[]

Bir macbook kullanıcısı windows'da neyi arar ?

Sb. Herşey dahil olabilir bu soruya, donanım ve performans olarak değil de özellik ve rahatlık olarak düşünebilirsiniz.

Yani '' ulan bu windows'da ne güzeldi, macbook'da olmuyor '' dediğiniz şeyler var mı ?

Macbook air almayı düşünüyorum ama wordunden tut diğer tüm alıştığım şeylere kadar gözüm korkuyor şuan aynı rahatlığı verir mi diye.

 
windows'da en sevdiğim özellik geriye uyumluluk (backward compatibility) özelliğidir. word 2003, visual studio 2005 ve adobe photoshop cs2 gibi programları 2021'de bu özellik sayesinde çalıştırabiliyoruz.


  • yine de donuyor  (08.07.21 23:42:50) 
Oyun arayabilir. Ama bootcamp var zaten, cok gerekliyse onu da kurarsin.

Word'de aranacak bir sey yok, Mac'de de var zaten?
  • common of demons  (08.07.21 23:44:00) 
Ben cm03/04 ararım.

Torrentten çektiğim crackli programları ararım.

endnote ararım. akademik işler için.
  • westblack  (08.07.21 23:46:00) 
Uyumluluk dışında bir şey aramıyorum. Mesela solidworks yok mac'te. Sırf bu yüzden win'e bağımlı kalan çok tanıdığım var.


  • roket adam  (08.07.21 23:46:17) 
M1 çipli mac'lerde Bootcamp yok şu an için. Onu belirteyim ilk olarak.

Ben en çok MS Office programlarında farkı hissediyorum. Özellikle makro yazarken fark var. Windows'ta makroyu yazdığın sırada kodu tamamlayabilmek için seçenekleri önüne sunuyor. Mac'te direkt ezbere bilmen lazım.

Bunun dışında bazı programlar mac'te yok. Windows bilgisayarım da olduğu için problem yaşamıyorum ama sadece mac olsaydı belki sorun olabilecek durumlar olabilirdi.

Tam tersini düşünürsek mac daha avantajlı bence. Windows 10 süper bi işletim sistemi olsa da bi yerden sonra hala şişiyor. Mac OS'e 10 yıl format atma yine aynı performans (güncellemelerle yavaşlamaya başlıyor orası ayrı).
  • himmet dayi  (08.07.21 23:55:25) 
Donanim girisleri yok ya da eksik, ek zimbirtilar baglayacaksan tonla masraf etmen lazim. En basitinden ethernet uctu gitti.

Baba yazilimlarin mac versiyonlari yok, olanlar da asiri sorunlu. Cogunda Jdk falan gerektiriyor tonla bug cikiyor. Bazi ekranlari acamiyorsun.
M1'de hic acilmiyormus benim esas program.

Bedava yazilim yok, crack zaten yok. o an isini cozecek 5mb beles bir program buldun diyelim , bakiyorsun mac surumu yok.
Alternatifi yok, varsa da bin dolar.
  • divit  (09.07.21 02:19:52) 
klasorleri isaretleme
photoshop ai dosyalarinin icini acmadan gorebilme
sade ve zarif tasarim
alt menudeki uygulamarin acilirken ziplamasi
bebek gibi klavye
internette bir gorseli tutup photoshopa veya masaustune surukleyerek alabilmek
karisik olmayan ayarlar


...

yine de bir after effects kullanicisi olarak windows kalp ben. keske ikisine de sahip olabilsemmm.
  • batlegolas  (09.07.21 04:58:56) 
@divit

"Bedava yazilim yok, crack zaten yok. o an isini cozecek 5mb beles bir program buldun diyelim , bakiyorsun mac surumu yok.
Alternatifi yok, varsa da bin dolar."

