[]

grafik okuma sorusu

cehaletimi mazur görürseniz, 2 saat önceki fiyat sıçraması okla gösterdiğim 150 bin küsur dolarlık alımla mı açıklanıyor grafikte, aynı saat içinde çokça satış emrininde uygulandığını var sayarsak bu alımlar ve satımların arsaındaki fark desek doğru olur mu, ve başka dış etkenlerde var mıdır misal olarak huobi borsasındaki bir yüklü alım buraya yansıyamayacağına göre ne denli organik bir mesaj içerir bu grafik. teşekkürler.




 
alttaki bolge hacmi gosteriyor sanirim. oyleyse alim satim arasindaki fark degil de "ne kadar para el degistirdi" seklinde yorumlamak daha dogru olur.

teoride trilyonlarca dolar el degistirebilir ama fiyat ayni kalabilir. yani parani el degistirmesi ile el degistirirken taraflarin anlastigi fiyat farkli seyler.

yani biri mevcut fiyattan cok yuklu miktarda almak istiyorsa, baskasi da ayni fiyattan satmak istiyorsa ve bu alim satim o fiyattan gerceklesirse, hacim yuksek olur ama fiyat degismez.

tersi de mumkun, cok az alici ve satici vardir. tek satici az miktarda mali mevcut fiyatin (son alim satim gerceklesmis fiyat) cok ustune satiyordur, baska biri de lanet olsun aliyorum diyordur. alis veris gerceklestiyse hacim cok dusuk olur (el degistiren mal cok az) ama fiyat birden cok artar (fiyat hep son alis satis fiyatini yansitir)
  • robokot  (16.08.21 15:56:16 ~ 15:59:51) 
Yukaridaki fiyat degisimi, alttaki ise hacim grafigi. Hacim demek hepsi alim demek degil alim ve satimlarin toplami demek. Fiyat degisimi ise arz-talebe gore olur; talep eden kisi daha coksa o mala erisim icin daha yuksek fiyat odenmesi gerekir. Hacimler genelde borsalar arasi tutarlilik gosterir cunku anlik arbitraj firsatini degerlendirecek insanlar-botlar var (yani bir borsada digerinden fiyat daha dusuk ise dusuk olandan alir yuksekten satarsin ve diger insanlar da bunu yapa yapa fiyatlar platformlar arasi esitlenir, hacimler de benzer). Ancak yine de kucuk borsalar daha sakinken bazilari daha hareketlidir, o nedenle daha saglikli hacim analizi icin daha yuksek islemin yapildigi borsalara bakmak gerekir (orn binance, coinbase vb)


  • gibicibicis  (16.08.21 17:47:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.