[]

antidepresan bıraktım

6 aylık arayı saymazsak 8 senedir düzenli olarak (20mg) paxil kullandım. hem de tamamen kafama göre kullandım.

1 ay önce bırakmaya karar verdim yavaş yavaş azaltmıştım şu an ise 4 gündür içmiyorum. bir daha içmeyi düşünmüyorum. ancak yan etkileri çok rahatsız edici. müthiş bi kafa karışıklığı, unutkanlık, titreme, hafif baş ağrısı, çarpıntı, uyuyamama ama hep uykulu olma ve bulanık görme şu an aklıma gelenler.

bununla beraber çok hafif ve tatlı tatlı "eski doğal duygularıma dönme" hissi yaşıyorum. çok basit bir olaya aşırı duygusal tepki verdiğim anlar oluyor, sonra hemen kesiliyorum. öyle ki bu duygusallığı 15 20 saniye daha yaşasam hüngür hüngür ağlayacam. ilacı kullanırken duygularım tamamen yok olmuş resmen.

her neyse. merak ettiğim iki şey var.

bu yan etkilerin hiçbiri kalıcı olmadan eski normal halime tamamen dönebilir miyim? şu an hiçbir doktor ile irtibatım yok. sadece direniyorum. ikinci olarak eğer öyleyse tahminen ne kadar daha bu kabusu yaşarım? tecrübesi olanlar yorumlarını eksik etmezse çok sevinirim.

 
1 aya normale dönersiniz. Dönmezseniz doktora gidin.


  • but that was just a dream  (22.05.21 00:20:48) 
doktor derken psikolog mu yoksa yan etkilerin ilgili bölümleri mi?


  • isimsiz uye  (22.05.21 00:23:46) 
Merhaba. Paroksetin etken maddeli ilaclarin cekilme belirtileri birlac hafta surebilir, bu ilaci birakan pek cok kiside gorulebilir bunlar. unutkanlik sersemlik vs birkac hafta surebilir normaldor, ancak duygusal degisimler bu sureden daha uzun surer ve yasantinizi etkileyecek siddette olursa o zaman psikiyatriye gitmenizi oneririm


  • gibicibicis  (22.05.21 00:55:02) 
Hangi ilacı kullandıgımı suan hıc hatırlamıuorum ama baslarda ıkı hafta xanax ıle baslayan ıkı aylık bı sureydı sanıyoruö. Doktorumun ve cevremın uyarılarına rağmen dınlemeyerek ılacı bıraktım. Ve bır gun ıse godemeyecek kadar kötü oldugumu hatırlıyorum. Sankı bedenım ve vucudum ayrı hareket edıyordu yururken ve ben yukardan bedenımı ızlıyor gibiydim. Vapurda bas donmesınden bayılır gibi oldugumu hatırlıyorum. Belırtıler ıkı aya kıyasla 4-5 gun surdu dıyebılırım. Ben de dırendım ve zamanla kayboldular. Zamanla gerı gelen eskı benlık ve davranıslar ıse harıka. Bıraz sabredın eskısınden ıyı olacaksınız.


  • apurucikipi  (22.05.21 02:06:04) 
@apurucikipi bu anlattıklarınızı yaşayalı ne kadar zaman geçti? antidepresan kullanmadan önceki halinizden de daha iyi misiniz psikolojik olarak


  • isimsiz uye  (22.05.21 02:25:26) 
15 sene kullandıktan sonra bıraktım, 20 gündür içmiyorum. Halen anlık baş dönmesi gibi hafif belirtiler var. Serex 25 kullanıyorum bu nedenle de çekilme belirtilerini fazla hissetmiyor olabilirim.


  • hebanon  (22.05.21 02:25:31) 
En sonuncu ilacım prozactı, bırakınca (bir de programlı bırakmıştım) 1,5 ay kadar baş dönmesiyle dünyam döne döne iflahım kurudu sonra doktorumla görüştüm geçmiyor bu belirtiler vs bu konuşmadan 3-4 gün sonrasında baş dönmesi azalmaya başladı bir iki haftaya da azalarak bitti. Demem o ki bırakabileceğime kendimi ikna etmiş oldum o konuşmayla. Kafada bitirebilmek de önemli. Normalde 2 hafta falan sürmesi gerek yoksunluğun ama bir aya kadar uzayabilir.


  • heathen  (22.05.21 02:55:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.