[]

akşama ne yesem

selamlar

aynı yemekleri yemekten sıkıldım

kremalı tavuklu mantarlı falanlı filanlı makarna, şinitzel, haşlanmış sebze, haşlama yemeği(tavuk but, havuç, pattes vs.), salata gibi şeyler yapıyorum.

yapması uzun olmayan, çokça malzeme istemeyip masraf yaptırmayan yemekler arıyorum. var mıdır öneriniz?

tişikkirlir

 
patates kızartması & köfte


  • pati  (24.04.21 13:51:04) 
sebsezi noodle.

eksiseyler de tarifi var ve baya kolay. aşırı lezzetli oluyor.
  • mezarkabul  (24.04.21 13:54:54) 
Fırında balık. Balık biraz pahalı gerçi ama 200 gram somon alsanız 20-30 liraya halledersiniz. Yanına da bi tane patates soğan, mis gibi.

Yine fırında yufkadan yapılan börekler var, yapması dünyanın en kolay şeyi. İç hazırla, yufkaya sar, fırına at bitti gitti. Üstüne de yumurta sarısı ya da yoğurt sürün.

Barbunya pilaki olabilir. Yapması kolay, ucuz, ertesi gün soğuk da yenebiliyor.
  • plutongezegendegilmi  (24.04.21 13:57:01) 
Kırmızı mercimek veya domates çorbası yapabilirsiniz. Hem ucuz hem kolay.
Mercimekli bulgur pilavı veya şehriyeli bulgur pilavı da hem lezzetli hem kolay alternatiflerden. Ben pilav yapacaksam bunlardan birisini yapıyorum veya arpa pilavı. Pirinç kullanmıyorum kesinlikle.
Dümdüz et, biftek de pişirebilirsiniz ama illa ucuz olacak diyorsanız mercimek yemeği yapın. Hem protein kaynağı hem de basit.

Bu arada yaptığınız yemeklerin bir kısmı hem uğraştırıcı hem de gereksiz kalorili. Fit tariflere yönelmenizi tavsiye edebilirim. Hem uğraştırmıyor, hem tok tutuyor, hem de sağlıklı.
  • ruhen hastayim ben  (24.04.21 13:58:38 ~ 14:00:27) 
Fırında beşamel soslu karnabahar
Kolay pizza (Ramazan pidesi ya da bazlama alın, üstten yarısını kesin. Salça, zeytinyağı, baharatlı, ketçapli bir sos sürün. Üstüne kaşar, mantar, zeytin, sucuk, biber vs. ne isterseniz ekleyin. 15 dk pişirin.)

  • zihua  (24.04.21 14:01:48) 
kabak seviyorsanız kabak graten


  • evanesco  (24.04.21 14:05:25) 
-Tavuk pirzola alıp tuzlayıp baharatlayıp fırına atabilirsiniz patates ile birlikte.
-Haşlanmış bezelye,nohut,fasulye gibi ürünleri direkt satın alıp bir soğan salça kavurup üstüne atabilirsiniz.
-Türlü( garnitür+ patates+ patlıcan+ kabak ne tercih ederseniz)
-Karnabahar kızartması(Yıkayıp doğrayın karnabaharı zeytin yağını döküp atın tavaya kapağını kapatın 10dkya kendi pişer + üzerine sarımsaklı yoğurt)
  • laputa  (24.04.21 14:34:08) 
1-yeşil mercimek haşlanır bulgur pilavı yapılıp içine konulur, yoğurtla ya da salatayla yenir.
2-yeşil mercimek haşlanır. Ayrı bi tencerede soğan salça yeşil biber pişirilir, mercimek biraz sulu olacak şekilde içine eklenir 5 dk pişirilir. Yanına makarna veya pilavla yenir. Ya da yemeği biraz daha sulu bırakıp içine erişte da ekleyip sadece yemeği de yiyebilirsiniz.
3-soğan salça biber kavrulur içine donuk veya konserve garnitür eklenir biraz da su eklenir, beraber pişirilir ve hazır. Yine yanına erişte veya pilavla yenir. Sadece yoğurt veya salatayla da yiyebilirsiniz.
4-makarna haşlanır, içine 1 tane küçük ton balığı konservesi, mısır ve biraz krema eklenir afiyetle yenir.
5-soğan biber salça kavrulur, marketten donuk alınan taze fasülye eklenir, biraz da su eklenir yarım saat pişirilir yemek hazır.

Ben bunları yapıyorum genelde. Bi de yutubda refikanın kanalını öneririm 5 dkda yapılabilecek yemekleri anlattığı bi serisi var.
  • turuncu tonlarda  (24.04.21 15:51:33) 
Tavuk döner tadında biftek.
Tatlı toz kırmızı biber, karabiber, tuz, fesleğen veya pesto sos, zeytinyağı, sirke karışımında tavuğu marine ediyoruz. Döküm tavada kırmızı biber ve bifteği beraber pişiriyoruz. Bu arada ince dilimlenmiş salatalık turşusu ve önceden pişirilmiş mantarımızıda hazırlıyoruz. Sobra tüm malzemeleri önceden tost makinesinde ısıttığımız pidenin içine yerleştiriyoruz ve işte yemeğimiz hazır. Afiyet olsun :)

  • rapisa  (24.04.21 18:19:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.