[]

ilk kez rakı içeceğiz, ne önerirsiniz

kız arkadaşım da ben de daha önce hiç rakı içmedik bir akşam deneyelim dedik.

kaçlık rakı alalım,
sek mi içelim,
su oranı nasıl olsun,
yanına ne alalım,
başka ne yapalım, ne önerirsiniz?

 
Tadı herkese hitap etmiyor. Büyük almanızı tavsiye etmem. Rakı mezelerine bakın, damağınıza uygun olanlardan bolca alın.


  • lolita haydar  (29.06.21 12:04:35) 
Güzel yağlı bir beyaz peynir,zeytinyağlı mezeler,kavun

Kesinlikle çok ağır yemeklerden kaçının,ancak çokta aç olmayın

Ben yarı yarıya suyla karıştırıp severim,rakıya buz atmam.Ancak suyu buzlu veya çok soğuk tercih ederim.
Yeşil seriler veya gold serilerin içimi daha hafif ve rahattır.

Hımm bu arada güzel bir fon müziğini zevkinize göre unutmayın!

İyi Eğlenceler
  • çınarım  (29.06.21 12:06:21) 
kaçlık rakı alalım,
- 35'lik yeter ilk sefer için. Hatta 20'lik bile olabilir.

sek mi içelim,
- hayır. ilk içişte sek hoş olmaz. zehir gibi gelir.

su oranı nasıl olsun,
1/3 rakı - 2/3 su iyidir. daha sonra artırıp azaltarak damak tadınıza uygun oranı bulursunuz.

yanına ne alalım,
- yoğurtlu mezeler genelde iyi gider. beyaz peynir denir ama tulum peyniri ve kavun da olmazsa olmazlardan. ben barbunya pilaki ve köz patlıcan ile yapılan mezeleri de seviyorum. çok meze alırsanız ana yemek yapmanıza gerek yok. az meze + ızgara et ya da tavuk ya da balık da olabilir.

başka ne yapalım, ne önerirsiniz?
şalgam da alın, şalgamla da deneyin. bi yudum rakı, yarım yudum şalgam gibi. ağızda kötü bir tat bırakır rakı, o tadı nötrlemek için şalgam içilir. ben şalgamla içerim hep.
  • himmet dayi  (29.06.21 12:16:53) 
Genel olarak içiciyseniz rakıyı da seversiniz bence ama yine de küçük bir şişe alın.
sek içmeyin tabii ki, 3te1 rakı 3te2 su koyun derim bardağa.
yanında şalgam içerseniz rakının hoşunuza gitmeyecek olan o tadını alırsınız, çok hoş oluyor ben çok seviyorum.
  • veritaslibertas  (29.06.21 12:19:19) 
35'lik yeşil efe ile başlamanızı öneririm içimi hafiftir. Su yerine maden suyuyla karıştırın, bardağın yüzde 70'i maden suyu kalanı rakı olacak şekilde. Buz atmayın, rakıyı da maden suyunu da iyi soğutun. Şalgam suyu seviyorsanız yanında acısız şalgam suyu için.

Meze tamamen damak tadına bakan bir şey. Başlangıç için ağır mezeleri tercih etmeyin. Dilimlenmiş ananas alabilirsiniz. Mevsimi olduğu için kavun tercih edebilirsiniz.

Hızlı bitirmeye çalışmayın, rakı sohbet içkisidir. Rakı edebiyatını hiç sevmem ama sakin içilmesi gerekiyor zevk alabilmek için. Rakiyla sarhoş olmaya çalışmayın, maksimum performansı çakır keyif halde alırsınız. Hatta imkanınız varsa çay demleyin ara verip çay içersiniz.
  • bunetantana  (29.06.21 12:22:50) 
Efe raki sari yazili olan rahat icimli.
Kucuk boy alin.

