[]

Kedilerde emboli/pıhtı ile damar tıkanması/bacakların tutmaması

Merhaba, bu konuyu açma sebebim yaşadığım kötü tecrübeyi başkalarının yaşamaması.bir kişi bile okuyup faydalanırsa mutlu olurum. Ne yazık ki veterinerlerin yapması gerekeni biz yapmak zorunda kalıyoruz :(
Semptomlar
*Acı acı bağırma
*Bacaklarını yerde sürüme
*Bacaklarda hissizlik
*Bacaklarda soğukluk
*Su içme fakat mama yememe
(semptomlar tek veya her iki bacakta da görülebilir)
Kedimin aniden, herhangi bir düşme, saldırı, darbe almadan arka patisi tutmamaya başladı. İlk önce telaşla ikisininde üzerine basamıyor sanmıştım fakat tek patiymiş. Hemen kedimi veterinere götürdüm fakat yanlış teşhis(zehirlenme) sonucunda bir gün kadar geç müdahale edildi. Böyle bir durumda ilk saatlerde doğru tedavi uygulanırsa kedinin eskisi gibi yürüme ihtimali çok yüksek, ne kadar geç müdahale edilirse sakat kalma, tek bacaktan diğer organlara yayılması ve ölüm riski oluşuyor.
Böyle bir durumda veterinerler, fip(aslında fipte bir anda bacakların tutmaması olmuyormuş), zehirlenme, kırık gibi hastalıklardan şüpheleniyor. Fakat malesef veterinerler emboli (damarın kalbin pıhtı atması sonucu tıkanması) hk yeterli bilgiye sahip değiller. Bu durumda kedinizi veterinere götürdüğünüzde eliyle bacağına giden damarın atıp atmadığını kontrol etmesi gerekiyor. Tedavi konusunda istanbul da yaşıyorsanız Avcılar da cerrahpaşa veterinerlik fakültesinde tedavi ettirebilirsiniz. Bunun dışında ist Maltepe de petmosfer kliniğinde ecem hn biliyormuş tedaviyi. (ben gitmedim araştırmalarım sonucu öğrendim).
Kedim yaklaşık 15 günlük tedavi sürecinde tek patisini kestirmek zorunda kaldık. Çünkü damar tıkalı olduğu için cilt dokusu beslenemiyor ve bacak derisi çürümeye başlıyor. Gerçekten oldukça zor bir süreç. Dilerim hiç bir hayvan ve hayvansever böyle bir şey yaşamaz.

 
Eğer kedinize emboli teşhisi konulmuşsa bunun sebebini araştırmalısınız. Benim kedimde kalp büyümesi varmış fakat yanlış hatırlamıyorsam troid kaynaklı da olabilirmiş. Kalp büyümesi teşhisi için ultrasonla bakılması gerekiyor


  • rapisa  (25.06.21 23:12:42) 
ecem hanım benim veterinerim.
çocukluğumdan beri sürekli veterinerlerle ve hayvanlarla haşır neşir olan biri olarak, genç yaşına rağmen gördüğüm en iyi veteriner diyebilirim.

ölüm fermanı olarak görülen mega kolonlu kedimi yaşattı.

çok geçmiş olsun.
kediler iki bacakla bile çok hareketli bir şekilde yaşayabiliyorlar, iyileşince eski hareketine kavuşacağından eminim.
umarım kalan hayatını bir daha böyle bir sorun yaşamadan sürdürür.
  • blatta hiberna  (25.06.21 23:40:37 ~ 23:41:38) 
Blatta hiberna güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Bugün ameliyat oldu.benimde dileğim kedimin eski neşesine, hareketli günlerine dönmesi. Bende veterineri burada bir hayvanseverden öğrendim.


  • rapisa  (25.06.21 23:49:25) 
bilgilendirme için teşekkürler. 2 kedi evladı olan biri olarak çok üzüldüm. umarım kediniz çabucacık iyileşip eski neşesine kavuşur. ve umarım hayat ona bir daha hiç zorluk çıkarmaz.


  • batlegolas  (26.06.21 01:30:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.