[]

Kedilerde emboli/pıhtı ile damar tıkanması

Merhaba, biraz uzun yazacağım fakat konu hakkında bilgi sahibi olanlar sabredip okuyup fikir verirlerse çok sevinirim. çarşamba günü sabah atlayıp zıplayan kedim öğlen arka patilerini yerde sürükler bir halde acı acı bağırdı. Bende onu hemen belediyenin hayvan hastanesine götürdüm ve orada zehirlenmiş büyük ihtimalle dedi veteriner, serum taktı ve ölme ihtimalinin olduğunu söyledi. Bu arada zehirlenme teşhisi koymasının sebebi sabah kedilerime dış parazit damlası uyguladım fakat diğer kedilerim normaldi. Sonrasında ben veterinere güvenmeyip internetten arsştırdım ve Aort Tromboemboli diye bir hastalığın dışkı yapmama hariç bütün semptomları kedimde vardı. Bende kedimi hemen başka bir veterinere götürdüm. Gittiğim veterinerde Aort Tromboemboli%emboli/pıhtının damarı tıkaması teşhisi koydu fakat tedavi hk bilgisi olmadığını ve çoğu veterinerin bilgisinin olmayacağını, kedimi Avcılar veterinerlik fakültesine götürmemi önerdi. Bende en kısa zamanda Avcılar daki fskülteye gittim ve orada da emboli teşhisi koyuldu. Bu hastalıkta hızlı müdahale gerektiğini, ilk 24 saatte iyileşme ihtimalinin yüksek olduğunu fakat 1 günğ geçtikten sonra yaşama ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi ve uygulanması gereken tedaviyi uyguladı. Tedavide kan sulandırıcı ve sanırım pıhtıyı atması için bir ilaç ve ağrı kesici uygulanıyor. 6-8 saatte bir iğne oluyor. Şimdi kedimin durumu gözlemlediğim kadarıyla şöyle. Sağ arka patisini geriye doğru kıvırarak yerde sürüklüyor, mama yiyor, enerjik görünüyor fakat bunun sebebi sanırım ağrı kesicinin etkisiyle acı hissetmiyor, patisini geriye doğru sürüklesede, soğuk olsada refleksleri çalışıyor,patisini hareket ettirebiliyor. Bu arada bu hastalıkta cilt renginde morarma oluyormuş fakat kedim siyah olduğu için anlaşılmıyor. Sorularıma gelicek olursam. Bu hastalığın başka bir tedavisi yok muu, hastalığın gidişatı iyiye mi gidiyor, teşhis yanlış olabilir mi(ayağında eklem bağlarının zedelenmesi gibi) bu durumda patisini alçıya aldırmak geriye doğru sürükkemedi için faydalı olur mu, iyileşirse ne kadar sürede iyile. Cevap veren olursa şimdiden çok teşekkür ederim. Editörlerden spruyu yukarıda tutmalarını rica ederim




 
Birde dışkı yaptığını görmedim


  • rapisa  (12.06.21 02:50:21) 
Avcılar veterinerlik fakültesi gidebileceğin en iyi yerlerden biri. çoğu özel veterinerde bulamayacağın tecrübeye sahipler. eklem bağlarında bir zedelenme vs varsa da şu an uygulanan tedavinin hayvana bir zararı olmayacak. ancak hekimlerin bağ zedelenmesini ayırt edeceklerini düşünüyorum.


  • orpheus  (12.06.21 13:33:34 ~ 13:34:57) 
Tam aynısı mı bilmiyorum ama benim kedim de pıhtı atması yüzünden arka bacaklarından birini kaybetti. Onun akciğerini su topladı ve pıhtı da o sırada atmış. Akciğer meselesi için bayağı uzun süre tedavi gördü, bu süreçte bacağını sürüyordu hep. Başta kakasını tutamıyordu ama o zamanla geri geldi. Patisi de morarmıştı ama belki pıhtı zamanla çözülür diye birkaç ay bekledi veteriner. Kremler, ilaçlar vs sürdük ama bacak çürümeye başladı ve en sonunda ampüte edildi kalçadan. Sonrasında gayet rahat yaşadı ve başka bir şeyden öldü.


  • inawen  (12.06.21 20:25:50) 
İnawen cevabınız için teşekkür ederim. Kedim siyah renkli olduğu için morarma semptomu farkedilmiyor fakat baldırında sertleşme var. Veteriner sizin kedinizin bacağını kesmeye karar verdiğinde bacaktaki farklılıklar nelerdi. Fakültedeki hekime sorduğumda kesilmediğini çünkü hastalığın nüksetme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi fakat internetten araştırdığımda bazı yerlerde cerrahi operasyonun çok riskli olduğunu(yanlış hatırlamıyorsam kalbe giden bir damar varmış), bazı yerlerde de bacak kesilerek yaşamına devam edebileceği yazıyordu. Sonuçta hayvanın ölmesindense üç ayakla yaşaması daha mantıklı.


  • rapisa  (13.06.21 14:17:47) 
Bu arada kedim bacağını hareket ettirebiliyor


  • rapisa  (13.06.21 14:18:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.