[]

Bisikleti Boyamak

Bizim oğlan büyüdü, onun bisikletini kızım kullanacak şimdi ama hem rengini beğenmiyor hem de kısmen deforme olmuş boyası. Bunu en pratik nasıl boyarız? Sprey boya iş görür mü? Görürse tavsiye ettiğiniz bir marka var mı? Teşekkürler




 
kazımak lazım önce. tamirciye götürün bence.


  • diffarentiationation  (27.06.21 07:35:52 ~ 07:37:07) 
zor ve masraflı olur siz yapamazsınız

sprey boyalar ile alıp boyarsın ama tırnağını sürdüğün zaman boya kalkar sprey boyalar çok yumuşak oluyor

bisikletlerin üstüne ya toz boya atılıp fırınlanır ya da araba boyar gibi önce zımpara - yüzey temizliği- astar, sonra tekrar zımpara - yüzey temizliği - boya atılır ve yine fırınlanır.

ha gönlü olsun da nasıl olursa olsun diyorsan, sprey boya al 2 3 kutu bir de ona uygun tiner al, güzelce zımparalayıp boyayı çiz ki yeni boya tutunabilsin, sonra tinerle güzelce temizle bas spreyi geç.

sprey boyalar çok uçucudur, çok küçük partiküller ile uçup sağa sola bulaşır, farkedemezsin baştan ama etrafı batırman çok olası,, rüzgarsız bi havada açık arazide yapılır. otoparka inip de boyıyayım deme arabaları batırırsın :)

bunun dışında endüstriyel boya alıp boyayabilirsin. endüstriyel boyaları yapmak kolaydır, sürdükten yarım saat sonra katılaşır 1 gün sonra kemikleşir. rulo ve fırça ile olur

hatta istersen hammertone alıp çekiç izi gibi iz de verebilirsin(boyayı yaptıktan sonra öyle iz oluyor kendi özelliği)

bunların hepsini ben yapabilriim mesleğimin bir parçası da hiç alakan yoksa zorlayacak ve iyi netice vermeyecektir.

son ve kolay olan önerim araç kaplama folyosu alıp kaplamak olur.

maket bıçağı, saç kurutma makinası , folyoya su püskürtmek için milyoncularda satılan fısfıslar, cetvel olarak kullanabileceğin uzun bir şey ve tiner yeterli.
,
tiner temizlik için

hangi yolu seçersen seç bisikletin parçalarını sökmek için anahtar alyan falan gerekecektir.
  • killerbee  (27.06.21 07:58:58 ~ 08:07:59) 
amatör bir kişinin basitçe yapabileceği bir iş değil. ben bir kere girdim, siz girmeyin. yeni bir bisiklet almak bile daha mantıklı olur. yoksa çooook uğraştırıcı.


  • nevarki  (27.06.21 11:15:25) 
Eğer kadroyu tamamen söküp geri birleştirebilirim derseniz ve pas falan yoksa kadroda araç filmi kaplayın en temizi hem çok dayanıklı olur hem çok çılgın bi kadro şekli yoksa uygulaması boyadan daha basit olur sanki.


  • hedep  (27.06.21 11:34:54) 
Matkabınız varsa www.hepsiburada.com bunu alın. Mevcut boyayı kazıyın, oto sanayinde boya bastırın sprey (kızınız hangi renk isterse) bir kutuda vernik bastırın, çok rüzgar almayan bir yerde bir pazar günü halledersiniz. Çocuk bisikleti bu ,ne kadar büyük ve meşakkatli olacak ki, hem çocuklarınızla aktivite olur. Gözünüz korkmasın :)


  • synax  (27.06.21 13:35:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.