[]

Karmaşık duygular içerisindeyim...

Sevdiğim halde ayrılmanın doğru olacağını düşündüğüm için ayrıldım sebebi ilerisini göremememdi bir gün illaki sorunların nüksediceğini düşündüm örn: ailem yok ve darmadağın bir yapıya sahibim benim aksime onun mükemmel bir ailesi etrafında düzgün insanları olan birisiydi. Anlaşıyor muyduk evet en azından eğlenebildiğim biriydi. Sadece hislerime güvenerek bir şeyleri bitirmek yersiz bir davranış mı bilmiyorum. Bana birkaç günde bir mesaj atıyor sevdiğinden neden olamayacağımızı soruyor, söylüyorum ayrı dünyaların insanlarıyız en azından sen doğru düzgün bir yaşantısı olan bir kızla birlikte olmalısın diye ama biliyorum yetmiyor yeterli bir sebep gibi durmuyor. Daha önce hiç severek ayrılmadım ve bu yüzden süreç biraz zor geçiyor doğru mu hissediyorum bunu da bilmiyorum. Sadece bazen seversin ama olmaz diyorum kendime, sizce çok mu bencilce düşünüyorum?




 
bence sevmiyorsun ve sevmek nedir onu da bilmiyorsun. Terapiye gitmen mini bir tavsiyemdir.

Ailelerimizi seçemiyoruz, iyi bir aile yapımızın olmuyor oluşu olmaması için elimizden geleni yapacağımız anlamına gelmez. Seviyorsan denersin. Sen sadece mazeret bulmuşsun kendine. Kusura bakma.

Bu ayrıldığın geçen Ağustos'ta ayrıldığın nişanlınsa 1 senedir ikna olmaması iddialı, ha yeni biriyse 1 senede bu seviyeye gelmiş olman nedeniyle terapi mevzusu daha da ciddiye alınması gereken bir hale geliyor.
  • lcha  (27.07.21 13:37:11 ~ 13:39:23) 
hislerine güvenerek bir şeyi bitirmek diyorsun, orada güvendiğin his aslında sevmemen.
aile evet, önemlidir ama baş karar verici değildir. biraz burada bahane olmuş. (ailesi düzgün bir insanın düzgün olduğu anlamına da gelmez ayrıca.)

kendi içine bakmalısın, sana öğretiler nedeniyle mi ayrılmak istiyorsun yoksa kendine bulduğun en mantıklı bahane bu mu?
biraz kendini keşfettikten sonra yeni bir karar vermen daha iyi olmaz mı?
  • ananotherlife  (27.07.21 13:43:55) 
aileler ne alaka bacim? birbirinizi seviyorsaniz seviyorsunuzdur sevmiyorsaniz sevmiyorsunuzdur. aileniz varmis yokmus daginikmis alakasiz seyler bunlar. ingiliz kraliyet ailesi misiniz de aileleri uyusturmaya calisiyorsun?


  • robokot  (27.07.21 13:45:10) 
Sevmiyorsun +1


  • olaylar olaylar  (27.07.21 13:57:52) 
Baya saçma bir ayrılık olmuş. Aileyle ne alakası var hiçbir şey anlamadım.


  • sta  (27.07.21 14:39:26) 
terapi+1
saçma olmuş. gerçekten seviyorsan ilişkini bitirme, ama kendine de dürüst ol.

  • veritaslibertas  (27.07.21 14:46:07) 
yerinde bir karar vermişsin. Sevmediğin bariz ortada. Lan ben sevdiğimi 1 gün ayrı kalacağız diye daha gitmeden özlüyorum. İnsan sevdiği insanlar aşırı düzgün diye ayrılır mı hiç ya :)


  • denizmaniaherif  (27.07.21 14:49:19) 
ailen olmadığı için, ailen olamayacağını hissediyorsundur. Seviyorum diyorsan seviyorsundur. 'şema Terapi' veya ilk çıkış kitabı olan Jeffrey E. Young'in 'hayatı yeniden keşfedin' kitabını önerierim. Hayıt öyle kişisel gelişim kitabı değil, öyle gibi duruyor ama değil. Bilimsel bir kitap. Her türlü terapi almanızda fayda var diye düşünüyorum. Bence yaptığınız şey kuruntu.


