[]

Araba almam mantikli mi? Araba onerir misiniz?

Merhaba. Istanbul’da merkezi bir yerde oturuyorum araba ihtiyacim yok denecek kadar az. Su an arabam olsa sirf disari cikmis olmak icin kullanirim sanirim . Ancak bir yandan da araba kullanma pratigimi kaybetmekten korkuyorum. Ehliyeti alali 3 yil oluyor toplasan 10 kere arabaya kullanmisimdir, dogru duzgun park yapamiyorum vs. Simdi araba alirsam evde bunalmis ailemi gezmeye cikaririm alisma sureci bittikten sonra diyorum, illa ihtiyac dogar. Ama sirf almis olmak icin alacagim gibi de hissediyorum. acil bir ihtiyac yok dedigim gibi. Bu durumda araba almamak en iyisi midir?

Eger almak istersem sifir arac almak istiyorum arabadan hic anlamadiim icin ve cevremde de yardimci olacak kimse yok. maks. 220K’ye otomatik hangi araba beni uzmez? Arada bir sehir disina da cikmak iyi olur.


 
istanbul trafigi tecruben ve sabrin varsa... :)

japon arabalari seni uzmez dostum.
  • evimin paspasi  (20.06.21 13:58:31) 
Şu an milyon dolarların olsa da araba almak çok mantıksız geliyor bana Türkiye sınırlarında. Hiçbir şekilde lüks olmayan arabaya hem kur farkı hem de ekstra bindirmelereden ötürü en kötü 140 150.000 para ödüyorsun. Fiat Egea ya da dengi bir arabaya 160-180.000 civari bir şey vermek hiçbir şekilde akıl karı gelmiyor aşırı hayati bir durum söz konusu değilse.


  • evandro roncatto  (20.06.21 14:55:34) 
istanbul'da park yeri ve trafik çok büyük sorun, ben olsam ihtiyacım yoksa almazdım.
ama doğru marka model araç alırsanız bir yatırım olarak fena olmayabilir, her yıl bakım, sigorta, kasko ve mtv bedellerini de ödediğim halde üç yıl önce beş yaşında aldığım araba, kilometresi 1,5 katına çıkmış ve 8 yaşına gelmiş olmasına rağmen, döviz bazında bile yaptığım toplam masraftan daha fazla para ediyor şu anda.

  • gkhncnzdgn  (20.06.21 14:58:08) 
Kira +1
Ayda 1 hafta sonu kiralasan bile yeterli pratik olur, istediğini gibi de gezersin. Ayda 500 lira desek bunun masrafına, sene 6 bin, 10 sene 60 bin. Hadi enflasyon cart curt diyelim, 120 bin. Hala cebinde 100bin lira kaldı ve 10 sene boyunca sıfır zahmetle, bakımla arıza ile uğraşmadan, hep son model arabaya bindin.

Yatırımını başka yere yap, onun geliriyle ayda 2 hafta sonu kirala. Şu aşamada aşırı mantıksız bence. Benzer durumdayım, hatta benim düzenli şehir dışı seyahatlerim de oluyor ama yine de almıyorum.

Araba alınca her yere arabayla gitme psikolojisi oluşuyor bir de. Şimdi metro mu bekliycem diyorsun ama ondan zahmetli olan trafik sorunu yaşıyorsun. Bi dahakine metro vapura biniyorsun, ertesi sefer yine üşenip araba. Böyle bir yanı da var.
  • Jux  (20.06.21 15:03:13 ~ 15:09:03) 
Ayni noktadayim ve araba alacagim. Maddi olarak yeterliyseniz turkiye sartlarinda bu alisveristen zarar etmeniz pek mumkun degil.


  • thesomberlain  (20.06.21 15:05:40) 
araba demek özgürlük demek. maddi gücün varsa al. polo, skoda scala, kia ceed/rio, clio, megane, i20, otomatik alabilirsin sıfır.


  • xrated  (20.06.21 15:13:34) 
Al gec.
Almadigin hergun zarar ediyorsun.

  • divit  (20.06.21 15:14:51) 
Toyota yaris


  • yuyu  (20.06.21 15:22:27) 
araba büyük rahatlık. kesinlikle almalısınız.
hiç kafasında olmayan iki kişiye aldırdım, ikisi de 'keşke seneler önce alsaymışım' dedi.

  • mutlu yillar sana  (20.06.21 18:51:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.