[]

Oled mi Qled mi?

evlilik aşamasındayım tv bakıyoruz fiyat sorun değil de oleddeki ekran yanması olayı beni çok düşündürüyor. tabi aldıktan 1-2 yıl içinde olmaz belki ama 3-4 yıldan sonra %90 o sorunu yaşatacak gibi. en azından 2020 ve öncesinde üretilenler için. sonrası için nasıl bir yöntem geliştirirler bilemiyorum.

e şimdi niye bakıyorsun alma dersiniz tabi ama oled tv izledim bambaşka bir şey gerçekten o görüntüsü. samsung'un qled dediği teknoloji bildiğin lcd arka ışıklı teknoloji. aynı fiyatlarda ve eski teknolojiye o kadar para vermekte istemedim.

şimdi oled alırsak logolu kanal izlemeyin diyorlar o zaman sadece film izlemek için almış olacağız. hatta bazıları bir zaman sonra netflix logosu bile yapıştığı söyleniyor.

demem o ki alırsak diken üstünde olacağız. normal lcd ortalama 7-8 sene zaten gidiyor ama bu tv de 3-4 yıla paneli elimize alabiliriz garantisi de bitmiş olur bugünün parasıyla 5-6 bin panel parası isterler.

o değilde yıllardır her sene tv çıkıyor şöyle geliştirdik böyle geliştirdik diye ama çokta bir şey gelişmemiş. sadece smart yapısı hızlanmış işlemcilerden dolayı o da gerisi aynı gibi bir şey yani.

Siz nasıl tercih ederdiniz tv alırken.

 
Samsung ürünlerini OLED'e döndürmek için $11 milyar yatırım yapıyor. Hala Quantum adını kullanacakları için yeni OLEDleri de QLED olarak pazarlayacaklardır ama su anki QLEDin geleceği zaten yok gibi.


  • rm  (06.07.21 15:15:58) 
Tv çok nadir izlediğim için oled aldım. 300 liralık kesintisiz güç kaynağı da şart.


  • Mistyimage  (06.07.21 15:21:41) 
ekran yanmasının olmaması için bazı modellerde otomatik piksel kaydırması oluyor.


  • zalbarath  (06.07.21 16:25:43) 
Babam OLED ekranı sırf film izlemek için aldı, filmde hiç sıkıntı çıkmıyor açıkçası. Ama ayrı bir oturma odası var evde ve orada led tv var, yani oled olanda asla tv izlenmedi şimdiye kadar. Bu şekilde yıllarca bir şey olmaz bence.

Genel her iş için kullanacağın tv istiyorsan ve tv izliyorsanız mecbur qled, ama özel zevk için diyorsan oled başka tabii ki. Ben geçmiş yıllarda oled çok pahalıyken millete "4k led alacağınıza 1080 oled alın, eğer 4k oled alamıyorsanız" diyordum :D
  • nhk ni youkosu  (06.07.21 17:38:52 ~ 17:39:10) 
Oled. 2019 sonrası modellerde ekran yanması sorunu nadir. Günde 7-8 saat aynı kanal açıksa anca problem olur ki yeni modellerde onun da önlemleri var. Youtube’da testlerini görebilirsiniz, aylardır açık olan tv var. Bir yanma sorunu yok.


  • mimarbasi  (07.07.21 02:04:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.