  • beyteper canavari  (27.07.21 14:50:28) 
@denizmaniaherif
Düzgün olduğu için ayrılmadım :)
Sadece benzer şeyleri gördüm yaşadım bir süre sonra işler ciddileştiği zaman aileden dolayı sorunlar olabiliyor başıma geldi.Elbette aileden dolayı olan sorunlar çözülebilir yeter ki 2 insan birbirini çok sevsin ve sorun çıkmasın ben bunun da bilincindeyim ancak tekrar bu süreçleri yaşamak istemiyorum kaldırabileceğimi düşünmüyorum, bende onsuz zor duruyorum zaten sürekli konuşmak, aramak istiyorum ama bitmesi gerekiyor ne kendimi ne de onu kandırmak istemiyorum.
  • madurumdamadurum  (27.07.21 14:53:25) 
@beyteper canavari
Kitap öneriniz için çok teşekkür ederim.
Herkese de teşekkür ederim gerekse terapiyi öneren yada farklı bir şeyleri...
  • madurumdamadurum  (27.07.21 14:54:55) 
Kendi kendini sabote ediyorsun gibi geldi bana. Kendini bir dramın içine sürüklüyorsun. Aslında problem olmayan kanallarda problem yaratıyorsun.

Başka bir açıdan bu ilişki sana uymuyor olabilir. Mantıksız gelen başka yönleri olabilir. Sevmemek mesela bir neden. Çünkü aslında tek problem aile ise ve senin de ailen yok ise Onun ailesi senin de ailen olabilir. Belki ihtiyaç duyduğun rahat ve güvenli ortamı onun ailesine girerek edinirsin belli olmaz. Ama bunu düşünmeyip gidişatı kötüye yoruyorsan ya kendini sabote ediyorsun ve kötüye yöneltiyorsundur ya da aslında sevmemen gibi başka bir durum vardır.
  • zimbirik  (27.07.21 15:34:08) 
birebir yasadim bu durumu. benden ayrilma sebebi olarak senin ailen cok iyi benimki degil, sen cok guzelsin benden bikarsin vs vs. gibi sacma sapan bir suru bahane siralamisti. eger sevdiginizden eminseniz geriye tek secenek kaliyor, ozguvensizliginiz ve mutsuzluktan besleniyor olusunuz. ben bu kadar iyi birine layik degilim diye dusunup icten ice kendinizi sabote ediyorsunuz gibi geldi bana. terapiye gercekten ihtiyaciniz var ve o kisiyi de rahat birakin. ne kadar istiyorum derse desin hayatindan cikin. kendinizle denk gordugunuz birini bulun. ama mutlaka ve mutlaka profesyonel destek alin cunku bu mutsuzluk acligiyla kimin hayatina girseniz kendinize de karsi tarafa da zarar verirsiniz. once kendinizi sevmeye ve kendinizle barismaya ihtiyaciniz var. ancak sonra bir baskasini sevebilirsiniz.


  • in vino veritas  (27.07.21 16:38:55) 
İleride mutsuz olmamak için şimdi mutsuz olmayı seçmişsin. Eğer geleceği biliyorsan loto falan oyna. neyse geleceğin ne getireceği belli olmaz, eldeki ve andaki veri ile hareket et. bu gün eğleniyorsan bu gün eğleniyorsundur, ay çok gülmeyelim başımıza bişi gelir demek saçma.


  • selam  (27.07.21 21:07:15) 
ben seni cok iyi anliyorum. seni hicbir zaman anlamayacak ve iliski ilerledikce eger kendini ve aileni ona acmayi tercih ettiysen bunu sana karsi kullanacak ve hep kotu aileden gelmis, sorunlari olan kisi olacaksin onun gozunde.


  • deartheodosia  (27.07.21 21:10:31) 
@deartheodosia
Çok güzel konuşmuşsunuz daha önce yaşadığım tam olarak buydu, korkum da bu.

  • madurumdamadurum  (27.07.21 22:08:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.