[]

Bu İstanbul trafiğinin hali nedir?

Ya geçen hafta hadi tam kapanma sonu dedik, ses etmedik de her gün her saatte otoyollar, anayollar, hepsi kıpkırmızı. Sabah ayrı kırmızı, öğlen ayrı kırmızı. Hadi sabah akşam işe gidiyor bu insanlar da yahu öğlen 11-14 arası nereye gidiyorsunuz? Bu iş hep böyle mi olacak?

Edit: Geçen sene trafiğin aktığı dönem ve saatte şu an araç gitmiyor @himmet dayi


 
İstanbul'da yeni misin? Bazı yollar sadece 02:00 - 05.00 arası yoğun olmuyor. Onun dışında İstanbul trafiği bir tek bayramlarda sakin olur. O da millet memlekete kaçarsa.


  • himmet dayi  (24.05.21 14:00:23) 
işe gidenlerden sonra işi gücü olmayanlar + yine iş için seyahat edenler trafiğe çıkıyor. yaz aylarında biraz rahatlar ama çok bir şey bekleme.


  • zgrydn  (24.05.21 14:05:51) 
Maalesef öyle görünüyor.
Bir bez suya daldırılır ve bir süre sonra tümüyle ıslanır ve emdiği suyu artık yapısında barındıramaz suya doyduğundan.
İstanbul da öyle insana kalabalığa arabaya tamamen doymuş bir şehrimiz.
Alt geçit, üst geçit, tünel denizaltı, demir yolu vs. istediği kadar yapılsa da şehir artık kaldıramıyor bu durumu . Çünkü sürekli bir göç ve yerleşim var. Bu tür iller için kesin kararlılıkla uygulanması gereken bir kanun olmalı. Her isteyen hemen taşınamamalı bu kentlere.

Zamanında bir erzurumlu İstanbul'a gitmiş uzun zaman çalışmış. Sonra memleketine geri dönmüş. kahvedeyken arkadaşları etrafına toplanmış:
- ee anlat oralar nasıl bir yer?
+ ya her yer kalabalık insan, dağ taş her yer ev bina.
ama dümdüz bir de arazisi var orayı da su basmış...
  • Erva  (24.05.21 14:10:17) 
Daha iyi olma şansı yok, inanılmaz bir nüfus var. Gece hariç sürekli trafik var artık, ki evden çalışanlar dahil değil buna. Satışçılar falan sahada değil şu an, öğrenciler yok, yani şu an yaşadığımız şey olacak olanın çok daha iyi hali.


  • roket adam  (24.05.21 14:15:26 ~ 14:51:51) 
ufak bir yol çalışmasında yarım saatte gidilecek yol 2 saate çıkabiliyor. istanbul bu işte. bunun çözülmesi de yıllar alır bugün çalışmalarına başlansa ki tek yol dış göç.

istanbul romantizmi yapanlar olunca bu yüzden malum organımla gülüyorum.
  • bohr atom modeli  (24.05.21 15:20:08) 
normal bir trafik değil. covid nedeniyle herkes özel araç kullanmaya çalışıyor en büyük nedeni bu.
bir de haftasonu yasaktan dolayı yapılamayan işlerin haftaiçine sarkması nedeni de var.

  • nuisance  (24.05.21 15:25:45) 
evimle ofisimin arası yürüyerek 45 dakika, sabah saat 10:30da araçla (eşya taşımam gerekti) 35 dakikada gittim. gerçekten koca bir saçmalık.


  • evde liyakat kalmamis  (24.05.21 15:26:07) 
Artık sokak aralarında bile trafik var. Ana caddelerin durumu ve merkezi bölgeler gerçekten berbat.

İstanbul iyi güzel falan diyenler gelip bir çay içmiş birkaç yer görmüş kişiler.
  • indifferent  (24.05.21 15:29:37) 
Sorma valla! İBB bile açıklama yaptı, pandemiden önce milletin işe gidiş ve geliş saati vardı,hangi saatler yoğun olur hangi saatlerde trafik açılır belliydi, artık kimseninki belli değil, herkes özel araçla bir yerlere gitmeye çalışıyor ve bu ön görülemeyen bir trafik oluşturuyor.


  • Tutkun  (24.05.21 16:52:35) 
iyi iyi böyle güzel. millet bıkar belki biraz, ege'ye göçerler. ya da gelmek isteyen biraz tereddüt eder.

herkes özel araçla gidiyor demişler bu da doğru ama onların büyük kısmı pandemide "evden çalışan" ama avmlerde, sahillerde gezen beyaz yaka. normalde 5-10 kişi servisle belli saatlerde yolda olacak ve bütün gün ofiste olacaklardı. ben mesela saat 15.00'ten beri geziyorum.
  • stewie  (24.05.21 17:35:27) 
Ben de anlamadım anormal bir durum var. Kartal'daydım haftasonu, bugün Levent'e geçecektim. Sabahtan gitmedim iş trafiği vardır, öğlen yola çıkayım dedim. Normal zamanda 40dk da gittiğim yol 2 saat sürdü. Yahu iş çıkışı değil gidişi değil bu millet nereye gidiyor?

Sanırım otobüse binmeyeyim diye araçla gidelim diyorlar, o mantıklı geldi.
  • ananiyimioguz  (24.05.21 17:46:52 ~ 17:47:31) 
İzmirde de öyle. Bugün bile ne kadar trafik vardı. Herkes arabasıyla çıkıyor toplu taşına kullanımı azaldı sanırım ondan.


  • bigbadabum  (24.05.21 20:02:01) 
ilk pandemi zamaninda da ayniydi yani cok sasirmiyorum. Hatta istatistik varsa aciklansin, hala daha göç almaya devam ediyor.


  • evimin paspasi  (24.05.21 20:14:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.