[]

Kedi - Diş Çekimi hk.

izmirdeyken sokakta beslediğimiz bir kedi vardı, istanbula taşınırken sokakta bırakmaya kıyamayıp istanbula getirdik.

neyse, bu kedi 13 yaşını geçti,
son günler yemek yiyemiyordu, veterinere götürdük.

dişlerinden biri apse yapmış, diğer dişleri de diş taşları nedeniyle felaket durumdaymış.
kadın çekilmesi gerektiğini söyledi. en az 2500tl tutacağını da ekledi.

ama başka hiçbir şey yapmadı, yani kedinin sağ yanağı şişmiş durumda, apse nedeniyle.
ama antibiyotik yapmadan bunu söyleyip gönderdi. apseli dişi nasıl çekeceğini ben anlamadım.

daha sonra ilçe barınağına gidip sorduk, oradaki adam da kendilerinin yapabileceği bir işlem olmadığını iletti.
ama apseli dişin iltihabı kurumadan zaten çekim yaplamaz diyerek kediye antibiyotik vurdu, bizim vurmamız için de 5 antibiyotik iğnesi daha verdi.


sadede gelecek olursak;
ben bu veterinere güvenmedim, ona kalsa o an 2500tl verip dişin iltihabını kurutmadan makas altına alacaktı.

1. bu diş çekimi bu kadar masraflı mı? istanbul anadolu yakasında önereceğiniz başka cerrahi operasyon yapabilen veteriner var mı?

2. gerçekten bu diş taşları nedeniyle tüm dişleri çekilmeli mi? niçin yalnızca apseli diş çekilmiyor? "diğerleri de apse yapar" açıklaması mantıklı mı? yoksa bu işin başka yolu var mı?

 
vetdentistanbul.com

buraya gitmenizi oneririm, en azindan muayene edilip en dogru yaklasimi ogrenirsiniz
  • oscar  (12.05.21 07:23:28) 
diş taşları nedeniyle maalesef çekilmek zorunda kalabilir, o doğru.
temizlenebilir durumdaysa da zaten yine ameliyat olması gerekecek.
fakat veterinerde iş yok, o belli.

apse varken ameliyat yapması mümkün değil.
ancak kronik bir dişeti rahatsızlığı varsa yapabilir de.

geçmiş olsun.
  • blatta hiberna  (12.05.21 07:39:11) 
Benimde bahçemde beslediğim bir kedinin dişleri çürümüştü. Fatih te hayvan hastanesinde sokak kedisi olduğu için narkozla arka bütün dişlerini çektiler. O zaman böyle yapacaklarını bilmiyordum biraz araştırdım normalmiş. İnsanlarda da takma diş takılıyor onun gibi düşünün. Anadolu yakasını bilmiyorum fakat Avrupa yakasında cins bir kedi değilse sokak kedilerine fatih hayvan hastanesinde bakıyorlar.


  • rapisa  (13.05.21 01:22:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.