[]

excel öğrenebileceğim kaynak

excele çok yabancıyım, nette bir ton kaynak var ama "şu çok güzel ve basit anlatıyor, fayda gördüm" dediğiniz bir öneriniz var mı?




 
çok istediğiniz yanıtı veremeyeceğim belki ama excel en iyi işinize yarayacak şeyleri çözmekle öğreniliyor. çünkü uçsuz bucaksız. ha deyip oturup öğrenmek çok zor. ne yapmanız gerekiyor mesela, atıyorum bir listedeki telefon numaralarını diğer listedeki isimlerin yanına getireyim ama nasıl deyip bunu araştırın, vlookup öğrenirsiniz bu sayede, gibi gibi.
onun dışında evet youtubeda dünya kadar kaynak var. excel.web.tr forumu var bir de çok yardımsever herkes orada.

  • veritaslibertas  (17.08.21 15:03:57 ~ 15:04:23) 
zinzinzibidi.com

burdan faydalanmıştım zamanında. temel orta ileri düzey olarak işinize yarayacaktır
  • yemrem  (17.08.21 15:18:57) 
"excel for dummies"

daha doğrusu "...for dummies" serisi genel olarak kullanışlı kitaplar çıkartıyor. ama veritaslibertas'a katılıyorum. kendinize bir problem yaratıp, onun problemini çözmeye çalışmak, öğrenmek için daha pratik oluyor. size birisi bir formül vs öğrettiğinde nerede kullanacağınızı bilmediğiniz için havada kalabilir.
  • co2s2  (17.08.21 16:04:23) 
İngilizceniz varsa Leila Gharani'yi tek geçerim. @veritaslibertas ve @co2s2'ye sonuna kadar katılmakla birlikte, rutinde karşılaştığıniz problemleri çözecek kadar öğrendikten sonra üstüne ne ekleyeceğini bulmakta zorluk çekebilirsin. İşte o noktada bu ablamızin videoları niyet okur gibi pat pat önüne çıkıyor.

YouTube kanalı linki:

youtube.com
  • materyalist imam  (17.08.21 20:01:51) 
bence de exceli oyle bakarak ogrenmek bayar.

aile bireylerinin isimlerini yazin, karsilarina dogum tarihlerini burclarini yazin. bundan tablo yaratin, renklerini ve formatlari degistirin. farkli farkli bilgiler de girin. tarihleri tarih formatinda yapin mesela.

ne kadar harcamissiniz, bunlari yazin alt alta, sonra toplamayi ortalamayi vb ogrenin.

ust barda gordugunuz seylere tiklayin. yabanciyim demissiniz ama ne kadar yabancisiniz bilmiyorum. word de mi bilmiyosunuz mesela? biliyorsaniz genel itibariyle menuler birbirine benzer.

formul ezberlemeyin. cok var. orta duzey excel kullanan kisilerin kullandigi birkac tane formul var. cogu formulu ben hic kullanmadim hayatimda. ha keske bilsem de kullansam o ayri :)
  • yoggi  (17.08.21 20:52:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.