneğin pasaport başvurunuz reddedildi, 60 gün içinde dava açmadınız, ömür boyu pasaport alamayacak mısınız? böyle durumlarda her başvuru ve her ret üzerine yeni dava açma süresi doğar. sizin durumda da kamu hizmetine girme hakkı ya da maaşı etkiliyorsa bir ihtimal mülkiyet hakkından falan gitmek lazım idarenin itirazını boşa çıkarmak için.
  • signore  (22.08.21 01:11:01) 
2577 sayılı yasanın 10ve11. Maddesini oku, sorunun cevabı orda. Açıklamalı kanun maddeleri de var nette.


  • Topalordek  (22.08.21 13:59:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.