[]

Psikoloğa gidenler

ne sıklıkla gidiyorsunuz? Tabii kişiden kişiye ve konunun ciddiyetine göre değişir ama ne kadar bütçe ayırmam gerektiğini anlamak için soruyorum. Çok da ciddi olmayan hafif depresyon için gitmeyi planlıyorum, haftada bir olmaz dimi?




 
2014 yazında gitmeye başladığımda haftada bir gidiyordum. 6-7 ay sonra psikoloğumun haftada bir gelmene gerek kalmadı düşüncesiyle iki hafta bire indi.

2016'da pek gitmedim açıkçası. Sonbaharda tekrar gitmeye başladım. Tam hatırlamıyorum bir yerden sonra ayda bir gidiyordum. Gittiğimde randevu almıyordum. Birkaç hafta sonra birkaç haftaya randevu alıyordum.

Pandemi sürecinde de ayda birdi. Geçen aradığımda Ekime kadar müsait olmadığı söylenince öyle kaldı.
  • put it in your appropriate place  (17.08.21 14:47:25) 
belki ilk etapta haftada bir olması gerekebilir, yaşadığınız size hafif geliyordur ama ağır olmasa bile orta şiddettedir ya da kronikleşmiş bir durum vardır onun çözülmesi gerekiyordur. bence ilk başlayan biri için en azından üç görüşme tekrar eden görüşmeler olmalı gibi düşünüyorum tamamen subjektif, psikolog değil danışanım. üç görüşmeden sonra anlattıklarım arasında daha rahat bağlantı kurabiliyor gibi gelmişti terapistim ondan yola çıktım.


  • evde liyakat kalmamis  (17.08.21 14:49:30) 
psikanalize gidiliyorsa haftada 3
psikoterapi ise ayda 3

  • lcha  (17.08.21 15:25:57) 
Hafif depresyon için ise gitme derim. Fakat işin içinde mesela elinde olmayan öfkeler, höfke kontolünde zorlanmalar, korkular, endişeler içinde yaşamalar vs varsa evet git. Çok bütçe ayırmalısın. Haftada 1 (bence tanışmak açısından 2) kez giderek başlamalısın, sonra duruma göre psikolog bunun periyodunu veya zamanlamasını ayarlayacaktır.

Ama lütfen önce imkanın varsa alanında en iyi olan psikologlardan bul. Rastgele kişilere kendini anlata anlata ömür geçiyor çünkü.
  • 1bir1bir1  (17.08.21 16:18:47) 
"Hafif depresyon için ise gitme derim"in devamını getirmeyi unutmuşum;

David burns - iyi hissetmek kitabını al, psikonet yayınlarından çıkmış bir kitap ki psikonet yayınları da Alp Karaoğsmanoğlu isimli psikiyatri profesörünün yine psikiyatr ve psikologlardan oluşan ekibiyle kurduğu bir yayınevidir. O kitaptaki bütün yönergeleri aynen ve hiç sektirmeden yaparak ilerle. Emin ol çok çok iyi gelecek.
  • 1bir1bir1  (17.08.21 16:26:50) 
benim meseleler, biraz fazla olduğundan haftada 1 defa online görüşüyoruz terapistimle.
ek olarak, kendisini çok sevdiğim için de görüşmek çok iyi geliyor bana.
şu sıralar elim sıkışık olduğundan ödemeleri daha sonra yapacağım peyder pey.
(öneriyi kendisi getirdi).
  • pangea  (17.08.21 18:06:16) 
genelde haftada bir oluyor, çalışılan yönteme ya da gidişata göre farklilasabilir. önce kimden randevu alacağınıza karar verip ona göre hesap kitap yapmak daha makul olur kanımca


  • encokbenisevinnolur  (17.08.21 19:41:41) 
Haftada 1 gitmek baya bi zengin işi.
3 -4 ayda bir randevu aralığım

  • photo85  (17.08.21 21:40:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.