[]

Geri dönüştürülmüş malzemeden yapılan kıyafetler

Bunları tercih ediyor musunuz? HM örneğin geri dönüştürülmüş pamuk ve polyesteri çok kullanmaya başladı. Yani sosyal bilinçten çok, marka kurnazlığı gibi geliyor bana ve geri dönüştürülmüş pamuk giymek hoşuma gitmediği için almıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?




 
Geri dönüştürülmüş pamuk ve polyester doğal pamuktan daha ucuz mu? Ben kurnazlık olduğunu düşünmüyorum ama ben de özellikle gidip çevreci olsun diye dikkat etmem alışveriş yaparken.


  • himmet dayi  (15.07.21 09:49:08) 
Esndtrüyel manada geri dönüşüp olayı tamamen ego mastürbasyonu, her dönem tutan çeşitli akımlar var, bu akıma ayak uyduran müşteriye güzel gözükmeye çalışan adımlar bunlar.

Bu işleri yapan yerler yok mu ? Var tabi ama bu iş çok zor ve maliyetli olduğu için ürünler çok pahalı.
  • paramolacak  (15.07.21 09:50:52) 
Ben ikinci el kıyafet bile alıp giyiyiorum ama sende inceden bir prenses sendromu sezdim,ay o ne oyle ikinci el,iyyh der gibi geldi bana.


  • duptıs  (15.07.21 10:01:07) 
Fiyatı benzerlerine yakınsa ya da daha ucuzsa tercih ediyorum, geri dönüştürülmüş diye daha fazla para vermeyi çok mantıksız buluyorum.


  • kobuzchu kiz  (15.07.21 10:15:11) 
Ben tercih ediyorum. Hiç de rahatsızlık vermemişti bana. Zaten vintage butiklerden ikinci el kıyafet de alıyorum.


  • ms brownstone  (15.07.21 10:24:16) 
Zerre umrumda değil. Giyerim.
Yalnız sunu unutmamak lazim; su an yasadigimiz sistem sürdürulebilir değil. Bu sebepten bu tarz seyler mantikli.
Ama ucuz olacagini falan düşünmüyorum. Daha dogrusu şöyle olur; geri dönüşüm ucuz, digeri daha pahali. Çoğu kisi ucuzu alir bir kac yila artık sadece geri dönüşüm yapiyoruz diyip fiyati yavas yavaş üste cikarirlar.
Firmalar geri dönüşüm vs yaparken fiyati değil maliyeti azaltmaya calisirlar.
  • logisticsmanager  (15.07.21 10:30:56) 
Tekstil sektöründen bildiriyorum: bu bir akım ve markalar bunun öncülüğünü yapıyor. Aslında amaç “ bak biz de çevreye duyarlıyız” demek. Ancak sen geri dönüştürülmüş malzemeden yapılan kazağı plastik poşetle mağazaya sevk ediyorsan o pek duyarlılık olmuyor malesef.


  • suicides underground  (15.07.21 10:41:31) 
hm'ye 2 tişört, 1 pantolon, 1 hırka götürmüştüm geri dönüşüm indiriminden yararlanmak için.

yeterli bulmamıştı kasiyer.

napacaksak, 15 kilo kumaş getirecez sanki
  • oberon  (15.07.21 12:10:35) 
Pamugu net bilmiyorum ama aldigin polyester zaten geri donusturulmustur, ustunde yazsin yazmasin.

Ben dikkat etmiyorum, alirken.

herhangi bir tekstil urunu almak zaten cevreye tonlarca zarar veriyor.
tisort almissin ya da kazdaglarindan bir agac kesmissin ayni sey.

Musilajin sebebi de ergenedeki tekstil fabrikalari.
www.ergene1osb.org

Bu yuzden tekstil firmasinin cevre duyarliligi beni gulduruyor :)
  • divit  (15.07.21 12:42:00) 
ben de hic nerde yapilmis nasil yapilmis bakmam bi sey alirken. ayrica ikinci el bile alirim+1


  • yoggi  (15.07.21 20:54:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.