[]

Sağlık çalışanlarının yakınlarına aşı yaptığı iddiası?

Bir tanıdığımız ikinci doz aşıya gittiğinde, ikinci dozun acıdığını birincisinin hiç acımadığını yan etki görmediğini aşıyı yapan hemşireye söylemiş, hemşire ise bazıları aşıyı alıp yakınlarına yapıyor dikkatli olmak lazım tarzında konuşmuş. Yani bu ülkede hiçbir şeye olmaz diyemem ama aklıma kurt düşürdü. Böyle bir şey duyan eden oldu mu?




 
Hemşire mi kaynağımız yani. Mesleğini bir aşı uğruna kaybetmeyi göze alacağını sanmıyorum. Ayrıca aşıyı gayet gözünüzün önünde flakondan çekiyorken neyin paranoyası bu.


  • zoghurt  (15.05.21 16:39:25) 
aşı servisindeki çok yakın bir hemşire arkadaşımız, zimmetlerindeki tek bir doz sinovac aşısı eksik çıktığı için servisteki 8 arkadaşıyla birlikte aylardır soruşturma geçiriyor.

o kayıp aşıya ne oldu bilmem ama öyle alayım da yakınıma yapayım şeklinde bir rahatlık sözkonusu değil.

babama aşıyı yapan hemşire de aşı kutusuna evladı gibi sarılıyordu. dedi ki bunu bırakıp tuvalete bile gidemiyorum. illa diğer bir hemşireye emanet ederek ayrılıyorum. kutu hiç yalnız kalmıyor.

yani hemşire vs düzeyinde böyle bir şey mümkün değil. aşıyı getiren yüksek bürokratlar düzeyinde derseniz orada her şey olabilir.
  • kibritsuyu  (15.05.21 16:43:16) 
Paranoya ne alaka? Birisinden duydum başka duyan var mı mümkün mü diye soruyorum işte.


  • anarsika  (15.05.21 16:54:05) 
Hayır duymadım. Mümkündür. Özellikle biontech dondurulmuş olarak geliyor ve aşılama öncesi eritiliyor. Aşı randevusu olup gitmeyenlerinki çöpe gitmesin diye arar yakınlarını onları aşılar.

Usulsüz iş kabul ama çöpe gideceğine birine vurulsun daha iyi.
  • IncredibleMau  (15.05.21 16:58:46) 
Tanık olmadım. Bizim kurumda hemşire ve doktor birlikte çalışıyorlar ve anında sisteme kayıt yapılıyor. Aşı teslimatına iki personel birlikte gidiyor. En fazla 20 dozluk aşı veriliyor. Bitince tekrar alınıyor (Sinovac)
Bazı yerlerde belki randevuya gelmeyenin aşısı yapılmıştır.

  • pro9it9is9  (15.05.21 19:31:15) 
randevusuna gelmeyen kişinin çöpe gidecek aşısını da yakınlarına yapabileceklerini hiç sanmıyorum.

kurumsal şirketlerde bile gün sonunda artan öğle yemeğini aşçının/personelin evine götürmesine, ihtiyacı olanlara dağıtmasına vs. izin verilmez, yemek çöpe dökülür. çünkü izin verilirse bu durum suistimale uğrar.

"randevusuna gelmeyen kişinin hakkı olan aşı, boşa gitmesin diye o sırada hakkı olmayan bir kişiye yapılamaz, imha edilir" diye kesin bir şekilde talimat verildiğine neredeyse eminim. hemşire arkadaşımdan doğrulayınca editlerim.
  • kibritsuyu  (16.05.21 02:45:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.