[]

Sizce hangisi?

Arkadaşlar gala batıkentten ( ankara/ yenimahalle) 1+1 mi almalıyım yoksa araba mı? (Fiyatlar aynı ortalama) Ankara, yenimahalle/batıkent semt ve evler nasıldır sizce? Yatırım amaçlı fikrinizi alabilir miyim? Çok teşekkür ederim..

Not :acil bi ihtiyaç değil araba, belki araba yatırım değildir dersiniz ama fiyatlar durmadan durmadan artıyor, bir şeyin ucundan tutma niyetiyle düşündüm


 
Enteresan bir soru, arabaya ihtiyacın varsa araba. Yoksa, sadece yatırım diyorsan ev.


  • Jux  (03.06.21 00:48:27) 
Batıkent semt olarak çok güzel de, gala inanılmaz çirkin bi site. Yani özellikle uğraşsam o kadar çirkin ev yapmayı beceremezdim ben. Yatırım olarak belki fiyatı yükselir de, oturulcak yer değil bence. Oturanlar da kötü, altındaki kahveciye gidiyorum ara sıra, aptal beyaz yaka suratı görmekten içim dışıma çıkıyor.

Araban yoksa ve ihtiyaçsa önce bi araba al +1
  • plutongezegendegilmi  (03.06.21 00:50:32 ~ 00:51:28) 
Batıkentte bakmamı önerebileceğiniz bir site var mı peki? @plutongezegendegilmi


  • prensesim  (03.06.21 01:04:36) 
ev elbette arabanın üstünden para kazanmıyosun bilakis masraf açıyo evi alın eşyalayın airbnb yapın hem para kazanıyorsunuz hem de zamanla değeri artıyor kendiniz kullanabiliyorsunuz günlük aylık yıllık kiraya verilir içinde yasadışı işler yapabilirsiniz her türlü kazandırır


  • kushkush  (03.06.21 01:15:12) 
Valla hocam bütçenize bağlı. Bi 500-600 bütçeniz varsa Atlantis'in çaprazındaki müstakil evlerin şekli şemali çok güzel, alıp içini yaptırırsanız bebek gibi olur. Benzer çok ev var bu şekilde batıkent'te.

Müstakil evin de biraz sıkıntısı var ama en azından 40m2'lik kümes kadar yerde yaşamıyor olursunuz, ufak bi bahçeniz olur çiçek falan dikersiniz. 200-300 m2 oluyor o evler.

Daha düşük bütçe için giriş ya da çatı katı olmadığı sürece eski sitelerden de iyiler var, ve çok daha ucuz. Bunlar son 10-20 yılın laz müteahhitleri tarafından yapılmadığı için doğru düzgün ses yalıtımları, bahçesinde ağaçları, dipdibe olmayan pencereleri/manzaraları falan da oluyor. Yani apartmanlara bakınca anlarsınız zaten, mesela özellikle çapraz çapraz yapmışlar ki balkonda otururken kimseyle gözgöze gelmek zorunda kalmayın. Gala'yı yapan ahraz bunu bile düşünememiş mesela, daire şeklinde yapmış siteyi, herkesin sizi gördüğünden emin olun diye.

Ama nedir, eski apartman alırsanız içi kötü olabilir, yaptırmak lazım. Ama en azından keyfinize göre yaptırırsınız, dandik laminata bi kamyon para bayılmamış olursunuz, yine daha iyi.
  • plutongezegendegilmi  (03.06.21 01:21:20) 
Valla ben 1+1 evlerin çok da iyi olduğunu düşünmüyorum. Hani kiralık oturulur belki ancak gidip 1+1 ev almak da kiraya vermeyeceksen pek mantıklı değil bence. Hem çok küçük oluyorlar, hem genelde aynı binada 1500 daire oluyor bu şekil, hem de duvar değil kağıt ördükleri için her taraftan bir gürültü akıyor. O yüzden ev alacaksan 1+1 tercihi bence kötü. Bu seçenekler içinden de önerim araba alman şeklinde olur.


  • j r r tolkien hayrani  (03.06.21 01:23:16 ~ 01:25:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.