[]

yeni açıklanan anketlere güveniyor musunuz?

örneğin metropoll'ün yaptığı son araştırmada mansur,imamoğlu,meral akşener rte'yi geçmiş gözüküyor.

kararsız seçmenler ve muhalif adaya oy atacağını söyleyen kişiler oy günü rte'ye verir mi sizce ?
özellikle iç anadolu ve karadeniz bölgesi seçim günü 'son kez akp amugggee' derler mi sizce?

 
Hiçbir ankete güvenmiyorum, bu anket firmalarının güvensizliğinden değil vatandaşın denyoluğundan kaynaklı. Bu coğrafyada seçim sandıkta kazanılır.

Şu an kızgınlıkla sinirle tü kaka derler
Sandıkta ampül derler. Bu hep böyle olmuştur amerikayı yeniden keşfe gerek yok. O nedenle akp yüzde 10 bile çıksa kemiksiz yüzde 50 si var. Neden var çünkü ihtiyaç anında her zaman din, ülke güvenliği, hak hukuk helalliği kavramlarını çıkardılar çekmeceden. Millet zaten ne dersen yiyor.
  • paramolacak  (03.06.21 17:12:31) 
genel gidişatı göstermesi açısından önemli.
fakat seçim sathı mahalline girmeden yapılan anketler çok gerçekçi olmaz.

  • nuisance  (03.06.21 17:48:53) 
metropoll ve konda en iyi firmalardan. konda anketi sadece seçimden önceki perşembe yayınlıyor.

seçim yoluna girmeden hiç bir şey belli olmaz. pandemiden önce akp oyları 35 civarıyken nisan mayıs ayında 45'leri geçmişti. aşırı tehlikeli ve insanların korktuğu zamanlarda iktidar kim olursa olsun oyları artar. ancak ortam sakin devam eder ve akp hata üstüne hata yaparsa 31 mart veya 23 haziran gibi, akp oyları daha da düşer diye düşünüyorum.
  • avatar is back  (03.06.21 17:53:36) 
Ankete degil halkin kaypakligina guvenmiyorum.
- Mesela z kusagindan bile onemli miktar oy gelecek Akpye. Cunku bir cogu Akpyi destekliyorum demeye utaniyor, arkadas cevre baskisindan muhalefete atarim diyor. Kaldi ki bizim gordugumuz hep buyuk sehirlerdeki z kusagi. Anadolu'daki z kusagini bilmiyoruz.
- Pandemi muhabbetinden anketlerin cogunlugu telefonla yapiliyor, fislenirim korkusuyla insanlar gercek dusuncesini soylemeyebilir. Atiyorum telefona cagri geliyor bilmemne arastirmadan yarin secim olsa kime oy verirsiniz diye soruyor bu sartlar altindaki beyana ne kadar guvenebiliriz ki. AKPnin oyu daha yuksek gozukuyor bir anlamda telefonda. Cunku insanlar korkuyor
- Bir de yuksek miktarda kararsiz denen tek hucreli yasam formlari var. Ulan demokrasiden yana mi yoksa diktatorlukten yana misin onun secimini yapiyorsun bir nevi bu neyin karasizligi:) Sen bunca olaydan bunca yildan sonra hala kararsiz olabiliyorsan kripto AKPlisindir zaten birak bu kararsiz ayaklarini. Onceden akpye oy vermistir, simdi gonul koymustur pahalilik vs diye ama sandigi koysan onune caat diye basar gene Uzun adama. Onun kararsizligi sandigi gorene kadar.
- AKP ve RTE tamamen farkli ek olarak, RTE her zaman buyuktur AKPden. Ozellikle son raddede RTEyi gorunce pusulada RTEyi sececek dolu secmen vardir, diger partilerden oylar da akacak RTEye. Belediye secimi ve baskanlik tamamen farkli dinamikleri olan 2 secim. Muhalefet belediye secimlerini asla kistas almamali.
- Son olarak da simdiki siyasi ortam ve secimler oncesi siyasi ortam kesinlikle ayni olmayacak. Ne yalan haberler, manipulasyonlar olaylar yasanacak, icerde, disarda. Sinir otesi harekatlar, beka sorunu, teror, Israil, basortulu bacilar, icki icen chpli, kasetler falan. Acilisi yapti zaten Reis. Rize'de halk geregini yapti geline diye sufleyi verdi.
  • neverletyougodown  (03.06.21 17:59:06 ~ 18:07:15) 
Anketlere güvenmiyorum çünkü insanlar bu atmosferde fişlenirim korkusuyla düşündüğünü kolay kolay belirtmeyebilir. Onu geçtim örneklemlerini nasıl belirlediklerini de bilmiyorum.


Yalniz hepsi bir yana, AKP'nin yüzde 50 oyunun olduğunu söyleyen ya da kararsızlari tek hücreliler olarak nitelendiren üstteki arkadaşlara da hiç katılmıyorum.

