[]

Bitcoin Borsaları Bitcoinleri Nereden Alıyor?

Merhabalar,

Ülkemizdeki çoğu Bitcoin alışveriş sitesi bir borsa. Yani Bitcoinleri bir şekilde transfer edip kendi içinde müşteriye satıyor yada müşteriden alıyor.

Benim merak ettiğim herkes Bitcoin basabilir ama bu Bitcoinler nasıl dolaşıma giriyor, yani merkez bankası misali bir kaynağı var mı? Borsalar nereden Bitcoin alıyor?

Teşekkürler.

 
madenciler her işlemi onayladıklarında daha doğrusu bloğu işlediklerinde bir miktar btc yaratılıp "ödül" olarak onlara veriliyor.

eğer anlaşılmadıysa borsalar yeni btc'yi buradan alıyor :) içeride normalde öyle kaldıraçlı şeylere girmeleri hep sıkıntı ama girecek çılgınlar olunca zaten o kısım dengeye geliyor iyi kötü. en altta yazıldığı gibi denetim yok ama birçok borsa soğuk cüzdanda tutuyor ciddi bir miktarı. alıp satmak isteyenler için sıcak cüzdanda oynayıp duruyor kriptolar.

hatta piyasalar açısından madencilerin bu gelen btclerin ne kadarını tutup ne kadarını sattığı da gösterge olarak değerlendiriliyor fikir versin diye
  • passion rules the game  (29.04.21 14:55:30 ~ 19:41:34) 
Bazi bilgi yanlisliklari var. Binance vs gibi populer borsalar aracidir, alip satmaz, alip satan kullanicilara aracilik eder. Satmak isten tahtaya satmak istedigi fiyattan emrini girer, almak isteyen tahtaya almak istedigi fiyattan emrini girer, alici ve saticinin bulustugu nokta da bitcoinin guncel fiyatini olusturur.

İkincisi herkes bitcoin basamaz, passion rules the game’in dedigi gibi madenciler yaptiklari islem karsiligi bitcoin kazanir. İsteyen tutar, isteyen de borsalar araciligiyla satar.
  • gibicibicis  (29.04.21 16:28:21) 
işin doğrusu : müşteri para yatırır. gelen para ile coin almak ister. borsa kendi içinde veya dışında coin satan var mı diye kontrol eder, satanı bulur, müşterisinin yatırdığı parayı satıcıya gönderir, coin'leri kendi cüzdanına/kasasına aktarır. müşterisine de "senin artık şu kadar coin'in var" diye bildirimde bulunur. aynı şekilde coin satarken de, alıcı arar, satar, gelen parayı müşterisinin hesabına tanımlar. hatta müşteri, "ben senden bıktım, coin'lerimi benim cüzdanıma gönder" dediğinde de coin'leri cüzdana bile gönderir.

bazı borsaların yaptığı : müşteri para yatırır, istediği coin'i belirtir, borsa da "tamam artık senin şu kadar coin'in var" diye bildirim yapar. yani coin'i almaz. sonrasında birisi coin bozmak istediğinde, hesabına para tanımlar. parasını çekmek isteyen olursa da, kendi kasasından gönderir. herkesin aynı anda coin bozmamasını ve coin'lerin değerlerinin hayvan gibi artmamasını ümit eder. eğer herkes coin'i bozmak ve parasını çekmek isterse, daha doğrusu çekilen para miktarı kasadaki para miktarından fazla olursa, batar. çünkü 10 liralık coin, 100 lira olduğunda bunu karşılayacak para kasada yoktur. satacak coin de yoktur. tr'de batanlar böyle battı anladığım kadarıyla.
  • co2s2  (29.04.21 18:08:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.