[]

Tüm Türkiye Yanıyor! Ne yapacağız ?

5 gündür manavgatta bizzat yangından hasar görmüş evler ve orada yaşayanlarla ilgilendim.

Üzerine duman tüten telef olmuş koyunlarının yanında koşan çocuklar gördüm. Anneler babalar herkesin gözleri kankırmızısı evleri her yerleri yanmış durumda.

Manavgattan Sevinçköy ( 1 saat yol gidiyorsunuz ) olan tüm dağlardaki ağaçlar yanmış durumda.

instagramdan gördüğüm kadarıyla da şuanda tüm Türkiye yanıyor.. Akli melekelerinizi nasıl koruyorsunuz ? Ben delirmek üzereyim.

 
bende seninle aynı durumdayım. Gündemi takip etsem izleyemiyorum. Gerçekten o kadar can sıkıcı ki. Gündemi takip etmesem merak ediyorum. Diyecek hiç bir şey yok.

O insanların can derdinde olduğunu gördükçe içim parçalanıyor. Sanki aileden bir yakınım yeni ölmüş gibi bir iç sıkıntısı yaşıyorum. Sürekli ağlamamaya çalışarak geçiyo günüm.

En azından sen orada yaşayanlara destek oluyorsun. İçini bu şekilde rahatlat. Elini taşın altına koyanlardansın.
  • zimbirik  (02.08.21 16:36:16) 
artık şu anki durumla alakalı yapacak bir şey yok. olan oldu, yanan yandı. yapılacaklar asıl şimdi başlıyor.

1 - yanan yerlerin tekrar canlandırılması. bazıları bunu yanan yerlere otel yaparak canlandırma şeklinde anlayacaklar. bunu engellemek lazım.

2 - cb ve bakanlar için bilmemkaç tane uçak alınan ülkemizin, neden yangın uçağı ve helikopterine sahip olmadığını anlayamıyorum. bunu sağlamak lazım.

fark ettiyseniz, söylediğim iki şey de aynı yere çıkıyor.
  • co2s2  (02.08.21 16:43:18) 
Hiç yanmayan şehirlerde ormanlar yanmaya başlamış köylere yayılıyor, ülkede ağaç kalmadı, mülteciler bir yandan virüs diğer yandan. Bunlara aldırmamak için insanlığını yitirmiş olmak lazım bunlar da zaten ülke yangın yeriyken helpturkey çağrısını bile eleştirenler. Milyonlarca hayvan ölmüş ağaç yanmış bu zihniyet sürdükçe bunları yaşayacağız.


  • heathen  (02.08.21 16:56:31) 
sadece türkiye'de değil, genel olarak akdeniz ülkelerinde iklim şartlarından dolayı büyük yangınlar var, bu da bi şekilde atlatılır sakin olun. a partisi veya b partisi paylaşımlarına bakıp kendinizi germeyin, siyaset kirli bi şey, bizim ülkede daha kirli o kadar.

günün sonunda a partisi mensupları villalarında seneye hangi ihaleye girceklerinin hesabını yaparken, b partisi mensupları da etiler'deki evinde japon viskisi içiyor.

evet üzülüyorum ama ben de böyle yapıyorum, siz de böyle yapın, hayat kısa kuşlar uçuyor.
  • makarnavodka  (02.08.21 17:49:14) 
aynı durumdayız, gerçekten aklım almıyor, bu yangın meselesinde bile yangına odaklanmak yerine yok pkk yaptı yok şu yaptı deniliyor ve belediye başkanları yardım gelsin diye sosyal medyadan haykırıyor. tamam anladık TC'de yangın söndürme uçakları yok ancak inatla başka ülkelerden de yardım almak istemediler, neden hala aklım almıyor, nasıl bir akıl tutulması nasıl bir aptallık bu


  • euteamo  (02.08.21 18:49:15) 
Tüm Türkiye yanıyor derken? Bugün bir Erzincan bir Isparta uçuşu yaptım. Antalya’daki yangın dışında yanan orman görmedim.


  • zoghurt  (02.08.21 19:09:24) 
@zoghurt orman genel müdürlüğünde dün 29 temmuzdan bu yana 70 tane yangın yeri kaydı vardı. Ben bizzat yangın yerindeydim bir çok yere dağlara tepelere çıktım. Sen görmek istemiyorsan benim yapabileceğim bir şey yok.


  • denizmaniaherif  (03.08.21 08:46:58) 
twitter.com

Evet ya bakar mısın. Uzaydan bile gözüküyor. Yanmayan orman kalmamış.
  • zoghurt  (03.08.21 13:36:27) 
Hiçbir şey. Çünkü yapamayacağız.
Ülke çöküyor.
Seyrediyoruz.


Uçak var uçurmuyorlar.
Tomalar tankerler helikopterler uçaklar yani ne var ne yok hepsi nerede?
Böyle böyle yok oluşumuzu izleye izleye çöküp gideceğiz işte .
  • rewlack  (03.08.21 13:49:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.