[]

ev satin almanin asamalari nedir?

diyelim bir ev begendim ve anlastim. sirasiyla yapilmasi gerekenler nedir?

1. kapora vermek
2. senet yada sozlesme yapmak
3. bir sure sonra odemeyi yapmak.
4. noter'de satisi tamamlamak
5. belediye'de tapu islemlerini halletmek.

vs..

 
kapora vermek ile sözleşme yapmak aynı anda olmalı. cayma akçesi deniliyor bu protokole.

sadece para verip bomboş çıkmayın. mutlaka elinizde evrak olsun. bir ikinci olarak elden vermeyin kaporayı. banka üzerinden açıklamasına şu adresteki mülk için kapora bedeli vs. şeklinde gönderin.

cayma akçesi protokolü yapılırken mutlaka tapuya başvuru günüyle alakalı maddeler olmalı. şu tarihe kadar tapuya müracat edilmeli aksi takdirde cezai bedel maddesi işlemeye başlar vs.

yani kaporayı verdiğiniz gün tapuya müracat kısmını da halletmeniz gerekmekte.

satış noterde değil tapuda olur. eğer hisse devri vs gibi durumlar varsa noterden olur.

belediyeden sizin tapu sonrası beyanname vermeniz gerekecek. burayı ben aldım şeklinde. sonra işte vergisini falan ödeyeceksiniz.

bu konularda pek bilginiz yoksa tecrübeli güvenilir bir emlakçı ile yürüyün. vereceğiniz 5000 tl vs ne kadarsa artık hizmet bedeli için dolandırılmayın bence.
  • jugador  (25.06.21 11:11:04) 
Bu iş evi satın alacağınız kişiye göre değişir, bende satın almadan önce bi dünya aşama okudum internetten ama bende bi çoğu olmadı.

Evi gördüm beğendim, ev sahibi kaporaya gerek yok dedi tapudan gün aldık, tapuyu üstüme aldım sonra bankaya gittim parayı attım oldu bitti.
  • paramolacak  (25.06.21 11:18:19) 
Tapu ile alakalı detayların araştırılmasını da ekleyin mutlaka. Tapu hacizli çıkabilir (en çok yaşanan olay), kat mülkiyeti / kat irtifakı olabilir, tapu olmayabilir, kentsel dönüşüme girmek üzere ya da girmiş olabilir, kaçak olabilir vs bunların hepsini 1'den önce araştırmak lazım.


  • roket adam  (25.06.21 11:26:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.