[]

istanbul'da yaşayan sinemaseverlere 2 sorum var.

1-)en çok sevdiğiniz veya tercih ettiğiniz sinemalar hangileri?

2-)beyoğlu,kadıköy gibi klasik sinemaları mı tercih ediyorsunuz,avm sinemalarını mı?


 
1-Maalesef en çok sevdiğim sinemalar artık yok, Emek Sineması en sevdiğim sinema idi. Rexx'in büyük salonunu severdim onun da akıbeti meçhul. Capitol'ün büyük salonunu seviyorum ve bana yakın olması sebebiyle, ses ve görüntü problemlerinden hoşlanmasam da Caddebostan Budak en çok tercih ettiğim sinema. Atlas'ı da severim (yeni halini görmedim) ama festivaller dışında ok hayatıma dahil olmuş bir sinema değil.

2-İzlemeyi sevdiğim filmler genelde Beyoğlu, Kadıköy (önceden Rexx) gibi sinema salonlarında gösteriliyor ama son yıllarda Cinemaximum da Arthouse filmler göstermeye başladığından beri avm sinemalarına gider oldum, Capitol de aynı şekilde. (Capitol'un arthouse filmleri gösterdiği salon çok kötü)
  •   (03.07.21 07:21:40) 
Ucuz olduğu için ve yakınlığı dolayısıyla Cinemaximum Pendorya :)

Misal dün akşam Fast and Furious 9’a gittim. Hilltown Cinemaximum’da Tam bilet 45 TL iken burada 13 TL idi
  • Northern Mariner  (03.07.21 12:12:45) 
İşin nostaljisini kenara bırakırsak ses dizaynı, koltukların rahatlığı ve perde-salon oranı açısından benim en keyifli film izlediğim sinema cinemapink demirören'in ana 2 salonu. Dolby atmos çok başarılı, deri koltuklar geniş ve rahat, çok koltuk yok, haliyle çok insan yok.
Tek sorun, ulu orta bir yerde konumlandığı için film izlerken konuşan zibidilere denk gelmek daha olası.

Imax için tercihim istinye park cinemaximum. Bazı filmleri imax izlemek gerekiyor.

Sanat sepet filmlerini gösteren çok sinema yok zaten, hepsini bu anlamda seviyorum. Ama en çok Beyoğlu sinemasına gitmişimdir, atlas nedense daha kasıntı gelir, Beyoğlu daha samimi. Küçük salonda film izlemek işkencedir ama orası için bile alternatif kalan filmleri izleyecek tek yer genelde orası olur. Fuaye alanında festivallerde çok beklediğim için o açıdan da bir özdeşleşmişlik var. Ama kızdığım bir nokta var, o da sanatsal açıdan kıymetli filmleri rahat rahat izleyememek. Sanat filmi izletiyor diye konforsuz, dar koltuklara razı olmak istemiyorum.

Karşıya gelirsek, Rexx'i pek sevmiyorum, neden bilmem. Kadıköy sinemasının atmosferi daha iyi bence, yine fuaye alanı ile ilgili olabilir. Salonun pandemi öncesi dizaynı da iyi olmuştu zaten.

Standart salonlar arasında bence en düzgünü özdilek avm'deki cinetime. Koltuk mesafesi, salon eğimi, perde boyutu her salonda çok iyi.

2. soru çok anlam ifade etmiyor bence, her film her salonda gösterime girmiyor. Blockbuster izleyeceksem avm salonu tercih ediyorum, sanat filmi için diğerlerini. Ama mesela festivallerde city's de dahil oluyor seçkiye, eve yakın diye oraya gidebiliyorum.
  • Jux  (03.07.21 12:42:38 ~ 12:45:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.