[]

ayak bileği burkulması

şimdi cumartesi gecesi büyük bir mallık sonucu bileğimi elime aldım! çok pis burktum öyle böyle değil. neyse cumartesi zor da olsa adımımı falan atabiliyordum, evimden de uzaktaydım, arabama bindim dörtlüleri yaklarak sağdan sağdan 20 ile evime gittim.

neyse gece buz kopmress ayak yüksekte tutma falan, sanıyorum sadece burkulma. ertesi gün acı dayanaılmaz, deil adım atmak durduğum yerde bile acıyor. gittim doktora röntegende kırık çatlak çıkmadı, yalnız adam yarın gene gelin mr çekelim dedi. neyse gittim eve bgn oldu dururken ağrı sızı yok ama basamıyorum kesinlikle. bir iki kere denedim yok yani imkanı yok ayak taşımıyor. bu arada doktor bağlarda kopma oalbileceğinden bahsetmişti, eğer burkulmaysa bir haftaya geçer falan dedi.

neyse benim yarın ve de cuma finallerim var bir de bu finaller hayati önem taşıyor, hem zamanım yok hem de param yok hemde doktora götürecek pek kimsem yok şu aralar. acaba bir hafta beklesem geçmezse mr çektirmeye gitsem çok kötü bir şeyler oalbilri mi neler olabilir bir de? ben hala ayağıms arılı doktorun pazar günü verdiği direktifleri uyguluyorum.

 
geçmiş olsun. birkaç gün sabret. hareket ettirmemeye, üzerine basmamaya gayret et. her daim yüksekte tutmaya çalış. uykuna dikkat et. biraz zorlanacaksın ama kötü bişi olacağını sanmam, iyileşir. eğer düzelme hissetmezsen gidersin haftaya.


  • kediebesi  (01.06.10 00:38:31 ~ 00:38:44) 
Rontgende kirik catlak cikmadi

Bu cumle, anlattigin hikayedeki en onemli cumle.

Baglarda kopma olabilecegi
Bir haftaya gecer

Bunlar da diger onemli cumleler.

Eger morarma varsa, bi yerleri yirtmissin ve kanatmissin demektir. Yapacak farkli bi sey yok.

Su anlattiklarindan yumusak doku zedelenmesi gibi duruyor.

Koltuk degnegi kullaniyor oldugunu var sayiyorum.

Bu sekilde gireceksin finallere. Su anda yapacagin bir sey yok. Sabirla bekleyeceksin iyilesmesini.

Iyilestikten sonra sislik inmeyebilir. Biraz sislik kalabilir, merak etme.

Her ne kadar bana salak gozuyle bakanlar oluyosa da, ayak bilegini kavrayan konclu bot giymeyi yazin bile seviyorum, sirf bu sebepten.
  • compadrito  (01.06.10 00:39:57) 
kullanıyorum evet deynek. devamlı dikkat de ediyorum ayağın yüksete olamsına. sağolun.


  • cedric tweedledee  (01.06.10 00:45:13) 
halı saha maçında ayak bileğim ömrümde görmediğim bir açı yaptı vücudumla, sizdeki gibi üstüne basamadım. akşamına doktora gittiğimde yumuşak doku ezilmesi dedi ve alçıya aldılar. 2.5-3 hafta alçıda kaldı.

Alçı çıktığında hala üstüne basamıyordum, bir kaç gün daha sürdü alışmam. alçıdan çıktığında hala şişti bileğim. Bileğinizi oynatmamanız gerekiyor, ben koltuk değnekleriyle okula gidip gelmiştim.

Doktoru aksatmayın, sağlık güvenceniz varsa yardım isteyin birisinden yardımcı olsun getirip götürme konusunda.

(bkz: yumuşak doku zedelenmesi)
  • kimlanbu  (01.06.10 00:46:41) 
merhem olarak da (bkz: hirudoid forte ) iyi geliyor doku tramalarina. tavsiye ederim.


  • pinking of you  (01.06.10 01:02:30) 
başıma geldigi icin hemen izah ediim eger bilegindeki o yuwarlak kemigin hemen altinda ayak tabanina paralel uzanan bi morluga sahipsen kesinlikle 1-1.5 ay normal yürümeyi bekleme doktorun verdigi bi bileklikle yürümeye yakin diebilcegim bi sekilde dolastim belli bi süre ki diger bilegime göre hala şiş üstünden 1.5 yıl geçmesine ragmen cok zorlarsamda acir ara ara ona göre bilgin olsun. sakın şuanda yürümeye çalışmak gibi bi hataya düsme durumu vahimlestirmekten baska biseye yaramaz


  • berginyonbaenre  (01.06.10 04:38:47) 
-soguk-sicak yap
-lasonil vb seylerden sur
-akabinde sabitle. yani bandajla. bandaji yatarken cikar ama.
-ve de mumkun mertebe yuksekte tut

bir haftaya basabilirsin, ama yine de aciyor. sislik de bir kac sene suruyor. ben de sicradiktan sonra donen topun ustune basmistim, koptu sandim ama kopmadı :)

gecmis olsun.
  • no avalon  (01.06.10 09:20:55) 
aynı yer başlarda çok tekrarlar. dikkatli ol.


  • aşksız prens  (01.06.10 11:13:02) 
aha moral verin diye yazdım şu duyuruyu yaptığınıza bakın. çok mutsuzum yaa : (

neyse sağolun arkadaşlar tavsiyeleriniz için, iyiki varsınız.
  • cedric tweedledee  (01.06.10 12:23:10) 
3 sene önce inanılmaz bir şekilde ben de bileği elime almıştım. doktora gittim röntgen çekildi, kırık yok dendi, bandajla, merhemlerle idare ediyordum, ama inanılmaz ağrı. her neyse 2 hafta sonra eve gittim, bizimkiler yürüyüşümde gariplik olduğunu farkettiler, yıllardır gittiğimiz çıkıkçıya götürdüler, her ne kadar inanmayarak gitsem de adamın evinden zıplayarak çıktım. eğer varsa tanıdığın biri bu şekilde, bu güce inan bence :) aksi durumda geçiyor ama yanlış kaynamaya sebep olabiliyor.


  • bykush  (01.06.10 13:55:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.