[]

Hamile eşim aşı olmalı mı?

7 aylık eşime aşı çıktı ama çok kararsız. Çevremizdeki hamile arkadaşları yaptırmadılar, Bana göre çocuğun antikorlu olması adına ve eşimin doğum öncesi ve sonrası covid belasından kafası rahat olması adına yaptırması mantıklı geliyor, ama ısrarcı olamıyorum.

Sizin çevrenizde var mı benzer durumda olanlar? ne yaptılar?


 
bugün hollanda meydası şunu konuşuyordu, hamile kadınların hamile olmayanlara göre covid durumunda yoğun bakıma girme riski 2,5 kat. solunum cihazına bağlanan bazı kadınların bebeklerine baskıyı azaltmak için sezeryan yapılmış.

özet olarak hamile kadınlara aşılamada öncelik isteniyor.

burdan çıkarım yaparak hamile kadınların aşılanması bir ihtiyaçmış gibi görüyorum.
  • sttc  (08.05.21 00:01:08 ~ 00:01:25) 
Ablama altıncı aydan sonra olmasını tavsiye etmiş doktoru.


  • elorelia  (08.05.21 00:13:49) 
Hamilelerde yoğun bakım ve ölüm haberlerini okudukça çok uzuluyorum. bence çıktıysa yaptırsın.


  • fraise  (08.05.21 00:14:58) 
Bence yaptırımasın. Uzun vadedeki aonuçları yan etkileri vs bilinmeyen bir şey. Belki bebeği geri dönülmez zararlar görecek, anne geri dönülmez zararlar görecek. Şu anda konfor alanınızın dışına çıkmanız gerçekten çok gereksiz bir maceraperestlik ve çok büyük tehlikesi var. Yaptırmayın.


  • 1bir1bir1  (08.05.21 00:21:43) 
Yaptırmayın. Sağlık temelli değil de ölüm korkusu temelli tedavi anlayışı yayıldı maalesef.
Dünya tarihinde böyle (sözde) ilacı zorla dayatma diye bir şey yok.

Artık ölümleri sürekli gösterip sıtmaya değil aşıya razı ediliyor dünya. bunları konuşan çok nadir kimse var ülkemizde ve dünyada.
  • Erva  (08.05.21 00:41:19) 
eşim 6 aylık hamile ona yaptırdık önce tereddüt etmiştik sonradan korona olma ihtimali daha çok ürküttü. biontech yaptırdık bir sıkıntı olmadı.


  • eipcack  (08.05.21 01:40:56) 
Ben bilimsel bir otorite değilim ama bilimsel otorite olan kişilerin illa ki bununla ilgili sözleri vardır ve muhtemelen yapılmasını tavsiye ediyorlardır.

Bırakın şu büyük oyunu gördümcüleri.
Ben de yaptırdım, geçen gün büyük oyunu gördümcü biri "lütfen bol bol su içip vücudundan at" dedi.
Aşı karşıtı olanların zeka seviyeleri üç aşağı beş yukarı böyle. Su içerek vücuttan aşı atılacağını düşünen bir güruhun sözüne ne kadar itibar edilir, orasını siz düşünün.
  • anatomik  (08.05.21 02:09:59) 
Amerika'da doktorasini bitirmek üzere olan (ya da bitirmis ve çalışıyor olabilir) moleküler biyoloji ve genetik mezunu hamile arkadasim biontek oldu. Kesinlikle olunmasi gerektigini anlatmaya calisiyordu emziren 2 arkadasima.


  • abuzer  (08.05.21 08:57:53) 
Akli basinda herkes oluyor etrafimdaki. Asi olmayanlarin mantikli tek bir aciklamalari, kayda deger bilimsel aciklamalari yok. Madem asi bu kadar zararli gidin arastirin ortaya koyun guzel kardesim.

Neymis cok az insan bunu konusuyormus, tumuyle zirvalik oldugu icin olabilir mi acaba?

Ustelik gecmiste vuruldugumuz asilarin toplum ve insan sagligina faydasi bu kadar bariz ortadayken, resmen toplum sagligiyla oynayan bu insanlarin en temelinde cezalandirilmali bile gerekli.
  • bosver nicki  (08.05.21 11:15:42) 
Kadın Doğum doktorunuza danışın. Ayrıca Amerika'daki arkadaşımın hamile eşi biontech oldu.

Konfor alanı ne ayrıca. Ölüm olabilir ucunda ne konforundan bahsediyorsunuz?
  • robin one persie  (08.05.21 11:15:57) 
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir ;)
Tercihleriniz sizi ilgilendirir ama bilim bu işin doğruluğunu söylüyor.

Hata payı olur, herkese iyi geleceğinin garantisi olmaz. Ama genel istatistiklere bakarak bunu yaptırmanın doğru olduğu görülebilir ki zaten ilaç tedavi vs böyle ilerler.

Ben İlk doz aşıyı oldum ve hastalığımi hastanede atlattım. İlk dozu olmasam daha ağır geçirme ihtimalim büyüktü. Ucundan döndüm.
  • kisa  (08.05.21 12:41:53) 
Ben de su an ikinci kez hamileyim. Evden calisma gibi bir avantajim var ve pandeminin basindan beri evdeyim. Ilk hamileligimde asiri saglikli beslendim ve agri kesici bile kullanmadim. Simdi bu hamileligimde de aynisini yapmaya gayret ediyorum. Asiya karsi degilim ama agri kesici bile kullanmazken asi olmayi dusunemiyorum. Ote yandan burda yazan arkadaslar gibi ben de Amerika'da ozellikle bir cok hamile saglikcinin asi oldugunu okudum. Yine de bu cok yeni hayatimiza giren bir asi ve henuz sonuclari tam da ortaya konmadi. Elbette gelistirilmis ve etkinligi ispatlanmis bir asiya karsi degilim ama hersey o kadar yeni ki, insan bu durumda cok tereddut ediyor, hele de bir can tasirken. Ben evden cikmadigim icin risk oranim cok dusuk o yuzden olmayacagim ama surekli disarda calisiyor olsaydim boyle dusunmeyebilirdim heralde.


  • BeeMyGuest  (08.05.21 13:06:53) 
@kisa
Hangi aşıyı oldunuz? Sinovac mı?

  • neysene  (08.05.21 21:25:46) 
Biontech


  • kisa  (08.05.21 22:04:01) 
Merhaba, 7.5 aylık gebeyim. Biontec ile ilk doz aşımı oldum. Bayaa çok araştırdık, ben karar vermeden hemen önce amerikada 35.000 gebeye uygulanan mrna aşıları ve sonuçlarını içeren bir makale yayınlandı. Ona bi bakabilirsiniz.


  • physcos physcos  (09.05.21 01:56:12) 
imkan olsa covid yoğun bakım servisinde sadece 5 dk geçirseniz ne ile karşı karşıya olduğunuzu tam olarak anlayabilseniz keşke.
cahil cühela 2-3 kişi yaptırmadı diye önce riske attığınız şey kendi hayatınız ve henüz doğmamış biricik yavrunuz aslında.

  • ada meltemi  (09.05.21 02:08:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.