[]

bir tek bana mı oluyor?

arabayla bir yerlere giderken garanti olarak yolları karıştırıyorum, doğduğum büyüdüğüm şehirde ilginç ama kendi evime giderken alternatif bir yoldan gitsem bile yanlış bir yerlere gidiyorum, durum bir anksiyeteye dönüşmüş durumda, navigasyon kullanmak mümkün tabi ama, yakınlarım araçta olursa utanıyorum da, bi de girişleri çıkışları tam vaktinde bulan insanlar süpermen gibi geliyor bana, arabada biri varsa karıştırma ihtimalim yüzde 50 artıyor, kayın validei kayın pedere filan rezil olmak istemiyorum, bazen geceden içime dert oluyor, grup olarak bir yere giderken hep takip eden oluyorum, yanlış ta gitse kuyruğu gibi arkasındayım, ne yapmak lazım çok muzdaribim, bazen ben niye böyleyim diye dertleniyorum.




 
dikkat eksikliği veya özgüven eksikliği gibi duruyor hatta kompleks gibi duruyor.

bu arada yolu bilmeme rağmen evden her gün gidip geldiğim ev/iş güzergahında navigasyon açıyorum. markete, avm'ye giderken dahi açıyorum. sebebi yolu bilmemem değil. yolları öğrendiğim zamana kadar edindiğim bir alışkanlık.

arabanın ekranında google maps kullanıyorum. trafik durumunu gösteriyor, keskin virajları, varışa ne kadar süre kaldığını vs. her detayı gösteriyor. haliyle çok kullanışlı. sen de benzer bir şekilde navigasyon kullanabilirsin. istersen sesli uyarıları kapat sadece görselle takip et.
  • reanarchy  (22.06.21 10:08:33) 
Nereye gidersem gideyim arabaya bindiğim anda yandexi açıyorum, rota konusunu direkt kafadan çıkarıyorum. Hem kafam rahat oluyor, hem trafiksiz yoldan geliyorum. Sesli uyarılar bende de kapalı sadece rota var.


  • roket adam  (22.06.21 10:08:56 ~ 10:10:10) 
bu utanılacak bir şey değil navigasyonu açın mutlaka. yol bilip bilmemeyle ilgili değil alternatif yollardaki trafiği görmek burdaki mevzu. sormazlar ama sorarlarsa trafiğe bakalım vs diyip geçin bunun irdelenecek bir yanı yok. bazı yolları gözüm kapalı ve sabit hızla giderim fakat arabaya yaklaşırken navigasyonu hazır ediyorum, çünkü bazen asıl yolum 1 saat, alternatif yol 20 dk olabiliyor.


  • golgi aygıtı  (22.06.21 10:14:30) 
+1
bende de var aynı sorun.

  • sutlu nescafe  (22.06.21 11:07:47) 
golgi aygıtı +1
yolları bilmeme rağmen navigasyon açmadığım için bin pişman oldum. kaza, çalışma ve sıradışı bir durumda alternatifler can kurtarıyor. o yüzden rahatlıkla bu mevzuyu bahane edebilirsiniz.

  • lazpalle  (22.06.21 11:17:56) 
Yer yön duygusu gelişmemiş insanlarda yani genellikle kadınlarda görülen bir durum.

Şurada başlığı var.
eksisozluk.com

Şurada yapılabilecekler yazıyor
www.bbc.com
  • Mirket  (22.06.21 11:26:36) 
Yer yön konusunda ben de kötüyüm, arabaya biner binmez navigasyon açarım. Bir yerin yolunu tam olarak öğrenmem için 20 kere gitmem gerekir.

Ama hiç utanmadım. Utanıyorsanız "bu aralar çok yol çalışması var, yoğunluğa bakmak için açıyorum" diye uydurun bir şeyler. Kafanıza çok takmışsınız hiç gerek yok. Herkes bu konuda çok iyi olacak diye bir şey yok. Bazen 2 araçla bir yere gidecek oluyoruz beni takip et diyorlar. Hiç sevmem araç takip etmeyi bana konum atın diyorum. Çünkü başlarda çok stres oluyordum takip ederken, araya araç girince falan panik yapıyordum. Hiç gerek yokmuş.
  • ofelia  (22.06.21 12:01:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.