[]

excel sorusu

merhaba, diyelim ki çok sayıda ismin ve bu isimlere ait bilgilerin yer aldığı excel dosyasında 10 kişiyi seçmemiz gerekiyor. filtre yapıldığında tek tek bu kişileri seçmek epey zor oluyor. ben istiyorum ki filtreye isim eklemesi yapayım. gelişmiş filtrede yeni bir sütun açıp onu tanıtmak gerekiyor. başka yolu var mıdır?

pivot table yaparken de aynı sorun oluyor. mesela müşteri adını filtreye attığımda tek tek seçmem gerekiyor.

teşekkürler.

 
tam olarak anlamadım ne yapmak istediğinizi. 10 kişiyi nasıl/neye göre seçmek istiyorsunuz?
örnek gösterirseniz daha açıklayıcı olur

  • veritaslibertas  (29.06.21 14:51:11 ~ 14:51:22) 
@veritas bi kriter yok, bin kişilik listeden "müşteri adı" filtresine 10 kişi ekleyip sadece onların bilgilerini görmek istiyorum tek tek seçmek yerine.


  • Pertev nail  (29.06.21 15:02:29) 
1. Yöntem

Filtreyi açtıktan sonra açılan arama kısmına yazmak yerine, açılan listedeki isimlerden ilkini tıklayın (tik koymadan tıklayın, o ismin seçili olduğunu gösteren mavi vurgu olacak şekilde). Daha sonra klavyeden ismi yazmaya başlayın direk o isme gidecek. Klavyeden space tuşuna basarak vurgulanan ismi seçebilir. Bu şekilde açılır filtreyi tek seferde açarak yazabilirsin.

2. Yöntem

Bunun için farklı bir sekmeye gidebilirsin veya mevcut sekmede boş duran sağdaki sütunlardan birini kullanabilirsin.

2 sütun kullanacağız birine isim yazacağız hemen sağındaki hücreye formülle istediğimiz bilgi gelecek.

Örneğin A sütununda isimler, B sütununda bu kişilerin yaşları olsun.

E1 hücresine isim diye başlık yazıcaz, F1 hücresine de yaş diye.

F2 hücresine

=EGER($E2<>"" ;DÜȘEYARA($E2;$A:$B;2;0);"")

formülünü yazıp bu formülü aşağı satırlara kadar indir. Şu an E sütununda yazdığın ismin karşısına A sütunundaki ismin karşısında yazan yaş bilgisi gelmesi gerekir. Eğer çekmek istediğin bilgi birden fazla sütundaysa örneğin A sütünü isimken sen B, C ve D sütunundaki karışıklıklarını istiyorsan Düşeyara içindeki $A:$B'deki B yi D yapman ve F2 ye yazdığımız formülü G2 ve H2 hücrelerini kapsayacak şekilde sağa çekmen yeterli olur sanırım.

Bu arada mobil olduğumdan formüllerde hata olabilir ezbere yazdığımdan.
  • materyalist imam  (29.06.21 20:12:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.