[]

yatirimlik ev

ayni muhit ayni ozelliklerde evler. oturulmayacak, sadece kira geliri icin. ikisinin de kira carpani ayni veya cok yakin.
bir yandan 8-9 yaslarinda
diger yandan 2-3 yaslarinda evler.
aradaki fark ortalama 30-40 bin lira civarinda. daha genc olan evi mi almak daha mantikli?

 
Önemli olanan içinin durumu. Yani 20 yıllık ev vardır sıfır tadilat ister, 5 yıllık ev vardır içine 50 bin harcatır. Eşit koşullada ise ben 30-40 bin verip 2-3 yıllık ev alırım zira 30-40 bin aradaki yaş farkı için düşük bir meblağ.


  • giovanne  (30.07.21 08:09:30) 
kiraya vereceksem kiracının da kullanmasını hesaba katarak daha pahalı ve daha temiz yerine aynı kirayı getirecek 8 9 yıllık evi tercih ederdim.


  • entellektuelmankurt  (30.07.21 09:31:17) 
içerideki masrafta önemli olmakla birlikte eğer eski ile yeni arasında çok büyük kira farkı yoksa eski olan evi alırdım.


  • xiii  (30.07.21 10:29:15) 
Yatırımlık ev konseptine hiç anlam verememekle birlikte kişisel olarak, birim maliyet getiri oranına bakardım ben olsam. Bir de yatırım geri dönüş süresi değerlendirilebilir.

Tabii ülkemizin bir deprem bölgesi olduğunu da unutmamak lazım. Yatırım diye alınan evin bir anda Allah korusun kullanılamayacak kadar hasar görme riski de var.
  • anten  (30.07.21 11:17:04) 
bugün yatırım için alıyorsun, 3-5 sene sonra başka bir yatırım için satmak istersin. Alan kişi de oturacaksa, her zaman daha yeni evi tercih eder. 30-40bin çok büyük bir rakam değil, içinde tadilat gerekmiyorsa yeniyi tercih ederdim.


  • vampir akrep  (30.07.21 11:17:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.