[]

daha önce psikoloğa gitmiş olanlar

Arkadaşlar gerçekten sorunlarınıza çözüm bulundu mu? Yoksa dert anlatma duvarı mı bu psikologlar? Öfke sorunlarım var gitmeyi düşünüyorum ama emin olamadım.




 
gidiyorum ve çözüm aradığım şey var, çözüm bulduğum şey var. dert anlatma duvarı değil, sorunlarınızın köküne inecek insanlar. ancak 5-10 seans gidip de "işe yaramıyor zırvalıyor bunlar" diyecekseniz falan hiç uğraşmayın. eğer gidecekseniz yaşadığınız sorunla özellikle ilgilenen bir psikolog araştırırsanız daha çok verim alırsınız.


  • amugochi  (25.05.21 16:38:03) 
Psikolog mucize değil... Size yol gösterir, sorunlarınızın kaynağını tespit etmenize yardımcı olur. Belli önerilerde bulunur. O sorunları çözmek sizin çabanızla mümkün olur.

Mesela çabuk öfkelenmenizin sebeplerinizi bulmanıza yardım eder.
Bu sebepleri nasıl aşacağınız ise sizin ve onun ortak çabasıyla olur.

Bu arada her psikolog ile sonuç alamayabilirsiniz. Psikologla uyum da epey önemli oluyor diye düşünüyorum. Yani uzun bir süre geçirip çözüm bulamazsanız başka biriyle devam etmeyi düşünebilirsiniz. Ki bazı psikologlar bunu da öneriyor. Sizi bir arkadşaıma yönlendireyim diyor vs.

Bu arada sabır çok önemli. Kolay bir süreç değil, zaman alıyor. Aylar sürebilir görüşmeleriniz.
  • anten  (25.05.21 17:06:10) 
düşünce tabanlı bir sorunun varsa konuşarak seni doğruya yönlendirebilir

gerisi ve aksiyon alman gereken şeyler senin çabana bağlı
  • bir soru sorcam  (25.05.21 18:45:23) 
Gitmedim. Youtube da izzet güllü nün kanalında psikologların çevirdiği dolapları anlatıyor. Nasıl tedavi edileceğiyle ilgili videolarda var ama ben onları yapmadım. Youtube da sedona yöntemi kanalında günlük uygulamalar var onları yapın bence çok faydalı. Gün gün uygulamak gerekiyor


  • rapisa  (26.05.21 01:45:55) 
ek olarak şunu da yazayım, psikologun bir avantajı da sizi doğru yere yönlendirme ihtimali.

Yani internette falan da öfke kontrolüyle ilgili psikologların videolarını bulabilirsiniz. Ama bu sorun davranışsal bir sorunsa işe yarar.

Mesela öfkenizin sebebi hormonal bir dengesizlik de olabilir. Beyin kimyanızla ilgili bir şey de olabilir. O zaman da psikiyatriye yönlendirir. Ona uygun bir tedavi uygulanır.

Bu yuzden en azından bir şans vermek adına alanında güvenilir bir psikologa şans verin derim.

Bir de her psikologun ilgilendiği alan aynı olmayabiliyor onu da bir danışabilirsiniz.
  • anten  (26.05.21 10:32:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.