[]

İnternetimin taahhütü bitiyor? Nasıl devam etsem?

Merhaba arkadaşlar,

Evimde Türk Telekom 16 Mbit limitsiz fiber internet var, 2 ay sonra taahhütü bitiyor. Şu anda 107 TL(Oha! Kazığa bak!) ödüyorum. Evimde Türk Telekom fiberden başka altyapı olmadığı için alternatiflerim kısıtlı.

Şimdi taahhütün bitmesine az kaldığı için Türk Telekom taahhütü yenileme çalışmalarına başladı. Bu sefer 20 Mbit için 110 TL teklif ediyorlar. Ama Netspeed gibi Türk Telekom fiber altyapısını kullanan servis sağlayıcıları tercih etmek var aklımda. Mesela Netspeed'de 35 Mbit limitsiz internet 89 TL. Ama Netspeed'i daha önce kullanmadığım için rahatlığı nasıl olur, sorun yaşar mıyım sık sık, müşteri hizmetleri nasıl bilemiyorum. Allah var Türk Telekom ile ilk başlardaki abonelik süreci dışında sorun yaşadığımı söyleyemem bu 2 yıl boyunca. Ara sıra koptuğu oluyor ama onları da toplasak bir elin parmaklarını geçmez. Hızı da 16 Mbit olmasına rağmen 20 Mbit'i falan geçtiği oluyor indirme yaparken, fiber olmasından dolayı mı bilmiyorum. Yani aldığım hizmetten memnunum, ücret dışında.

Sormak istediğim şu: Şimdi ben müşteri temsilcilerine taahhüt yenileme konusundaki isteksizliğimin sebebinin hizmetlerini pahalı bulmam olduğunu söylemedim. Taşınma, kapattırma gibi sıradan sebepler ileri sürdüm. Eğer pahalı bulduğumu söylersem ve başka servis sağlayıcıların şu fiyata verdiğini söylesem bana makul bir indirim yaparlar mı sizce? Yani müşteri kaybetmektense müşterinin istediği ücreti kabul ederler mi yoksa giden gitsin kalan sağlar bizimdir kafasındalar mı? Müşteri politikalarını merak ediyorum. Eğer makul bir indirim sunma ihtimalleri varsa kalabilirim. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

 
fiber altyapısı varsa turknet veya netspeed bak. üzmezler.


  • etna  (08.05.21 17:55:29) 
alenen hırsızlık önermek ne bileyim biraz şey gibi.


  • komikolmakuzen  (08.05.21 19:07:32) 
ttnet indirim yapsa bile o fiyatlara kullanılmaz. 15 yıldır ttnet kullanıyordum. 6 aydır turknetteyim. Bu zamana kadar geçmemekle hata etmişim. 35 mbit 85TL sınır limit kota taahhüt yok. memnun kalmazsan yeniden turktelekoma geçebilirsin.
referansımla üye olursan 1 ay bedava kullanabiliriz.

turk.net'e geçmek istersen whatsapptan destek olabilirim. 5467138938
  • cool pich  (08.05.21 21:02:57) 
benim de taahhütüm temmuzda bitiyor dediğin gibi 100 küsür liralara çıkmış paket fiyatları. geçenlerde türknete bakmıştım ne kadar hız destekliyor falan. sanki herkese otomatik 35 mb. 85 tllik paketi öneriyor. mesela ailemin evinde ttnet interneti var, zamanında çok uğraştık düzeltmeye. paketimiz 16mb olsa da alabildiğimiz 4 falan. durup durup internet resetliyoruz nerdeyse. o adresi girerek bakınca yine 35mb öneriyor. bilemiyorum, altyapı aynı. ttnet hattının daha yoğun olmasından dolayı türknete geçince bi rahatlama sağlar mı bilmiyorum.

neyse her şey kağıt üzerinde iyi hoş da dediğin gibi ttnette hiç kopma falan yaşamıyorum ben de çok memnunum. Aynı altyapıyı kullanması ne kadar güven vermeli bilmiyorum. bir de taahhüt olmaması bir avantaj ama memnun kalmadın diyelim ttnete döndüğünde sıfırdan internet açmış olacaksın, bu şekilde maliyeti ne olur bilmiyorum.

bu arada benim kontrol ettiğim site buydu:
turk.net
  • olutaklidi  (08.05.21 21:14:20 ~ 21:14:54) 
türk telekom'da çok paket aradım bulamadım başka firmaya geçmektense el mecbur tt devam edeyim dedim. 70 liradan biten taahhütüm 120'ye çıktı. yeni taahhüt yaptığım gibi mobil işlemlerde indirimli paketler gördüm oradan 35mbps 84,99 aldım.


  • avatar is back  (08.05.21 21:30:34) 
@avatar 70 liradan 85e çıkmış oldun sanırım? 90 100 liralardan 85e indirim yapacaklarına hele hele bunu mb yükselterek yapacaklarına ihtimal vermiyorum pek.


  • olutaklidi  (08.05.21 21:37:39) 
@olutaklidi, evet çok aradım hem bayilerde hem nette uygun paket ama yoktu. ben 2 yıllık sözleşmeyi telefondan sesli onaylayınca aynı akşam mobil uygulamada indirimli kampanyayı görüp geçiş yaptım


  • avatar is back  (08.05.21 21:59:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.