[]

yaz güneşinde siyah giymek

bir davet için siyah giymeyi düşünüyorum da yaz güneşinde simsiyah gömlek/tişört giyene "salağa bak" diyen çıkar mı?

halbuki siyahın giymenin kişiyi daha sıcak hissettirdiği konusunda fikir birliği yok. tersi doğru bile olabilir. siyah giyerseniz pişersiniz diyen var zaten ama misal şu tam aksini iddia ediyor: gizmodo.com

şunu da şimdi buldum: www.wired.com

"OK. Let's be clear. This black vs. white clothing isn't exactly a settled issue. People actually study this stuff—here is an article from Nature published in 1980: "Why do Bedouins wear black robes in hot deserts?". "

 
sicakliktan degil de cenazeye mi gelmis diye dusunulmen daha olasi olabilir.


  • baldur2  (24.07.21 14:58:56) 
sadece gömleği siyah giyeceğim. niye ya, nikahta düğünde siyah-giyen gören yok mu?


  • hlot  (24.07.21 15:01:04) 
Fikir birliğine gerek yok, bilimsel bir veri bu.
Bence şık olup olmaması önemli. Aşırı sıcak açık havada gündüz partisinde siyah lacoste olmaz mesela ama akşam şık bir keten gömlek olur gibi gibi..

  • rewlack  (24.07.21 15:01:41) 
baştan aşağı siyah olunmadığı müddetçe kimse bir şey demez bence. mavi kot ve siyah t-shirt veya siyah efil efil bir gömlek gayet de sade şık bir yaz kombini olabilir.


  • the guy from batman  (24.07.21 15:05:34) 
@rewlack: fikir birliğine gerek yok da ne demek? buna karşı çıkanlar da bilimsel verilerle karşı çıkıyor zaten. kaldı ki bedeviler çölde yüzlerce (belki de binlerce) yıldır siyah giyiyor. insanlar salak değil herhalde, siyahın pişirdiğini 1000 yılda anlarlardı.


  • hlot  (24.07.21 15:08:47 ~ 15:09:22) 
Güneşe maruz kalınırsa gerçekten siyah çok ısıtıyor. Bunun dışında baştan aşağı siyah değilse sorun olmaz.
Kadınlar düğünlerde siyah elbise giyiyor mesela. Ben buna karşıyım. Matem değil, canlı bir şeyler giyilmeli.
Ama pantolon da siyah olmazsa sorun değil.
  • pro9it9is9  (24.07.21 15:22:01) 
why do you care what others think?

<3
  • janderzel zartanyan  (24.07.21 15:28:15) 
gömlek incecik efil efil yazlık değilse, polyesterden parıl parıl parlıyorsa giymemek daha iyi.


  • violetsky  (24.07.21 15:44:02) 
Bedeviler koca çölde radyasyon ve ultrabiyoleden kolay seçilebilmek için koyu renk giyiyor olabilirler mi acaba? Ayrıca arap çöllerinde de islam ve mahrem kavramları siyaha yönlendiriyor genelde.. neyse. Hangi bilimsel veri acaba bulursak okuyalım.
Neden yükseldiysem bu kadar :D Gereksiz yere sinir yaptı sıcakta siyah rengi düşünmek bile herhalde .

  • rewlack  (24.07.21 15:48:37) 
bedevilerle ilgili makale: www.nature.com


  • hlot  (24.07.21 16:03:05 ~ 22:01:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.