[]

Tefal cay makinasinin kirmizi isigi yanmiyor

Az once yikadim bunu guzelce deterjan ile, biraz bekledikten sonra su isitacaktim ki, kirmizi isigi yanmiyor. Kirmizi isikta kaynatiyor, kaynadiktan sonra atinca da yesil isiga geciyor. Yesil yaniyor, fakat kirmizi yanmiyor. Bu arada calisiyor yani su isitiyor. Neden olabilir, ne yapabiliriz?




 
cay makinasi dedigin sey ustlu kettle degil mi? bu tur aletler deterjanla yikanmaz. temizlemedigi gibi elektrik kacagina neden olabilir. 1-2 kere, bir kac damla beyaz sirke ve filtre su ile kaynatmak yeter. kisa devre yapmistir led, ondan yanmiyordur.


  • rm  (25.05.21 18:27:21) 
cay makinesi vb neden deterjan ile yikanir mi ? muhtemelen isik ile ilgili bir yerlerine kacmistir ve bozulmustur


  • sweetoffice  (25.05.21 19:12:48) 
içinde su falan kaldıysa eğer elektrikli kısmında kısa devre yapar alete zarar verebilir aklında olsun.


  • killerbee  (25.05.21 19:23:12) 
kurumaya bırakın. büyük ihtimalle ısrar ederseniz zaten sigortalar da atacaktır.


  • roket adam  (25.05.21 20:22:18) 
Evet, yikanir tabi. Aldiginiz seyin icinde yikamadan mi cay iciyorsunuz? Kisa devre yapabilir, atar yenisini alirim. Onu da bozulana kadar deterjanli sularla foşur foşur yikarim.


  • balpolen  (25.05.21 20:32:56) 
Onunla güzelce konuşun onu sevdiğinizi ve ondan memnun olduğunuzu söyleyin. Temiz olması için yıkadığınızı, eğer bunun için kızdıysa özür dileyin


  • rapisa  (26.05.21 01:40:49) 
İçi yıkanır tabi de, dışı ve elektrik aksamı yıkanmamalı, hayati risk bile oluşturabilir Allah korusun.

Kuruyunca kendine gelme ihtimali yüksek, en kötü ihtimal oradaki ampül patlamıştır, artık yanmaz ama cihaz çalışmaya devam ederse kullanırsınız.
  • John Bloor  (26.05.21 10:12:58) 
içinde su kaynayan gövdeyi ıslatarak yıkamadın umarım. onun içinde termostat vs elektrik aksamı var ve kesinlikle su değmemesi gerekiyor. dışarıdan nemli bezle silinebilir.

yeşil yanıyor kırmızıya geçmiyorsa. yukarıda kaynatma-sıcak tutma butonunun altında buhar termostatı var o bozulmuştur.

"Kisa devre yapabilir, atar yenisini alirim. Onu da bozulana kadar deterjanli sularla foşur foşur yikarim." bu doğru bir tavır değil. eksik cümle foşur yıkarım bir gün fark etmeden ev yanar-bir gün fark etmeden çarpılır ölürüm olacaktı. elektrikli aletle böyle bir inatlaşmada zararlı çıkacak tek kişi sen olursun.
  • orpheus  (26.05.21 14:38:41 ~ 14:41:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.