[]

izmirde karşıyaka mı alsancak mı sizce

istanbulda merkezde hiç yaşamadım. acıbademde osmanbeyde yaşadım. istanbulda şu an yaşasam kadıköyde eve çıkarım herhalde

antalyada 1 ay kaleiçinde yaşadım. güzel ama bir yerden sonra sıktı sürekli kalalbalıta olmak. sonuçta mekanlara her gün gitmiyorum. konyaaltına yüzmeye yakın olmak daha iyi.

izmire gitme planım var şimdi. alsancak kordon kıbrıs şehirleri hepsi birbirine yakın ve bu çok hoşuma gitti. istanbul kalabalığı kadar kalabalığı kordonda, istiklaldeki kadarını da kıbrıs şehitlerinde görmek hoşuma gitmese de. çekti sanırım.
karşıya bostanlı tarafları da hoşuma gitti ama alsancaka geri dönerken gece 70 lira taksi verdim. yani gece alsancakta olursam geri dönerken sıkıntı yaratacak böyle.

daha elit deniliyor karşıyaka için. ama sanat yerleri genelde alsancak taraflarında gördüğüm.

siz ne düşünüyorsunuz

 
Kesinlikle karşıyaka.


  • OrangeYellow  (31.07.21 16:32:36) 
Alsancak
-Atatürk voleybol salonu civarı
-İtalya sokağı civarı
  • kanlakarisikyagmur  (31.07.21 16:37:18 ~ 16:39:16) 
Her gün sanat aktivitesine katılamayacaksanız, bostanlı geri kalan her şey için yeterli. Sakin ve huzurlu yaşam, sosyal olanakları da iyi.


  • anarsika  (31.07.21 16:47:37) 
karşıyaka - bostanlı + 1.

yalnız alsancağa da şimdi konutlar dikiliyor alsancak stadının oralara. evora izmir ve allsancak adı altında. kaderi değişir önümüzdeki 5 senede alsancağın. sonuçta izmirin merkezi.

ama ben yine de her türlü bostanlı.
  • garavel  (31.07.21 17:01:53) 
karşıyaka elit ama daha elit yerler de mevcut. alsancakta yaşanmaz. milyonlar verseler belki. o kadar kaos dolu bir yer.


  • false pretension  (31.07.21 17:07:17) 
25 yıl İzmir'de yaşadım. Bostanlı diyorum. Alsancak gezilecek yerdir, bara gidilecek yerdir ama yaşanacak yer değildir. Alsancak daha elit falan da değildir. Her gün sanat aktivitesine katılmayacaksanız bostanlı yeterli +1
Bostanlı tarafında da sanat aktivitesi yok değil. Suat Taşer tiyatrosun epey güzeldir.

  • himmet dayi  (31.07.21 17:20:38) 
açık ara karşıyaka. alsancak artık bitti. karşıyaka bostanlı benzeri kadıköy. alsancak lümpenleşti tamamen. alsancağa bir vapur kadar yakınsın.


  • mikahakkinen  (31.07.21 17:22:06) 
Bostanli.
Izmirliyim.

  • logisticsmanager  (31.07.21 17:27:45) 
Karşıyaka'dan hiç ama hiç hazetmem. Fakat alsancak'ta yaşamak istemeyebilirsiniz. Ankara'daki sürekli kalabalık içinde olma mevzusu da alsancak'ta şişebilirsiniz.

Kıbrıs Şehitleri / Kordon yöresini zaten ev için tavsiye etmem (gidip takılmaya bayıldığım, yıllardır çalıştığım yerlerdir) biraz daha insancıl Atatürk Spor Salonu tarafı kahramanlar'da çok keşmekeş olmayan fakat merkeze de aşırı yakın yerler olabilir belki.

Kısaca alsancak'ta nokta atışı yapmanız lazım ve kira fiyatları saçmalayabilir ortam düzgünleştikçe. Karkşıya oturmak için daha uygun olabilir fakat dediğiniz gibi gece vapurlarını yıllar evvel kaldırdılar, bi fırtına çıkınca yine durur vapurlar fakat üçkuyular'a (az da olsa göztepe'ye) ve alsancağa vapurla ulaşım fevkalade basit bostanlı tarafından.
  • hedep  (31.07.21 18:39:00) 
karsiyaka, mümkünse bostanli.


  • spivak  (31.07.21 18:43:49) 
ikisi de güzel lokasyonlar. Ben alsancak'ta gül sokak civarını çok seviyorum. Avrupai geliyor sokakları falan. Gül sokak diyince bir sokak değil de mahalleyi kastediyorum. Gazi ilkokulunun arka taraflarından başlayan kısımlar gibi gibi.

Karşıyaka Bostanlı da çok güzel ama niyeyse pek takıldığım yerler değil. Alsancak'a da vapurla gidilir yav taksiye gerek yok bence.
  • nundu  (31.07.21 19:53:55) 
Karşıyaka Bostanlı ya da Girne iyidir, Alsancak olacaksa mimar Sinan mahallesi sakindir. Onun dışında gürültülü ve hareketli gelebilir size.
25 yıl kskde yaşadım, 4 yıldır da alsancakta yaşıyorum.

  • veritaslibertas  (31.07.21 19:57:13) 
karşıyaka. kesinlikle ama kesinlikle karşıyaka.


  • mermize  (31.07.21 20:08:44) 
Alsancak da olabilir,çünkü senin istediklerine de orası uygun gibi.


  • mermize  (31.07.21 20:19:14) 
antalyada lara var orası da bostanlıya benziyor biraz. hem uzak merkeze yani kaleiçine hem daha sakin elit ve genç ve güvenli. ama orda yaşamak istemem.


  • ShadowOfMoon  (02.08.21 12:50:12) 
bostanlı lara gibi değil yalnız


  • veritaslibertas  (03.08.21 08:54:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.