Akp şu an hiçbir koşulda yüzde elli alamaz, akp yüzde elli alacağına inansa zaten gidip MHP ile ittifak olaylarına girişmez ve direkt su an seçim yapar. Tarihte hangi güç gücünü paylaşmaya gerek yokken gönüllü olmuştur? Ittifak kuruyorlarsa demek ki adamlar tek başlarına iktidar olamıyor.

Kararsız gözüken çoğu kişi de ya dediğim gibi fişlenmek istemiyor olabilir ya diğer taraftan bir çıkarı olabilir ancak ona rağmen emin olmayabilir ya da gerçekten kararsız olabilir ki bu da oldukça normal. Seçimler öyle soyut şu Xci şu Yci şeklindeki düşüncelere göre ilerlemiyor hep. Kişinin X partisinden bir çıkarı varsa inanmasa bile gidip X partisine verebilir. Yani adamlar seçimlerini yaparken "şuradan pay alayım" ya da "payımdan olmayayım" düşüncesi ile yapabilir. Bir de her şey bir yana kararsız kişiyi tek hücreli olarak nitelendirmek de çok saçma bir olay bana kalırsa.

Türkiye'nin güncel siyasi ortamında hiçbir parti iyi değil. Insanlar da gidip kötünün iyisini seçmek istemeyebilir gayet. Hatta bence kararsız adam körü körüne AKP ya da CHP yi savunan adamdan daha mantıklıdır.

Edit: Koalisyon degil ittifak olacakti.
  • j r r tolkien hayrani  (03.06.21 18:38:34 ~ 19:12:05) 
Yukardaki aga neyin koalisyonundan bahsediyor. Baskanlik sistemine gectigimiz bilgisi ulasmadi mi henuz ona?


  • ishak77  (03.06.21 19:03:03) 
@j r r tolkien hayrani tek hucreli sozume takilmissin kardes, hak verebilirdim onceden ama artik baskanlik sistemi denen bir ucube sistem var, merkez bankasi baskanini kovarsin, Montro'den, istanbul sozlesmesinden bilmemne sozlesmesinden cikarsin, kayyum atar, savasa girer, bakan kovarsin, secim iptal edersin kimse sana naapiyorsun diyemez. Yani gelecek secim artik saraydan, diktatorlukden yana olanlar ve demokrasiden yana olanlar seklinde bir secim olacak. Ki son secim olabilir. Bundan sonra formaliteden sandik koyulur sadece onumuze, Navalny'nin basina gelenler gibi muhalifleri hastanelerden toplariz. E adam yaslaniyor zaten kukla yapar biz yonetiriz arka planda diye parti icinden, cemaatlerden, derin devletten ne entrikalar donecek, ki donuyor zaten, sen bir de yabanci istihbarati gor, diktator bizden olsun diye Amerika, Rusya ne komplolar kuracak, sonucta bir kisiye bagli olacak tum ulke. Suriye gibi oluruz saka maka. O yuzden bu saatten sonra hala kararsizim diyen adama saygim yok, parti meselesini coktan asti cunku olay rejim meselesi artik


  • neverletyougodown  (03.06.21 20:46:03 ~ 20:50:05) 
ben bu sayfada türkiye ile ilgili anketlere güveniyorum. daha doğrusu bana mantıklı geliyor.

www.instagram.com
  • dafuq  (03.06.21 21:01:35) 
Şu an konuşmak için bence çok erken.


  • roket adam  (03.06.21 21:03:26) 
Parti isimlerine takılmadan, Türkiye'de seçimler,
1. İnanç,
2. Yürütülen siyaset ve uygulamalar
3. Çıkar/menfaat
4. anlık sinir veya önemsememezlikle verilen oylarla belirleniyor.

partilerin hatrına bazı kişilerin de millet vekili olduğu malum.
Böyleleri için geçen şöyle bir yorum yapılıyordu: bağımsız aday olarak bulundukları yerde seçime girseler hanımlarının bile oy vereceği şüpheli.
Doğruya doğru bir söz .

Soruya gelirsek oyları alırsa zaten alırsa akp değil başta Erdoğan ve sonra Süleyman soylu alır.
MHP de her zaman (akp için değil devlet adına) destek olur.

Ciddi olarak şunu da söylemek gerekirse Akp'li seçmen, çeşitli sosyal alanlarda parti ve Erdoğan'ın etrafını saran yiyici, ihaleci, her daim malı götüren takımdan çok rahatsızlık duyuyor.
Ve bunlardan genel olarak Erdoğan'ın haberini olmadığını düşünüyor.

Covidle birlikte, ekonomik kriz, halktaki genel psikolojik yorgunluk ve son olarak s.peker açıklamalarına rağmen akp'nin seçimi almasını ben asla şaşırtıcı bulmam.
Çünkü Türkiye gibi her an gündemi, coğrafyası, denizleri, toplumsal sorunlu bir ülke temelde maneviyatla ayakta durur. Başka hiç bir ülke hiç bir şekilde bu yıllar yılı süregelen problemlere dayanamaz.
  • Erva  (03.06.21 23:20:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.