[]

Hangi çadırı tavsiye edersiniz?

Merhabalar. 2 kişilik, acil durumlarda ve çeşitli mevsimlerde kullanmalık çadır arıyorum. Yağmura dayanıklı olması önemli.

Husky markasını önerdiler, ben de Decathlon'da QUECHUA markalı bir ürünü beğendim. Anladığımdan değil tabi.

Sizin tavsiyeniz var mıdır?

 
yağmur çamur dersen ben de husky derim. quechua sanki biraz tatlı su kampçıları için. sert hava koşullarında hiç kullanmadım bende de var. hemen linç etmeyin :)
husky nin her koşulda iyi olduğunu biliyorum ama o garanti bence.

  • erty_ksk  (05.08.21 10:02:29) 
Almışken 3 kişilik al eşya koyacak yeri de olsun dersen: www.decathlon.com.tr

Kurmayı beceremiyorum aşırı kolay olsun dersen de bu: www.decathlon.com.tr

Husky daha iyidir ama daha pahalı. Paylaştığım çadırlar herkesin kullandığı, gayet kolay yaygın çadırlar. Kış falan olmadığı sürece işini fazlasıyla görür.
  • roket adam  (05.08.21 10:12:22 ~ 10:13:37) 
Biz bu yıl FORCLAZ aldık. 3 kişilik modeli. Decathlon’da. Fırtına ve yağmur da vardı. Hiçbir şey olmadı. Güneşli havada da gayet serindi içerisi. Hem o fiyata da çok ucuz. Bence çok daha pahalısına gerek yok. Dağları tırmanıp eksili havalarda kullanmayacaksanız sonbahar bahar ve yaz mevsimi için ideal bence.


  • makarnacanavari  (05.08.21 10:13:59) 
@erty_ksk bana da öyle geldi, ama sırf markadan ötürü fiyatına göre performansı düşük kalır mı diye merak etmedim değil.

@roket adam 3 kişilikte şöyle bir soru oluşuyor kafamda, ben tek başıma ya da 2 kişi, 3 kişilik çadırda kaldığımda ısınma problemi falan yaşanır mı? Yani büyük olmasının dezavantajı var mıdır pratikte?

@makarnacanavari teşekkürler. dağa tırmanmam da sadece ufak tefek kamplar ve aslında acil durumlar için bakınıyorum.
  • taqster  (05.08.21 10:15:47 ~ 10:16:37) 
Çadır çok bir izolasyon sunmuyor hocam zaten, yani 3 kişilikte tek kalmakla 2 kişilikte tek kalmak öyle aşırı fark etmez. Isınmayı uyku tulumu ile sağlıyorsun, çadır içi her halükarda serin olur hava serinse.


  • roket adam  (05.08.21 10:18:27) 
Madem böyle bir endişen ve merakın var youtubedan biraz kampçılık ve survival videolarına bak, kampçılık bağları nasıl atılır, tarp denen muşamba ile neler yapılabilir vs

Acil durumlarda ağırlık önemlidir, ne kadar küçük ve hafif o kadar iyi, çadırda acil bir durumda en fazla 1 hafta kalırsın sonrasında kendini güvenli bir şehre bölgeye atarsın, kışın bir afet olduğunda 1 ay çadırda kalırım o yüzden husky alayım diye düşünme

Standart bir çadır, kampçılık bilgisi, çadıra para vermek yerine daha iyi uyku tulumları almak daha iyi olur bence
  • freebird5406_2  (05.08.21 10:22:00) 
Loap Berg 3 Evo. husky kadar pahalı değil ama baya iyi bir çadırdır.

2 si de var ama bence de 3 kişilik almalısın. acil durum ve mevcimlik istiyosan bence de quechua alma. bi tık iyi bişey al.
  • hobarey  (05.08.21 10:45:06) 
3 kişilik alın +1 demeye geldim. 2 kişilik çadıra 2 kişilik yatacak yer artı eşyalar sığmıyor.


  • kobuzchu kiz  (05.08.21 11:55:43) 
quechua fresh and black 3 kişilik al geç hocam.
alınacak çadır her zaman kalacak kişi sayısı +1 boyutunda olmalı benim tecrübelerime göre.
fresh and black serisi güneşte pişmekten bir nebze alıkoyuyor. soğuk için çadırın etkisi yok denecek kadar az, o yüzden önemli olan kışlık donanım (tulum, kıyafet vb.)

ekstrem koşularda kamp yapmayacaksan hiiç başka çadır bakma. yapıştır geç.
  • baharat  (05.08.21 12:36:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.