  • nax  (29.06.21 12:57:30) 
tekirdağ veya efe(tam hangisi yumuşak hatırlayamıyorum) rakı alın bunların içimi rahat. yeni rakı daha sert gelir. ben sevmiyorum yeni rakı mesela. yeni rakının ama yeni serisi var onun da içimi yumuşaktı yanlış hatırlamıyorsam. tekirdağ altın seri nin içimi de yumuşak.

sek içmeyin su ve buz mutlaka olsun. buzu hem suya hem rakıya koyabileceğiniz gibi sadece suya da koyabilirsiniz.

beyaz peynir+ kavun kesin olmakla birlikte patlıcan köz salata + haydari önerebilirim meze olarak. ara sıcak olarak da teriyağlı karides iyi oluyor dışarda.

veee en önemlisi, yavaş için :) rakı küüt küüt diye hızlı götürülecek bir içki değildir erkenden sarhoş olursunuz gününüz rezil olur. çok yavaş giderek sohbetle ve bir şeyler yiyerek için.

20 lik veya 35 lik yeter herkesin dediği gibi.
  • camene87  (29.06.21 14:10:56 ~ 14:13:00) 
Yeni rakı uzun demleme (kraft) , 35 lik yeter ilk sefer için. Bu markayı cidden tavsiye ederim hanım dahil tavsiye edip içirdiğim herkes müptelası oldu.

Güzelce soğutun , soğuk su ile için. Buz genelde rakıya tavsiye ettiğim bir şey değil mecbur kalmadıkça. Zeytinyağlı , yoğurtlu her türlü meze , sert ve yağlı güzel bir ezine olur.
Afiyetler olsun ama sizin yüzünüzden bu saatte fena canım çekti, hem buraya yazıyorum hem de hanıma telefondan acil rakı moduna geçmemiz gerektiğini söylüyorum :)
  • synax  (29.06.21 14:45:15) 
Tavsiye beylerbeyi göbek no:3 , farklı rakı ertesi günü baş ağrısı yapar :)

İlk sefer için 20’likle başlayabilirsiniz.
  • Northern Mariner  (29.06.21 14:54:32) 
Gurme rakıcılar Altınbaş ve Kulüp Rakı içer. Özellikle Kulüp Rakı yüzde 50 alkol oranına karşın içimi rahat ve sonrasında baş ağrısı yapmayan bir rakıdır. "Sek başlamayın" tavsiyesine katılmıyorum. Rakı sulandırılınca gayet kötü bir tada sahip bana kalırsa. Başta biraz sert gelebilir ancak nasıl başlarsanız öyle gideceğini düşünerek sek başlayın derim. Ha, ille de su koyacaksanız bire bir ölçü koyun. Su ne kadar fazlaysa rakının tadı da o kadar bozuluyor bana kalırsa.

Meze söz konusu olduğunda benim vazgeçilmezlerim tulum peyniri, haydari, hibeş, lakerda, şakşuka ve Girit mezesi.

Keyifle için. Afiyet olsun :)
  • ultranil07  (29.06.21 16:49:45) 
1. Hem içimi daha hafif hem de ertesi güne baş ağrısı olmaması için âlâ rakı ısrarla öneririm.
2. Yanında su ve şalgam mutlaka olsun. Bir yudum rakının üstüne bir yudum şalgam acayip dengeliyor.
3. Mezeleriniz sağlam olsun. Acılı, yoğurtlu ve sarımsaklı bişey mutlaka olsun. Ayrıca meyve de önemli.
4. Rakının bir numaralı yancısı muhabbetir. Eğer keyifli bir sohbet yapmayacaksınız çok acı olur o rakı. Yok sohbetin nasıl aktığını bile anlamayacaksanız rakıya aşık olursunuz.
  • etna  (29.06.21 17:04:54) 
bence rakı içmeyi seven birini davet edip beraber için.
Kendiniz içerken bir sebepten hoşunuza gitmezse ömür boyunca "ben rakı sevmiyorum" diyerek bu zevkten mahrum kalma riskiniz var.

  • michael_knight  (29.06.21 18:02:50 ~ 18:03:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.