[]

Dışarıdan gelen sesler

Aşağıdaki duyuruyu görünce aklıma geldi sormak istiyorum

1- Evimde otururken (camlar kapalı) yolun karşısındaki inşaat seslerini (çivi çakma gibi) duymam normal mi?

2- Evimde otururken (camlar kapalı) yoldan geçen araçları duymam normal mi?

3- Evimde otururken (camlar kapalı) karşı apartmanın balkonundaki bağırışları duymam normal mi?

Camlarım mı sıkıntılı yoksa bunlar hep normal şeyler mi? Dünya da bi tek rahatsız olan ben miyim?

 
Ben de bir soru ekleyeyim mi buraya?

10 katlı binanin en üst katında oturuyoruz. Çok sessiz sakin tenha bir yer. Etrafimiz da açık alan, şehirden uzak. Aşağıda konuşarak yürüyenlerin sesi yanımızda gibi oluyor özellikle balkonda. Ses bu kadar net nasıl yükselebiliyor sizce? :)
  • goklerdengelenkarar  (23.05.21 00:36:05) 
1- normal
2- normal
3- normal

türkiye gerçeği demek isterdim ama dünya için normal.

edit: eski bir evimde üst kattaki komşumun telefon alarmını duyuyordum. mal kadın uyanmıyordu ben uyanıyordum. mal dememin sebebi sadece bu değil tabii ki. uyanınca da topuklarını yere vura vura güm güm güm diye yürürdü.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (23.05.21 00:36:13 ~ 00:50:31) 
Evlerin yalıtımı çok kötü, işçilik çok kötü, bu sesleri ben de duyuyorum ve çok rahatsızım. Ama geçen şöyle bir şey öğrendim pimapen yaz-kış ayarı. Kış ayarına getirirseniz ses biraz daha azalıyor ama yine de var tabi mucize beklememek lazım...

www.youtube.com
  • koskoca kirpi  (23.05.21 00:39:11) 
üst kattaki komşumun horlamasını duyuyorum desem? ev 2010 yapımı falan.


  • sec guard  (23.05.21 00:48:25) 
Ses yalıtımı olmadığı için sesleri duyuyorsunuz. Bizim evde öyle bende gıcık oluyorum


  • rapisa  (23.05.21 00:51:47) 
Bende duyuyorum, hatta işi biraz ileri götürdüm evde kulaklığımı neredeyse çıkarmıyorum, bu sebeple bi terapi, destek vs. alacak gibiyim, komşu sesi duyunca tüylerim diken diken oluyor, kalbim çarpıyor artık.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (23.05.21 01:26:42) 
Camın izolasyonu önemli. Oturduğum binanın 20 metre ötesinden tren yolu geçiyor. Dizel yük trenleri ardında onlarca vagonla dur kalk yapıyor. Şu saatte cam kapalıyken bilgisayarın fanı dışarıdan gelen sesi bastırıyor. Yalnız dediğim gibi camın etkisi büyük, dairede kullanılan camlar normalin 1.5 katı kalınlığında falandır ve hakikaten sıkı kapanıyorlar.

temsili gürültü
youtu.be
  • reactionic  (23.05.21 02:23:53 ~ 02:31:40) 
Ben gece sessizliğinde üst komşunun telefonunun titreşimini duyuyordum sahura kalktığı için.


  • les yeux blanches  (23.05.21 02:39:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.