Bu verdiğin bilgi doğru değil. Bedava yazılım var. Crack de var. 5 Mb basit programların bile crack'li versiyonunu bulabiliyorsun. Bu paragraftaki tek doğru bilgi spesifik bazı yazılımların mac versiyonunun olmaması. Ancak alternatifleri var tonla. Üstelik 1.000 dolar değil, bedava. Bugüne kadar mac'te arayıp da crack'li versiyonunu bulamadığım yazılım sayısı 2-3 tanedir. Eğer o kadar elzem ise zaten parallels ile windows kurup işini orada da halledebilirsin. Ama o yazılımı sürekli kullanıyorsan zaten 'o zaman senin ihtiyacın olan şey bir PC, mac değil." diyoruz. Örneğin roket adam sorsaydı SolidWorks yüzünden zaten mac alma derdik. Parallels ile çözülebilecek bir şey değil. Haa ilerde bootcamp ile windows geri gelir. O zaman bu da değişir.
  • himmet dayi  (09.07.21 06:46:46) 
bende ikisi de var. oyun oynamak dışında windows'un başına geçmiyorum. çoğunluk benim gibidir diye düşünüyorum.


  • golgi aygıtı  (09.07.21 10:07:32) 
ilk kez 1 ay önce macbook'a geçtim. hep windows kullandım. bendeki ilk intibası macbook'un 10 saatlik şarj süresi ile sadece ekranı kapatıp hayatına devam etmek ile gelen avrupa vatandaşına yakın olma hissi gibi bir şey heralde :)


  • denizmaniaherif  (09.07.21 10:57:57) 
@himmet dayi yanina windows kurar dersen zaten butun soruyu alip cope atiyorsun. Windows kuracaksa zaten olay bitiyor.

Ufak yazilimlar tabi yok, en basitinden benim rastgele klavyeye basan programim var.
Ben yazdim, sirkette kullaniyoruz. var mi mac versiyonu ? yok, cunku yazmadim.
Oturup shell script yazman lazim , birini ikna etmen lazim onu yazmasi icin.

dosya isimlendirme tool'lari var bin sene once benim gibi biri tarafindan yazilip internet ortamina salinmis.
Bunlarin mac versiyonu yok kimse oturup yazmaz.

Power user'san boyle tonla seye ihtiyacin oluyor github'da cikiyor aradigin sey ama mac versiyonu bulamiyorsun ya da buldugun sey aynisi olmuyor.


Crack olayinda hakli olabilirsin ben becerememisimdir.
  • divit  (09.07.21 12:50:13) 
mac kullanmayanlar nasıl da belli oluyor. crackli dosya, torrent falan demiş :)

bunlar mac'te de yapılabiliyor arkadaşlar. hiçbir fark yok.
  • timmie  (09.07.21 13:30:44) 
@divit

Hocam parallels'in de ne olduğunu bilmiyorsun muhtemelen. Windows kurulamıyor diye yukarıda söylemiştim (bootcamp desteği M1 için yok).

Senin programladığın yazılım mac'te yok diye adam mac almasın o zaman, tamam :D
Böyle çok spesifik ufak tefek programların mac versiyonu olmaması çok normal. Mac'te de windows'ta olmayan tonla yazılım var ki çok daha işlevsel. Örneğin bir GarageBand, Logic Pro X gibi baba programlar da Windows'ta yok.

Zaten ne demişim? "Ama o yazılımı sürekli kullanıyorsan zaten 'o zaman senin ihtiyacın olan şey bir PC, mac değil.' diyoruz."

Bu söylediğim oldukça net sanırım.
  • himmet dayi  (09.07.21 13:34:15 ~ 10.07.21 13:13:06) 
Hayir alsin da sorusuna cevap veriyorum.

Ben mesela sirket vermesine ragmen kullanamiyorum, kullandigim ana yazilimda cok bug var. Sozde mac uyumlus milyar dolarlik yazilim ama bug'li mac versiyonu.

Bir de bu kucuk seyler can acitiyor, arkadasa yolluyorum sunu calsitir da cikan sonucu bana yolla diye.

Girdigim ilk gun ultrabook ile degistirdim kurtuldum.
  • divit  (09.07.21 17:23:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.