[]

Emlak balonu gündemi

Ne düşünüyorsunuz? Sizce var mı?




 
www.eksiduyuru.com

sabah açıldı benzeri konu.

balon falan olduğunu düşünmüyorum. dolar bazında yükselmiyor bile diyebiliriz. 5 sene önceki evin dolar cinsiyle bugün ki dolar karşılığı aynı değil. çok fakirleştik maalesef.

not : bireysel bakıldığın da aşırı balon evler var onlar ayrı. ederi 500 olacak eve 700 yazanlar falan çok tabi.
  • avatar is back  (30.05.21 19:54:16 ~ 19:56:16) 
belli muhitlerde evet. işte meselede burda başlıyor. o muhite o parayı veren çıkınca kimse de bir kuruş aşağı inmiyor.

rahip brunson - trump olayından önce ile bugünkü inşaat maliyetleri neredeyse 2 kat oynadı. bu rakama arsa fiyatı, ruhsat maliyetleri hariç.

edit: sadece demir sanırım 4 kat kadar oynadı.
  • phonex  (30.05.21 20:36:22 ~ 20:37:02) 
Bazi yerlerdeki fiyatların ne maliyetlerle ne dolarla bir açıklaması yapilamaz. 2 senede 3 kat artan fiyatlardan bahsediyoruz. Balon değil, zeplin mubarek. Patlamiyor(!)


  • her giriste sifresini unutan adam  (30.05.21 21:35:27) 
Bizim burada kira 4-6 bin, evler 1 milyon kusur.

Kira da ev fiyatlari da bu semt icin balon.
Burada oturan kimse bu paraya ev almadi, bu paraya kiraya da cikmadi. Ama istiyorlar, istemek parayla degil sonucta.

Bir keriz bulana kadar bekliyorlar, o ilani gorenler de ben salak miyim diyor ayni fiyata ilan cikiyor.
Boyle boyle semti sisirdiler, disardan goren adam da burasinin bir olayi var saniyor 1km dogusundan ayni evi 500bine alir 2bine kiraya cikar.

Istanbul'un cogu bolgesi balon, cogu da pandemi yuzunden sisti.
Dandik istanbul koylerinde evler 5 milyon oldu.

Hadi burasi istanbul bi derece anlasilir.
Ic anadoluda sacma sapan bir semte herkes deger biciyor milyon liraya kilitliyorlar.
Bakiyorsun deniz yok trafikten kurtarmiyor, zaten dumduz corak araziye sehir kurmuslar.
Varosluk desen her yer ayni.
Evin biri 100bin digeri 2 milyon, sacmalik iste.
  • divit  (30.05.21 22:37:05) 
ingiliz 2 arkadaşım var. ikisi de istanbul'dan ev almak için bana geldi. epey bilgileri de var. sahibinden.com falan çözmüşler. kiralara bakıyorlar. semtleri biliyorlar.

onlar sterlin kazandığı için çok ucuza geliyor ev ama kira gelirine bakınca alınmaz diyorlar. onlar da bugün alıp seneye kaça satarım diyor. sterlin bazında yükselmeyeceğini düşünüp ondan da vazgeçtiler. tl olarak fiyatlar artıyor ama dövize bakınca artmıyor. e kira da kazandırmıyor.

anlayacağın geliri dövize göre ya da enflasyona göre artmamış türke göre balon var. yabancıya göre balon yok.
  • stewie  (30.05.21 22:57:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.